Mit csinálhat egy apuka a szünetben a 14 éves fiával?
(részlet lent)
beszélgess vele, főzzetek közösen, induljatok el spontán bármerre "pasis" dolgokat csinálni.
Ne aggódj és ne tervezd agyon a dolgot.
A fiad, elsősorban a társaságodra van szüksége.
2009. júl. 9. 21:32
2/47 A kérdező kommentje:
ezzel a "bármerre", ezzel van a gond, mert minden unalmas, "uncool", kivéve a barátok, a számítógép és gitárja.
A kamaszok képesek a legvonzóbb programnak is utálkozva nekiindulni és általában a hóembert is kihozzák a sodrából a "jajj, de unalmas" szövegükkel.
De sokszor belelndülnek akár egy gyerekes labdázásbA IS és felhőtlenül élvezik.
Tényleg ne csinálj gondot magadnak belőle, valahogy így vannak összeszerelve.
2009. júl. 9. 21:40
Ha érdeklődik a gitárok iránt, vidd el egy hangszerboltba, vagy egy gitár koncertre. Annak biztosan örülne. Esetleg ha van gitározó ismerősöd, hozd össze vele. ; )
2009. júl. 9. 21:42
vidámpark, állatkert, a hangszerbolt is jó ötlet
menjetek strandra, moziba
2009. júl. 9. 21:47
Mi lenne, ha egy hangszerboltba mennétek, amit már előttem említettek, majd utánna bowlingozni. Azt nagyon szeretik a fiúk, vagy a biliárdozni (persze valami kultúrált helyre). Utánna meg elmehetnétek valahova enni, ahol lehet kapni koktélokat is. (itt most alkohol mentesre gondoltam) Ezekután biztos jófejnek fog tartani.
2009. júl. 9. 21:53
sport, természet, strandnak szerintem kevesen tudnak ellenállni főleg ilyen időben:-)
2009. júl. 9. 22:11
8/47 A kérdező kommentje:
köszi szépen, aranyosak vagytok, csak sajnos még mindig tanácstalan vagyok.
most kapott a szülinapjára egy vadiúj elektromos gitárt, a mozi talán az egyetlen, ami jó lehet, de az csak 1 program. Sajnos most abban a fázisban van, hogy semmi nem jó, amit anyával vagy apával lehet csinálni. A szülők most csak arra jók, hogy A-ról B-re vigyék autóval, de a cél előtt 100 méterre kiszál, nehogy meglássák a többiek, hogy őt anyuka vagy apuka szállította :)
9/47 A kérdező kommentje:
a strandot most beszéltem át vele, közölte, hogy oda nem szeret menni /gondolom a haverokkal azért menne/ :)
miért akarsz minden áron programot szervezni neki? nem lehet, hogy pont ezzel teszel rosszat? hagyd, egy kicsit hadd legyen maga. gitározzon otthon, vagy üjön a gép előtt. meg fogja unni hidd el, és ő maga fog javasolni valamit. lehet, hogy először csak a Mekiig akar majd menni kajálni, az is valami. akkor menjetek oda! ne erőltess programokat rá, mert neki most attól leszel jó szülő szerintem, ha hagyod, hogy azt csinálja, amit ő kigondolt. nehogy a végén úgy menjen vissza ősszel, hogy holt unalom volt, és alig várta a szeptembert.
2009. júl. 9. 22:22
Kapcsolódó kérdések: