Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha nem érzem itt...

Mit tegyek, ha nem érzem itt jól magam? (lent)

Figyelt kérdés
Balatonon vagyunk tegnap óta egy 8 fős baráti társasággal, egy házban. Ők (köztük a páro is) már reggel 7kor isznak, füveznek és néha más drogokat is fogyasztanak. Este akarnak buliba menni. De én NEM! Szánalmasnak találom ezt az életmódot, főleg úgy, hogy 30-35 évesek, de az, hogy a társaság mit csinál, az nem érdekel, de a párom viselkedése nagyon aggaszt, és amikor ezt elmondom neki, akkor csak kiakad, hogy nekem semmi nem jó. Nincs mellettem. Egyedül érzem magam. Ha hazamennék, biztos otthon izgulnék és kattognék, hogy vajon most hol-mit csinál, mivel csapja szét magát. MIt tegyek?? Annyira szomorú vagyok és még 3 nap!
2009. júl. 10. 10:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy ismerem magamat én tuti hazamennék.
2009. júl. 10. 10:18
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Hajaj, ha nem szereted ezt az életmódot, akármennyire is fáj, ott kell hagyni a barátod, mert a végén belerángat akarva-akaratlan is valamibe. :(((

Főleg, hogy így viselkedik veled, keress egy normális fiút magadnak, aki törődik veled és nem csinál baromságokat! :)

Addig is olvass, netezz, rajzolj, sétálj egyedül, vagy bármi, ami leköt, és feldob! :)

2009. júl. 10. 10:21
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Mire vársz? Még ott vagy? Ha a párod csak az ágyban párod és nem áll ki egyébként melletted, sőt még Ő akad ki Rád, amikor jogosan szóltál neki. Szerintem gyere haza és dobd a jelenleg párodat is. Aki ilyen barátokkal van körülvéve, az maga is él ezekkel a dolgokkal. Nekem biztos nem kellene.
2009. júl. 10. 10:21
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

És miért is kell ezt neked kibírnod,ki kényszerít rá?

Ne haragudj,de eleve nem lennék együtt egy ilyen pasival akinek ez jelenti a szórakozást,főleg ennyi idősen.Ez valóban szánalmas és sekélyes.Erre már azt sem lehet mondani,hogy kinövi és talán valamikor felelősségteljesebb lesz,mert ennek már meg kellett volna történnie.A párod máskor is ilyen életmódot él?Én választás elé állítanám,vagy jön velem haza vagy marad de akkor többet engem ne keressen.Persze Te ismered Őt,hogy a hétköznapokban milyen.A drogozást én alkalmanként sem tűrném el.

2009. júl. 10. 10:22
 5/14 A kérdező kommentje:
Abszolut igazatok van. De nagyon szeretem a páromat, és borzasztóan félek elhagyni! Még így is. Pedig elég csúnyán beszél velem...
2009. júl. 10. 10:24
 6/14 A kérdező kommentje:
Igen, korábban rendszeres volt nála a bulizás és a drogozás, de amióta együtt vagyunk, ez lecsökkent 1-2 havi bulizásra. De amikor mondom neki, hogy mikor fejezi már be, akkor lecsesz, hogy már igy is nagyon sokat változott, és nekem semmi nem elég.
2009. júl. 10. 10:27
 7/14 anonim ***** válasza:
42%
Te magadat félted, nem őt, félsz attól, hogy egyedül maradsz. Úgy kell neked!
2009. júl. 10. 10:30
 8/14 anonim ***** válasza:
84%

Mérlegelj!Biztos,hogy Ő a nagy Ő?Biztos,hogy ez hosszútávon működhet?

