Ti elhagynatok a parotokat helyemben?
3 eve vagyunk egyutt. En szerelmes vagyok bele. O azt mondja, hogy szeret, de mar nem szerelemmel, de nem akarja hogy elmenjek, mert a legfontosabb ember vagyok a szamara.
Kulfoldon elunk. Az orszagot utalom. A munkamat gyulolom es a barataim is elkezdtek elhagyni a varost. Kozos baratunkbol sok van.
Jelenleg jo anyagi helyzetben elunk (mind a kettonknek rendes fizetese van es csak sajat magunkat kell eltartanunk).
Lehet, hogy egyedül maradok a válaszommal, de én igen, 3 év után elhagynám. 13, 23, 33 után természetesen nem.
Feltételezem, hogy fiatalok vagytok. Ha valaki nem szerelmes, előbb-utóbb az lesz. Ekkor a lehetőségek:
- elhagy ő,
- nem hagy el becsületből, de szendved melletted, és senkinek sem lesz jó,
- nem hagy el, de te szereted őt annyira, hogy elengeded, hogy boldog lehessen.
Az utóbbit megteheted most is, egyrészt mert most kisebb fájdalommal teheted meg, anélkül, hogy megutálnátok egymást, másrészt, mert te is megérdemled, hogy valaki szerelemmel szeressen.
Miért is maradnál egy utált országban, egy gyűlölt munkahelyen tök egyedül egy olyan férfival, aki szeret ugyan, de most már soha nem adja meg azt, amire neked szükséged lenne: a szerelmet?
Nem igaz, hogy a te szerelmed is szeretetté fog alakulni, mert mire ez bekövetkezne, te belefásulsz abba, hogy folyamatosan tepersz a szerelméért, amit nem kaphatsz meg. Max. közönnyé fog alakulni.
nem. én sem vagyok már fülig szerelmes, mégis hozzámentem, mert a legjobb ember, akit valaha ismertem, szeret, én is őt, és ez az igazi hosszan tartó szeretet. Imádok vele lenni, várom, hogy jöjjön haza, szeretem, ha megölel.
nem hagynám el azért, mert őszinte.
A szerelem elmúlik, a szeretet soha. Miért nem elég, hogy te vagy számára a legfontosabb ember?
A jó kapcsolat/házasság alapja nem csak a szerelem. A szerelem a kezdetekhez kell, a szeretet és a kölcsönös megbecsülés a legfontosabb, az hogy a két fél egyaránt fontos legyen egymás számára. A szerelem vak, a szeretet nem az. Szeretetben élni annyit jelent, hogy látjuk a másik hibáit, de megtanultuk elfogadni azokat.
Ami a ti kapcsolatotokat mérgezi az nem a szeretet/szerelem kérdésköre veszélyezteti, hanem az, hogy hiába vagytok együtt, te nem vagy igazán boldog, hiszen nem érzed jól magad a környezetben, ahol éltek.
Szerintem inkább állást kellene váltanod, amennyiben ezt valamilyen úton-módon megteheted, ha nem teheted meg akkor se azért hagyd el, mert elmondásod szerint ő már nem szeret úgy, mint régen, ez rossz kifogás lenne.
A szerelem vak. A kutatók korábban felfedezték, hogy az agy egyes részei inkaktívvá válnak, ha igazán szerelmesek vagyunk: ez igaz például azokra az agyterületekre, amelyek működése a negatív érzelmekkel, a tervezéssel, viszonyaink kritikus megítélésével és az emberek megbízhatóságának megbecslésével állnak kapcsolatban. Ez az állapot egy, de akár két és fél évig is fennállhat, vagyis ez idő alatt hajlamosak vagyunk rosszul ítélkezni, és figyelmen kívül hagyni párunk hibáit. Ez egyfajta érzékcsalódás, amely azonban a fajfenntartás szempontjából alapvető funkcióval bír ugyanis egyből észrevennénk partnerünk hibáit, kevésbé lennénk hajlamosak a hosszútávú kapcsolatok kialakítására, amelyből végül gyermekeink születnek.
Nem véletlen, hogy a romantikus szerelem nem tarthat igazán sokáig, hiszen ez az anyagcsere szempontjából nagy megterhelést jelent a szervezet számára. Nem volna optimális, ha például húsz évet töltenénk el ebben az állapotban, hiszen előfordulhat, hogy érzelmeink intenzitása miatt egy darabig nem eszünk és nem is alszunk rendesen, nem tudunk megfelelően koncentrálni a teendőinkre, hangulatunk pedig szélsőségesen ingadozik.
A problémák általában akkor kezdődnek, ha a "rózsaszín felhő" kezd szertefoszlani, és meglátjuk, milyen is a párunk valójában, akit addig szinte csak előnyös tulajdonságokkal ruháztunk fel.Tanácsos addig várni a házassággal, amíg agyunk "normális" működése helyreáll - így jóval megfontoltabb döntést hozhatunk, és mivel addigra már kialakul a stabil kötődés, képesek leszünk elfogadni párunk rossz tulajdonságait is.
Dr. Helen Fsicher és 1200 kutató 32 év kutatási eredménye.
Én nem pont a kérdésedre válaszolok, de
"Külföldön élünk. Az országot utálom. A munkámat gyűlölöm és a barátaim is elkezdték elhagyni a várost."
Szerintem ez sokkal nagyobb baj, mondhatnám úgy is, hogy ez lehet a valódi probléma. Ez az amiatt elégedetlen vagy, hogy ahol élsz, és amivel foglalkozol, tehát ami körbevesz 24 órában, azt ennyire nem szereted. Egyre feszültebb leszel. Szerintem legalább munkát próbálj meg váltani, de akár a költözés is jó ötlet lenne.
Nem is az a rosz, hogy nem szerelemmel szeret mar. Es erzem, hogy megbecsul, DE es itt a hatalmas DE utalom az orszagot ahol elunk gyulolom a munkam (mar egy eve keresek jobbat, de semmi). A munkahelyi legkor olyan hogy inkabb kiugranek az ablakon. Nincsenek most mar sajt igaz barataim itt (akik vannak azok is evvege elott el fognak koltozni).
Minden hetkoznapom a tulelesrol szol, meg hogy barcsak hetvege lenne... Ez el is kezdte megmergezni a kapcsolatunkat.
Csak miatta nem koltozom el. De ez az alapot meddig tarthato? Elobb utobb itt fogom hagyni ezt a helyet, mert ha gyerekem lesz, akkor az nem itt fog felnoni.
Elkoltozni nem akar a parom mert almai melojat talalta meg itt es imadja. En meg nem akarom valsztas ele allitani, mert az nem fer.
Ugy erzem, hogy nekem kell donteni a sajat sorsom felett, de most nem tudom hogy mit tegyek...
Ti mit tennetek?
Nem hagynám el.
A szerelmet mindenki máshogy definiálja. Valakinek csak az egetverő lángolás az, ami mellett még gondolkodni sem tud, valakinek meg a "sima" bensőséges harmónia is az. Lehet hogy hasonlóképp éreztek egymás iránt, csak mindkettőtöknél máshol van a határ, amit még "szerelem"-nek neveztek.
Nem hagynám el.6 éve vagyunk együtt,de nálunk is elmúlt a szerelem,szeretet vette át a helyét,ami sokkal jobb(szerintem,s mások szerint is).Nálam és nála is elmúlt a szerelem,attól hogy nincs szerelem továbbra is együtt képzeljük el a jövőnket.
25/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!