Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Összeköltöznénk 1 év után, de...

Összeköltöznénk 1 év után, de vannak feltételei. Nekem is lehet beleszólásom? 19/l

Figyelt kérdés
Párom szeretne velem összeköltözni (1 éve vagyunk együtt, de jó a kapcsolatunk), de a kutyámat nem engedi a közös lakásunkba. Albérletbe mennénk, ott pedig engednek kutyát, megkérdeztem. Nekem nincs keresetem, de a párom jól keres. A kutya fenntartása nem olyan nagy összeg havonta. Oltásai megvannak, csak a kaja kell neki. Szüleim azt mondták, ha gondolom, ennyivel támogatnak minket, de a kutya náluk nem maradhat ha én elköltözöm. Mi legyen? Szeptembertől megyek főiskolára, ami kb 15 perc séta az albérlettől. Vállaltam azt, hogy mosok,főzök és takarítok akkor a kutyám jöhetne velem, nem? Párom inkább afelé hajlik, hogy ajándékozzuk el. (Majdnem 2 éves beagle szuka!). Én 19 vagyok, párom 27.
2009. júl. 10. 11:44
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 A kérdező kommentje:

Nem döntöttem el semmit. Csak azt, hogy egyiktől sem szeretnék megszabadulni. Kötöm az ebet a karóhoz.

Arra gondoltam ha összeköltözünk, egyik nap míg a párom dolgozik áthordom a kutya dolgait.

2009. júl. 10. 13:00
 42/63 A kérdező kommentje:
Amúgy a párom és az exem nem nagyon találkoztak eddig, csak bevásárlóközpontban vagy ilyesmi. És a kutyákkal sem volt rossz élménye. És volt kutyája is, de az 1 németjuhász volt.
2009. júl. 10. 13:02
 43/63 anonim ***** válasza:
100%

Intelligens ember nem a kutyára haragszik, ha azt az ex ajándékozta...

Lehet, tényleg az a legjobb, ha kész tények elé állítod és a kutyus már ott lesz, mire megérkezik. Igazán csak te ismered őt, te tudod, hogy reagálhat erre.

Én egyébként azt hittem, az albérletet fizeti, esetleg a kaját és apróságokat, no de laptop, jogsi, stb? Így viszont lehet, nem nagy dolog, hogy a kutyát nem akarja...

Kívülálló nem tud tanácsot adni Neked szerintem. Szüleid mit mondanak ?

2009. júl. 10. 13:07
 44/63 anonim ***** válasza:
100%

Leírtad, hogy mindkettőjük nagyon fontos neked. Nem jövök azzal, hogy válaszd a kutyát, hagyd a pasit (bár én ezt tenném). Egy kommentedben írtad, hogy Te nem akarod ott hagyni szüleid nyakán a kutyát mint nővéred. Abban biztos vagyok, hogy a szüleid nem dobnák ki azt a kis szerencsétlent. Mi lenne, ha egy "köztes" megoldást találnátok. Nem költöztök messze a szüleidtől, akkor a kutyát te elláthatnád, de mégse lenne nálatok. Ez gondolom nem zavarná a párod.

És csak mellékesen jegyzem meg, a legnagyobb hülyeség élő állatot ajándékozni valakinek, nem is értem, hogy juthatott eszetekbe ilyen (mert gondolom volt előzménye, hogy megkaptad a kutyát). Sose szokott jó vége lenni ennek. Örülhetsz, hogy szüleid nem vágtak akkor ki vele, mert azt is meglehetett volna érteni. Mindig szerencsétlen állat szív, a felelőtlen emberek miatt.

2009. júl. 10. 13:07
 45/63 anonim ***** válasza:

Ez durva, ha már most neked kell csak alkalmazkodod mert ő keres. Ez lesz akkor is ha Te GYESen leszel? Akkor is minden úgy lesz ahogy a dolgozo ember akarja? Ez igy van, ha össze akar költözni akkor a kutyussal együtt akarjon téged.

Egyébként én igy össze sem költöznék vele, ha már most megkapom, hogy "eltart"!

Kitartás!

2009. júl. 10. 13:18
 46/63 A kérdező kommentje:

Nem akarok élősködni a páromon, ezért se a jogsit nem kezdem el még, és a laptopot is úgy engedem megvetetni, hogy harmadát ő, harmadát anyumék és a maradékot tesómék fizetik ki (már érettségire ígérték de nem mentünk még el megvenni!). Tehát az egy közös ajándék lesz.

Szüleimtől se költöznénk messze, de az, hogy reggel 5kor átrohanok a szüleimhez kutyát sétáltatni, dél vagy 1 körül megint átrohanok, meg este 6kor is meg este 10kor, az kicsit durva. Meg amúgy is szeretnék vele játszani.

2009. júl. 10. 13:21
 47/63 anonim ***** válasza:
Azt azért hadd kérdezzem meg, hogy te egyedül a kutya miatt nem akarsz a suli mellett dolgozni, vagy más okod is van? Ugyanis sok diák dolgozik főiskola mellett, olyan is, akinek vannak állatai, és nem okoz problémát.
2009. júl. 10. 13:25
 48/63 anonim ***** válasza:
Ha szereted a kutyust akkor vidd magaddal! A párodnak 27évesen ezt meg kellene értenie. Ő sem tenné ki a teknőst mert Te nem szereted... Jól gondolom?
2009. júl. 10. 13:31
 49/63 anonim ***** válasza:
100%
azt én se értem, hogy miért nem dolgozol... én is egyetemre járok, mellette heti 3 napot dolgozom, nyáron heti 6ot. Egyedül tartom el magamat, a kutyámat, és a laptopom is saját pénzből lett.
2009. júl. 10. 13:36
 50/63 A kérdező kommentje:

Igen a kutya miatt. A főiskolán az a dolgom hogy tanuljak. ha elmegyek dolgozni, egész nap egyedül van a kutya akkor viszont a páromnak kellene sétálni vinnie stb. Amit ugye ő nem vállalna el.

Persze, de milyen teknőst?:D

2009. júl. 10. 13:37
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!