Összeköltöznénk 1 év után, de vannak feltételei. Nekem is lehet beleszólásom? 19/l
Szerintem baromi kényelmes neked így, hogy van, aki eltart, vagy a szüleid, vagy a párod. Valóban, az a dolgod a főiskolán, hogy tanulj, de tudod, hány diák csinálja ugyanezt munka mellett és jó eredményekkel? És így is le lehet diplomázni. Ez nagyon nagy luxus, amit te szeretnél. Szerintem hiába vagy jogilag már nagykorú, gyerekként gondolkodsz. Valamin változtass, vagy keress egy pénzes pasit, akinek kutyástól kellesz, aztán tartasd el magad egy életen keresztül... A diákmunka 8 óránál nem több sehol, ennyit nem bírsz ki heti 1-2 alkalommal? Az ilyen kényelmeskék szoktak leginkább sírni, amikor kikerülnek az iskolapadból és hoppon maradnak a munka frontján...
Tessék felnőni!
én vagyok a dolgozós, kutyás egyetemista.
a kutyával mindig törődöm, sokat játszunk, hordom "kutyazsúrokba"(több kutyás jön össze, és együtt játszunk), heti 3 nap meló(ilyenkor is elvan, hiszen amikor suliban vagyok akkor is fel kell találnia magát)előtte, utána viszem sétálni, minimum 1 órán át, utána tanulok, végzem a háztartási munkákat. És az átlagom most is 4.6 lett..
Szerintem meg tök elkanyarodtunk a kérdésemtől.
Főiskola után is ráérek elmenni dolgozni.
Ahhoz meg csak gratulálni tudok, hogy valaki ebből a pár sorból leszűrte, hogy gyerekes a gondolkodásom. Röhejes...
Az értelmes válaszokat köszönöm. :)
Ugye Te tetted fel ezt a kérdést is?
http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__parkapcsolatok_..
Kicsi lány, ha főiskolán nem kezdesz dolgozni, akkor - hacsak nincs valami baromi jó protekciód - nem dolgozni fogsz főiskola után, hanem a munkaügyi kirendeltségen, mert nem kapsz munkád, mert nem lesz tapasztalatod, és kevés cég az, aki szívesen alkalmaz kezdőt, vagy pedig mehetsz a Mekibe vagy szórólapozni diplomával... Ha ezt akarod, hajrá, csak ki leszel szolgáltatva most is másoknak és akkor is. De ha már most elkezdenél dolgozni, akkor lenne munkatapasztalatod (nagyon sokat jelent), és lenne pénzed, és nem teljesen szorulnál rá másokra, és legalább a kutyádra te költenél, és legalább ennyit fel tudnál mutatni, hogy ezt nem nekik kell fizetni.
Egyszer csak kíváncsiságból sétálj el a hozzátok legközelebbi munkaügyi kirendeltségre reggel, és nézd meg, hányan állnak sorban azért, mert a cégek visszaélnek a kiszolgáltatott helyzetben lévő rászorulókkal, még az is nehezen talál tisztességes munkahelyet, akinek több évtizedes munkatapasztalata van, nemhogy egy pályakezdő...
Tudod, mit, ha te nem veszed ki a részed se a szüleidnél se a párodnál az anyagiakból, akkor fogalmad sincs, nekik mibe kerül a te kutyádat eltartani, és a párodnál jogos, hogy nem akarja még azt is vállalni melléd, a szüleid még csak-csak, de egy idő után lehet, hogy ők is szólnának, hogy pénzből élünk és a kutya sincs ingyen...
Nekem nem az szúrt szemet, hogy egy hónap alatt nem tudott dönteni a kérdező, hanem a rengeteg ellentmondás. Mert nem hiszem, hogy két különböző ember tette volna fel a kérdést.
