Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Összeköltöznénk 1 év után, de...

Összeköltöznénk 1 év után, de vannak feltételei. Nekem is lehet beleszólásom? 19/l

Figyelt kérdés
Párom szeretne velem összeköltözni (1 éve vagyunk együtt, de jó a kapcsolatunk), de a kutyámat nem engedi a közös lakásunkba. Albérletbe mennénk, ott pedig engednek kutyát, megkérdeztem. Nekem nincs keresetem, de a párom jól keres. A kutya fenntartása nem olyan nagy összeg havonta. Oltásai megvannak, csak a kaja kell neki. Szüleim azt mondták, ha gondolom, ennyivel támogatnak minket, de a kutya náluk nem maradhat ha én elköltözöm. Mi legyen? Szeptembertől megyek főiskolára, ami kb 15 perc séta az albérlettől. Vállaltam azt, hogy mosok,főzök és takarítok akkor a kutyám jöhetne velem, nem? Párom inkább afelé hajlik, hogy ajándékozzuk el. (Majdnem 2 éves beagle szuka!). Én 19 vagyok, párom 27.
2009. júl. 10. 11:44
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 A kérdező kommentje:
Megértem, hogy csak ő keres pénzt, ami a mai világban fontos. Örülök hogy van munkája, de egész nap dolgozik tehát délutánonként egyedül lennék a lakásban. Ezért is lenne jó ha velem lehetne a kutya. Takarítok utána, leviszem naponta annyiszor ahányszor kell. Etetem, játszom vele, ahogy eddig is. Nem kellene semmit sem csinálnia vele.
2009. júl. 10. 12:09
 22/63 anonim ***** válasza:
100%
attól,hogy ő keresi a pénzt,még egyenrangú feleknek kéne lennetek...erről szól a kapcsolat.
2009. júl. 10. 12:11
 23/63 anonim ***** válasza:
94%
Az a kutya hozzád tartozik, mondd meg neki, ha költözöl, akkor vagy kutyástól mégy, vagy sehogy. Igen is lehetnek feltételei, de azért nem olyanok, hogy passzold le a kutyádat, akiről két éve gondoskodsz és szereted. Főleg, ha anyukádék segítenek a tartásában, nem a pasid, a kutyának nem lenne nagy változás panelből panelba, te is szívesen gondoskodnál rajta, viheted is a tulajdonos engedi... Még ilyet! Az oké, hogy ne hozd azt a ronda vitrint, vagy azt a hülye szőnyeget, de hogy passzold le a kutyát? Mintha nem tudná, hogy az a Te kutyád és hozzád tartozik! Ne hagyd magad!
2009. júl. 10. 12:12
 24/63 anonim ***** válasza:
100%
Mintha a húgom esetét olvasnám.vele is így kezdődött...Először neki is le kellett mondania a kutyáról(mi vettük magunkhoz,így a családban maradt a kutya)az indok az volt,hogy a húgom párja utálja a kutyákat.Hozzáteszem,hogy teknős az lehetett mert az a pasas állata volt.Majd amikor jött az esküvő,ő szabta meg,hogy legyen,sőt nem fogod elhinni,de házassági szerződést íratott a húgommal egy 40nm-es félig kész állapotban lévő házra.Amit az elmúlt években a húgom pénzéből is lett bővítve,felújítva(mert persze a fizetés az közös).Teljesen rátelepedett,és mindent a férje mond meg neki,hogy mikor mit csinálhat,és mikor kivel beszélhet..A röhej az egészben az,hogy most elküldte a húgomat,hogy menjen albérletbe mert neki át kell gondolnia az egész házasságukat..(mert a 7év az mindig változásokkal jár)Hogy én mennyire utálom a pasast...Szóval ha most nem állsz a kutya ügyében a sarkadra,akkor később még rosszabb lesz,és azt fogod magadon észre venni,hogy semmi önbizalmad nincs,és tehetetlen leszel,mert nem lesz erőd küzdeni semmiért!!!NE engedd,hogy feltételeket szabjon...1 év után főleg ha 2 ember szereti egymást és össze akarnak költözni ne az legyen,hogy "én tartalak el,úgyhogy az van amit én mondok"..mert ez nem kölcsönös szeretet!!!Engem fiatalon amikor nem volt munkám örömmel tartott el a párom,és soha egy szóval nem mondta,hogy ez mind az én pénzem!!!Állj a sarkadra leányzó!!!Te fogsz főzni,mosni,takarítani(és valljuk be finoman mi nők a férfiak szexuális vágyait is mi elégítjük ki)akkor NEKED is van annyi jogod bele szólni a dolgokba mint neki...
2009. júl. 10. 12:13
 25/63 anonim ***** válasza:
100%

