Segítség! Apámmal baj van, mit csináljunk?
Az baj hogy folyton iszik. Pedig munkájából kifolyólag kéne pont neki kevésbé, kamionsofőr. Kb. 3 hetente jön haza ált. egy hétvégére, de akkor naponta minimum 4-5 l bor, sőt pálinka, minden ami csak van otthon. 3 hónapja vettünk új autót, hozzá kaptunk ingyen bort is, egyből eltettük, mert tudtuk hogy egyből meginná :( Tegnap full részegen elment valahová a városba egyedül gyalog, 5 óráig valahol volt és este 11 kor jött haza. Ma részegen ment el otthonról, a vadi új autót hátul össze törte, nagyon csúnya pedig nagyon vadi új volt és nagyon szép :( Már kb. 10 éve csinálja ezt h mikor haza jön tele issza magát, anyám már teljesen ki van idegileg, nem tud semmit se csinálni. Elköltözni nincs lehetőség, mert csak 1 nővérem (24) és 1 kis tesóm(12) van . Nővérem a pasijával alig tudnak megélni albérletben, külön lakásban él. Nálunk otthon apám aki keressi a pénz, anyám minibál bért alig kapja. Így nem nagyon tudnánk elélni minimál bérrel 2 gyerekkel... Nagyon szép nagy családi ház, gyönyörű kilátással mert domboldalon van, nem nagyon szeretnék elköltözni, de anyám keresletéből nem telne a rezsire. Mit csináljunk apámmal, amikor csak haza jön csak iszik, berúg, és a konyhában is akkora rendetlenséget csinál h alig tudjuk anyámmal kitakarítani utána. Egoista barom, soha nem érdekli a másik, csak magával törődik. Nagyon nem szép így a kocsi, de ha megcsináltatjuk nem tudunk elmenni nyaralni. Még az is felötlött bennünk h nélküle megyünk el titokban. Kérlek segítsetek, mit csináljunk vele ? Nem ver minket, de nagyon beszólogat és soha nem lehet vele beszélni...
15/F
Próbáljátok meg leültetni, és beszélni vele.
Mondjátok meg neki, hogy szükség szerint még orvosi segítséget is igénybe kéne vennie a leszokáshoz.
Értessétek meg vele, hogy egy család vagytok, szükségetek van rá. Közelítsétek meg onnan a dolgot, hogy féltitek, hogy baja esik.
Értse meg, hogy felelősséggel tartozik magáért, és értetek, a családjáért.
Mást sajnos nem nagyon tudtok tenni.
1.)Milyen autóvásárlás az,ahol bort adnak mellé ingyen?
2.) Ittas vezetéses balhéja(rendőrségi ügyre gondolok) sose volt még?
Ennek így válás lesz a vége...nagyon hamar...apád meg májrákban vagy valami hasonlóan durva,gyors lefolyású betegségben fogja végezni... ehhez nem kell nagy jóstehetség...
Nem tudom, hol laktok, bár amíg apád vezet,és autózik,addig ott,olyan shopban/üzletben/benzinkútnál tud piához jutni,amilyenben csak akar egész Európában. Aztán ha pénze van arra,hogy megvegye,akkor meg is tudja inni.
Én azt mondom, hogy -bár nem írtad meg,hány éves ő, és te mennyi vagy- de én arra kötelezném,hogy adja fel ezt a melót(részegeskedve úgyse csinálható sokáig,mert az alkohol öli az agysejteket,májat,stb...stb., ugyis tudod) ,és válasszon egy helyhez kötöttebbet, ami mellett lehet szoros kontroll alatt tartani és esetleg elvonóra járni.
sajnos nem pedig az kéne h megdögöljön a szemét állat
most is azt mondta h csináltassuk meg az autót, de h mi a francból megyünk el nyaralni azt már nem érdekli... nem lehet ezzel a döggel megbeszélni semmit, anyám a Bonyhád - budapest kocsi úton ( 157 km ) egész végig győzködte h lécci ne rúgj be stb... Amúgy ahol vettük az autót: varior volt a neve, Pécsen van.
előző vagyok, ugyanis amíg kamionozik, kell legyen nála pénz(benzinre, motorikus hibára mindenképp költeni kell, azt fillérre nem tudod neki kiszámolni), ő viszont durván tudja, mibe kerül a benzin(vagy a diesel,szóval összességében az üzemanyag) Hollandiában és mindenhol másutt is, szóval ebben van egy rutinja, és a maradékot,ha nem ellenőrzik, el tudja inni...
Szóval én a megoldást első lépcsőben ott látom, hogy -mivel e mellett a munka mellett nem tehetitek meg, hogy nem adtok neki pénzt(ha ti nem adtok,majd ad neki a fuvaroztató-szállítmányozó cég, az is pénz, az se szent, nincs ráírva,hogy nem ihatja meg a Kovács Lajos(most csak írtam egy tömegnevet),azt is el lehet inni)- valami helyhez kötöttebb munkahelyet kell neki találnotok, ahol nem kell havonta ezerkilómétereket vezetni és ahonnan(ez nagyon fontos!) naponta haza kell járni valahova lefeküdni... csak így lehet neki - a főnökét vagy munkáltatóját megismerve- szabit kérni, és időnként elvinni vérvételre,abból kiderül,hogy ivott-e és talán még az is,hogy épp akkor ott mit ivott és mennyit...
Semmit se tehettek addig, amíg anyukád nem mer lépni. Igen, nehéz lesz elköltözni, de meg kell tenni. A házat(amennyiben jogilag nincs benne része) el kell felejteni, össze kell pakolni és elmenni. 10 éve ez megy? 1 évet sem kellett volna várni, mert az érzelmi kár már most is jelentős. Egy alkoholista nem fog megváltozni, csak romlani, amíg meg nem hal, de az évtizedekig tarthat.
Menni kell. Most.
De ha anyukád 10 éven át tűrt, akkor valószínűleg fog még 10 évet..
Ez a munkahelye már szerintem nem sokáig lesz meg a papádnak, mert ha ennyire függ az italtól, előbb-utóbb meló közben is inni fog, és akkor pedig a munkahely nagyon gyorsan felmond neki. Senki sem teszi kockára a gépjárművét, a fuvarozni felvállalt árut nem fogják rábízni egy olyan emberre, akiben nem lehet megbízni.
Ha a mamád beadja a válókeresetet, a közös ingatlant el lehet adni, (idővel), majd vesztek kisebbet, a papád pedig fog fizetni gyermektartást. Még mindig jobb, mint ez az állapot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!