Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Külön kasszán is működhet jól...

Külön kasszán is működhet jól a kapcsolat?

Figyelt kérdés
Elegem van már abból, hogy ha van egy kis félrerakott pénzünk, akkor a párom mindig a húgának és a húga gyerekének segít. Nagyon szép dolog az önzetlenség, de én meg szeretnék a lakásra meg magunkra is költeni. A költségeinket fele-fele arányban fizetnénk, ami meg marad azt mindenki arra költi amire akarja, vagy azzal jótékonykodik akivel akar. Szerintetek így működne?
2012. júl. 3. 17:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
38%
biztos,hogy maradna úgy pénzed, hogy tudj még költeni?
2012. júl. 3. 17:19
 2/14 anonim ***** válasza:
55%

Én sosem tenném ezt a párommal, úgy gondolom, hogyha együtt vagyunk, együtt élünk, akkor mindenünk közös - a pénz is.

Szerintem mielőtt ezt felveted próbálj meg beszélni vele, hogy kicsit félre is kellene tenni, nem csak segíteni.

De ha a testvérének tényleg szüksége van a segítségre, akkor tőled elvárható lenne, hogy megértsd hogy a párodat...

2012. júl. 3. 17:20
 3/14 anonim ***** válasza:
38%
Is??? Csak úgy működhet! 28 L
2012. júl. 3. 17:21
 4/14 anonim ***** válasza:
42%

még szép. el sem tudnám képzelni, hogy pofátlanul költöm azt a pénz, amiért a párom dolgozott meg.

ez a közös kassza nekem nagyon visszás... ha teszem azt én szeretnék egy autót, és mondjuk közös a számlánk, viszont a párom többet keres mint én, akkor tkp. ő veszi meg nekem az autóm nagyobb részét... ebbe belegondoltak már a kedves közös kasszás élharcosok? persze, akinek ez nem gáz, csinálja, csak ne magyarázzák már el, hogy ez a normális.

nálunk is úgy megy, hogy van közös pénz, meg külön pénz. az egyikből a rezsi, kaja, vegyiáru megy, a másikból meg a hóbortok, hobbik, ajándékok, ruhák, cipők.

azért kíváncsi vagyok, hogy a fent leírt példa után ki kardoskodna a közös kassza mellett...

2012. júl. 3. 17:21
 5/14 anonim ***** válasza:
70%
és ha együtt élsz valakivel, nincs olyan, hogy vesztek közösen egy autót?:) elég nyomi példa volt
2012. júl. 3. 17:24
 6/14 anonim ***** válasza:
34%

Annyira tipikus nők tévedtek ide is!

"Jaj, ha külön kassza van, akkor vajon tudsz félretenni?"

Aha, itt van a kutya elásva! Ha nem tud, akkor persze erőltetni kell a közös kasszát, naná!

De ha véletlenül a csajnak menne jobban, akkor valószínűleg nem szorgalmaznátok annyira a közöskasszázást.

Szerintem csak és kizárólag a külön kassza lehet korrekt egy párkapcsolatban. Oké, vannak önállótlan, eltartanivaló nők, mindig is voltak és lesznek is, csak marhára nem értem, hogy miért a korrekt, tisztességes nőket nézik hülyének?

2012. júl. 3. 17:38
 7/14 anonim ***** válasza:
20%

közös autó? ja, igen, két név lesz a forgalmiban meg a törzskönyvben :D kis vicceske.

max egy közös kutyát veszünk, de nem egy autót.

2012. júl. 3. 17:46
 8/14 anonim ***** válasza:
80%
hát a mienk teljesen jól működik külön. albit, rezsit szépen befizetjük együtt (összeadjuk, elosztjuk kettővel, és tádáám). bevásárlást az fizeti, akinél éppen van pénz, ez általában szépen kijön felesbe, de sose számoljuk, ilyeneken nem fogunk fennakadni. ha nekem kell ruha, akkor elmegyek szépen és megveszem, ha párom el akar menni inni a haverjaival, akkor menjen a saját pénzéből. szuperül elvagyunk, pénzen az életben nem vesztünk még össze.
2012. júl. 3. 17:46
 9/14 anonim ***** válasza:
37%
Hát ez az! Pénzen még én sem. Én amikor szakítottam az exemmel, csak az okozott fejtörést, hogy kinél maradjon a kedvenc plüsskutyánk. Na de pénz???
2012. júl. 3. 17:56
 10/14 anonim ***** válasza:
81%
Nálunk közös kassza van és nem nézzük ki mennyit tesz bele. Van hogy ő kétszer annyit van mikor felét. Van egy lekötött betétünk és azon gyűjtjük a pénzt. Meg van ami a számláinkon van, de tulajdonképpen minden közös. Nem vagyok a híve a külön kasszának mert anyukámék külön kasszán vannak. És olyan gáz volt hogy apukám millákat halmozott össze, segítették a mamámék hogy elinduljon stb.. és sokszor anyunak volt amire nem jutott. És olyan szinten leszabályozta hogy most nem mehet a zsír új kocsival mert azt apa vette. Ez undorító volt. Szerencsére rendeződtek a dolgok hisz most anyu keres nagyon jól és megvesz mindent amit akarhat. De én soha nem hoznám ilyen helyzetbe a párom, láttam anyukámat szenvedni. Régebben nekem ment jól most a párom is elérte ezt a szintet és pár év múlva ahogy alakul ki az ügyfélkapcsolata 3-4 x annyi lesz mint nekem. Na szóval hosszú távon kiegyenlítődik a dolog. Minden költést megbeszélünk mármint a nagyobb dolgokat( nem azt ha hoz 1 kenyeret) és nagyon jól működik a kapcsolatunk. Nem az enyém, a tied hanem a mienk. De mondjuk ha támogatni akarná a családját akkor vagy felvetném hogy támogassuk ugyanúgy az enyémet is vagy tényleg külön kassza. De szerencsére nálunk nincs pénzügyi gond.
2012. júl. 3. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!