11.59 vagyok

Lényegében teljesen mindegy, hogy a szülők vették-e, vagy csak megengedték. Náluk laktál, minden kereset nélkül, tudhatták, hogy az ő felelősségük (is). De most nem is ez a lényeg. Én szándékosan nem akartam a szádba adni a szavakat, hogy az ilyen pasit ott kell hagyni, vidd a kutyát akkor is stb, mert neked kell mérlegelni, hogy melyikük a fontosabb, akiért 2 éve felelősséget vállaltál, vagy egy férfi, akivel egyáltalán nem biztos, hogy együtt leszel egy életen át. Abban igaza van mindenkinek, hogy neked küzdened kell(ene) a kutyádért, de azt is el kell fogadni, hogy a párod nem szereti azt a kutyát (az most mellékes, hogy gyerekes a viselkedése). Minden normális családban összeülnek az emberek és közösen döntik el, hogy szeretnének-e kutyát tartani. Én pl. tudom, hogy a férjem sose szól, ha bármilyen állatot hazaviszek, akár ideiglenesen, akár örökre, de ennek ellenére mindig megbeszéljük. És ő is rám telefonál, ha talál valamit, hogy na akkor most hozok egy kutyát, macskát. Egy állat tartása mindig két ember döntése kell, hogy legyen. Nem muszáj neked ezzel a pasival lenned, ha ő nem fogadja el a kutyád. Ha gyereked lenne annál is felmerülne ez a kérdés?

2009. júl. 10. 12:16
 26/63 anonim ***** válasza:
51%

DE NEM A KUTYÁVAL VAN BAJA,HANEM HOGY AZ EXTŐL KAPTA!!!

UGYE?

2009. júl. 10. 12:18
 27/63 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Ha ennyire nem akarja a kutyát akkor ne költözz vele össze. Én biztos nem tenném. A kutyahozzád tartozik és kész bárkitől is kaptad ő nem tehet róla. Ha meg ez nem tetszik neki akkor maradjon magának. Ez az én véleményem!
2009. júl. 10. 12:19
 28/63 anonim ***** válasza:
100%
Még össze sem költöztetek, és már felemlegeti, hogy ő fog eltartani téged?! Biztos, hogy ismered te ezt az embert, és vele akarsz együttélni? Úgy hangzik, a kutya csak egy "ürügy", majd később lesz más, drágák a jegyzeteid, sokba kerül a buszbérlet, minek eszel annyit, már megint új ruhát akarsz, stb. Te meg vállalnád, hogy a főállású bejárónő leszel. Nem tartom jó ötletnek, ha már eleve alá-fölérendeltségi viszonyból indul a közös életetek.
2009. júl. 10. 12:23
 29/63 anonim ***** válasza:
21%

Érdekesek a hozzászólások! Számodra a kutya vagy a párod fontosabb? Én sem laknék panelban kutyával,még akkor sem,ha más gondoskodik róla.Volt részem benne,és soha többé nem kellene kutya a lakásomban.Akármennyire is takadítasz,hullik a szőre,szaba van,és lehet,hogy ezt sem szereti a párod.

Azon viszont elgondolkodnék,hogy ha már most emlegeti,hogy ő tart el téged? Mi lesz majd később?

2009. júl. 10. 12:24
 30/63 anonim ***** válasza:
36%
Az előttem válaszoló sem érti,hogy a pasinak nem a kutyával van a baja?????Bírom mikor nem olvassák el a kommenteket.
2009. júl. 10. 12:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!