1. kérdésben a kutya 8 hónapos; a barátjával 1 hónapja vannak együtt. 2. kérdésben 2 éves a kutya, barátjával 1 éve vannak együtt. Egyszerűen annyi a logikai bukfenc: eddig jól megvoltunk, de most a kutya miatt gondok vannak (holott állítólag 2 hét után csapkodta a kutyát a pasi); közel van a suli, lenne idő a kutyára; szülőknél nem maradhat a kutya, következő kommentben nem hagyná és még sorolhatnám. és méghogy nem nagy összeg egy kutya fenntartása? Hát ezen vitatkoznék, oltást minden évben kell neki adni, hiába vannak most meg. Tény kilehet hozni az etetését kevés pénzből is, de hogy. És, ha beteg lesz? Csak úgy mellékesen jegyzem meg, hogy mennyire nem költséges a kutya tartása: 2 kutyámra csak ebben a hónapban 45 ezret költöttem (kaja, vitamin, és az egyiknek oltás), és közép termetű kutyákról van szó, nem 60-80 kilós kutyákról? Ez nem nagy összeg? Hát más pénzéből lehet, hogy nem, de saját zsebből már igen (én így vállatlam kutyát, nem más nyakába varrom). Hát ezekért mondtam kedves kérdező, hogy gyerekesen gondolkozol. Nem abból jön le egy kapcsolat érettsége, hogy milyen hamar költözünk össze, hanem hogy a konfliktusokat tudjuk kezelni. És valaki akkor felnőtt, ha eltudja tartani saját magát (és azokat akikért felelősséget vállalt), megáll a saját lábán, nem akkor, ha mindig eltartatja magát pasikkal, szülőkkel. Lehet lepontozni, ez akkor is így van, én csak szegény kutyát sajnálom.
Hohó és állj. Ő eltart téged? Ez nagyon rendes tőle. Te viszont főiskolára fogsz járni, nem pedig otthon lógatod a lábadat. Ilyenbe, hogy te főzöl, mosol és takarítasz, nehogy belemenj. Vagy tényleg azt akarod, hogy miután hazajössz hullafáradtan órákról, utána a teljes házimunka rád maradjon? Attól, hogy ő dolgozik, még ugyanúgy elvégezheti a házimunka felét. Te is dolgozol, feltéve, hogy rendesen eljársz órákra, készülsz, olvasol stb. Feltétlenül osszátok meg a házimunkát. Nem cselédnek mész oda, hanem a párjaként.
A kutya pedig hozzád tartozik. Ha nem kellesz neki kutyával, akkor szerintem nagyon gondold meg, hogy össze akarsz-e vele költözni. Ha most ilyen feltételeket szab, akkor később meg fogja szabni, hogy mettől meddig tanulhatsz, és mikor mehetsz a barátnőiddel a városba? Szerintem uralkodni akar rajtad. Nehogy már azért, mert ő most keres, elkezdjen diktálni. Ez olyan, hogy "én fizetek, neked kuss". Ugyanúgy egyenrangúak kellene legyetek ettől. És de, ez már felhánytorgatás, amit a párod csinál. Ha már most mondogatja, akkor később még inkább fogja.
Ha titokban viszed át a kutya dolgait, azzal becsapod, mert hazudtál neki. Nem egyenes út. Mondd meg a szemébe, hogy márpedig a kutya nélkül nem mész. Vagy mondd azt, hogy még ne költözzetek össze, korainak tartod.
Én azt mondom, hogy amíg te egy fillért nem viszel haza (akárhova), nem dolgozol, pedig megtehetnéd ugyanúgy, mint más főiskolás, és míg nem érzed a kutyatartás anyagi súlyát, addig neked beleszólásod csak az eltartód jóindulatán (és pénztárcáján) múlik ezen a téren. Ha neked kell az a kutya, akkor vedd ki a részed az eltartásának minden nyűgéből. Akár veled és a pároddal lakik, akár a szüleidnél. Teljesen mindegy, miért nem kell a párodnak ez a kutya, tanuld meg, mit jelent eltartani, legalább erre keresd meg te a pénzt, a szüleid válláról is levehetnéd ezt a terhet, megérdemlik.
Amíg te nem adsz a konyhára, addig leszel szíves elfogadni a feltételeket. Majd ha te is fel tudod mutatni, hogy te tartod fenn, akkor nem lesz beleszólása, mert azt te fizeted. De addig, amíg más fizeti, addig van joga ebben dönteni. Én anyagi okokból még mindig a szüleimnél élek (24 évesen), de nem vagyunk gazdagok, én dolgoztam főiskola mellett egy ideje, kibírtam. És azóta nem szólnak bele a háziállattartásomba, mióta én keresem meg rájuk a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!