Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Összeköltöznénk 1 év után, de...

Összeköltöznénk 1 év után, de vannak feltételei. Nekem is lehet beleszólásom? 19/l

Figyelt kérdés
Párom szeretne velem összeköltözni (1 éve vagyunk együtt, de jó a kapcsolatunk), de a kutyámat nem engedi a közös lakásunkba. Albérletbe mennénk, ott pedig engednek kutyát, megkérdeztem. Nekem nincs keresetem, de a párom jól keres. A kutya fenntartása nem olyan nagy összeg havonta. Oltásai megvannak, csak a kaja kell neki. Szüleim azt mondták, ha gondolom, ennyivel támogatnak minket, de a kutya náluk nem maradhat ha én elköltözöm. Mi legyen? Szeptembertől megyek főiskolára, ami kb 15 perc séta az albérlettől. Vállaltam azt, hogy mosok,főzök és takarítok akkor a kutyám jöhetne velem, nem? Párom inkább afelé hajlik, hogy ajándékozzuk el. (Majdnem 2 éves beagle szuka!). Én 19 vagyok, párom 27.
2009. júl. 10. 11:44
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
60%
Nem hiszem, hogy a párodnak az a baja a kutyával, hogy költeni kell rá (bár lássuk be, ha tisztességesen tart az ember egy kutyát az nem kevés pénz). Azt elkell fogadni, hogy vannak olyan emberek, akik bár szeretik a kutyákat (állatokat), de mégsem tartanak, mert nem érzik magukban a kellő felelősséget, vagy csak kényelmesebb életre vágynak. Ezért nem is lehet haragudni senkire. Szüleid reakciója is érthető, gondolom 2 éve te akartál kutyát, ígértél mindent érte (legalábbis így szokott lenni). A szülők ott hibáztak, hogy engedtek és vettek egyet. Ha egy szülő vesz a gyereknek bármilyen állatot csak akkor tegye, ha szükség esetén be is vállalja (nálunk még a férjem is úgy kapott kutyát, hogy már az elején tisztában voltam vele, hogy az is rám marad). Nem kényszertíheted a párod arra, hogy együtt éljen a kutyáddal. Neked kell eldöntened, hogy melyikük jelent neked többet.
2009. júl. 10. 11:59
 12/63 A kérdező kommentje:

A kutya eddig is panelben lakott. Ha jó idő van akkor napközben a kertben rohangált (ami ezután is így lesz) de estére mindig hazahoztuk.

Ha diákmunkát vállalok akkor nem lenne időm a kutyára és azt pedig nem akarom. Anyagilag sem lenne megterhelő a kutya tartása, mert a párom tényleg jól keres (engem ez nem érdekel annyira!), az összeköltözést is ő hozta fel. Aug. 1-től már beköltözhetnénk. A főiskolás dolgaimat pedig a szüleim fizetik.

2009. júl. 10. 11:59
 13/63 anonim ***** válasza:
92%

nézd, szerintem igenis van beleszólásod, hiszen ez a Ti kettőtök kapcsolata! Nem csak a pasidé...Leülnék vele, és elmondanám neki, hogy a kutya kell neked, hiszen amikor megvetted, felelősséget vállaltál érte, ez a kutya nem valami cipő, amit kidobhatsz ha nem kell...

Most lakásban laksz? Ugye tudod, hogy 3szor minimum le kell vinni egy nap, és ahogy leírtad a párodat, csak magadra számíthatsz. Ne hagyd magad, állj ki magadért! Tudom, hogy nehéz, mert én is éltem ilyen pasival, aki mindig csak a maga érdekeit tartotta szem előtt, én ezt nem bírtam ki, sokszor elmondtam, hogy nekem ez nagyon nem jó...Nem változott meg, így szakítottunk. Sok sikert, Veled vagyok, tudom, hogy nehéz!

2009. júl. 10. 12:01
 14/63 A kérdező kommentje:

A szüleim nem vették nekem a kutyát, hanem ajándékba kaptam. És azért nem maradhat náluk mert van egy másik kutyánk is, és én nem hagyom a kutyámat a szüleim nyakán mint a nővérem. Ugyanis az övé a másik kutya.

A kutyával meg az a problémája hogy az exemtől kaptam. Nővérem kutyáját szereti...mert az aranyos (westi), de az enyémet nem mert exem hozta nekem, és a nevet is ő adta neki.

2009. júl. 10. 12:02
 15/63 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem lazán bevállalhatná ha szeret. De ha már most azzal jön h ő tart el téged, akkor később esetleg ez még inkább a fejedhez vághatja.

Am meg szerintem nem kérheti h az ő kedvéért válj meg vkitől akit szeretsz.

Én ezt nem engedném, de abban igaza van h neki kellene fizetni utána. Én igy nem mennék bele a költözésbe.

2009. júl. 10. 12:04
 16/63 anonim ***** válasza:
98%
bocsi, nem láttam a kommentjeidet. Ne hagyd, hogy ilyeneket vágjon a fejedhez(én tartalak el, blabla)Ha neki megterhelő eltartani Téged(és a kutyádat), akkor miért mondta, hogy költözzetek össze?12:01es
2009. júl. 10. 12:04
 17/63 A kérdező kommentje:
Eddig is levittem mind a kettőt, többször mint napi 3. Tudom milyen felelősséggel jár 1 kutya. Nem félek attól, hogy reggel 1 órával korábban kell kelnem a kutya miatt. Ha kell, másfél órával előbb felkelek, és takarítok is reggel mielőtt elmegyek otthonról.
2009. júl. 10. 12:05
 18/63 anonim ***** válasza:
54%
Jol ertem tehat, hogy nem akarsz diakmunkat vallalni, ellenben elvarod, hogy a parod tartsa el a kutyat meg teged is? Szerintem pedig probalj te is keresethez jutni, mert egy napon meg az orrod ala dorgolheti, hogy o eveken at eltartott teged. Ne fuggj tole anyagilag!
2009. júl. 10. 12:06
 19/63 anonim ***** válasza:
79%

27 éves,és ennyire gyerekes,hogy csak azért nem szereti a kutyádat,mert az exedtől kaptad?Mit tehet róla az a kutya?Akkor neki nem is a kutyákkal van baja általában.Na én így tuti nem is vitáznék ezen,Kutya marad és kész.

Az meg,hogy felemlegeti,hogy ő tart el téged,és így neki több beleszólása van...kezdjük ott,én ezek után össze se költöznék vele.

23L

2009. júl. 10. 12:07
 20/63 anonim ***** válasza:
100%
ja...akkor ezek szerint jobban utálja a volt pasid,és a tőle kapott kutyát,mint amennyire téged szeret...hmm...ezen elgondolkodnék kicsit.
2009. júl. 10. 12:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!