Tapasztalatból írom:volt egy barátom 4 évig,az életem értelme volt,egyszerűen imádtam.Csak éppen nem vettem észre(pontosabban nem akartam észre venni),hogy ivott,drogozott.Többször is életveszélyes helyzetbe sodort.Őt is a haverok vitték a "tutiba".Egyszerűen nem tudtam elhagyni,nekem Ő volt a drogom:).Egyszer aztán hála a jó Istennek,elhagyott.Persze akkor majd belehaltam,de megismertem a férjemet,és rájöttem,hogy normálisan is lehet élni,van olyan akinek az jó ami nekem,aki nem bánt,és nem sodor életveszélybe!Persze jött az ex,ígért fűt-fát,megkérte a kezem,meg 1 hónapon keresztül minden nap,bőgve jött,hogy menjek vissza.De akkora már nyitva volt a szemem, és láttam,hogy ugyanúgy be van lőve és inkább a kevésbé nagy lángolást,de normális életet választottam.6 éve vagyunk együtt férjemmel,van egy kislányunk,boldog és nyugodt életem van.Igen hiányzik még néha és gondolok is rá(exre),de már az is eszembe jut,amikor nyitott ajtón lógtam ki a kocsiból és nem állt meg,és ehhez hasonlók.Olyankor tudom,jól választottam.

Szóval szerintem csomagolj és menj haza!Inkább most legyen rossz 2 hónapig,mint egy életen át!

2009. júl. 10. 10:31
 9/14 anonim ***** válasza:
57%

Ne haragudj, de ezt te eddig nem tudtad, hogy a párod ilyen? Vagy csak ha a barátaival van és buliznak?

Én úgy gondolom, hogy néha egy-egy füves cigit belefér, de a komolyabb drogok nem. De persze mindenkinek más az értékrendje, és már fér bele. Ha neked ez nem fér bele, akkor este hívd el szépen a párod, és mondd el neki azt, amit ide leírtál.

Szerintem hívd el egy kicsit. Lehet, hogy tiltakozni fogsz, hogy már megint mit akar, de legyél kemény, és hívd el. Mindenképpen kettesben beszélj vele, mert ha a többiek is ott vannak, esetleg a védelmére kelnek, vagy kellemetlen helyzetbe hoznak téged (még ha igazad is van).

Ha elhívtad, kérd meg a párod, hogy hallgasson végig. Mondd el neki, hogy te ezt nem tartod jónak, hogy füvezik/iszik/drogozik. Legyél komoly, és ne hagyd, hogy közbeszóljon. Mondd el, hogy te ezt nem akarod elviselni. Ezért vagy abbaghagyja, vagy te hazamész, és folytatjátok tovább külön. Ha szeret, akkor meg fog érteni, és abbahagyja.

Ha nem, akkor elkezd majd magyarázkodni, a fejedhez vág dolgokat, vagy csak egyszerűen folytatja. Akkor kell megtenned a következő lépést, hogy hazamész. Sok ember csak a tettlegesség után fogja fel a dolgok komolyságát. Ha tovább csinálja, ne szólj neki mégegyszer, ne mondd, hogy csak még egy nap, csak mégegyszer szólok stb. Fogd a cuccaid és menj haza.

Otthon aztán, ha keresne, legyél először szigorú vele. Nem bunkó, vagy sértett, csak mondd meg, hogy te ezt nem tudod elviselni. Megmondtad ezt neki. Ő döntött. Sajnálod. Aztán ha látsz változást visszafogadhatod esetleg, ez már rajtatok múlik.

Majd írj, hogy mi sikerült.

2009. júl. 10. 10:33
 10/14 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok, nekem is ez volt a párommal, hogy azt mondta, hogy mért akarom én őt megváltoztatni. Miattam mondott le a fűről, a gázról (ezeket tényleg letette). És akkor mondta ezt, amikor mondtam, hogy a cigit is tegye le.

Én ezt válaszoltam neki.

"Én nem mondom, hogy szokj le a fűről/cigiről/bármiről. Felőlem füvezz. Csak én ebben nem kívánok részt venni, még csak olyan formában sem, hogy a párom füvezik. Én megértem, ha nem tudsz lemondani róla, akkor viszont rólam le kell mondanod. De ha elhatározod, hogy abbahagyod, akkor ott leszek melletted, és mindent megteszek, hogy segítsek. "

2009. júl. 10. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!