Nálatok is taxinak nézik a családtagok az autótokat?
Igen, elég sokszor. Néha zavaró.
Ha valamit el kell hozni, akkor egyből minket hívnak. Ha akárki akárhova akar menni akkor is minket. Nem mondom, hogy nem segítek szívesen, de azért mindig egy kicsit gáz. Nekünk konkrétan meg sosem adnak a benzinbe, max néha eszükbe jut, hogy na itt egy 5ezres...De ez nagyon ritkán.
Nálunk nem a rokonság, hanem egy ismerősünk.
Múltkor szívességből lementünk a munkahelyére, hogy hazahozzuk, ő meg felkiáltott: de jó, ingyen fuvar, megspórolom a buszjegy árát..
Kedvem lett volna megtépni.
Hát, mondd meg egyszerűen, hogy nem érsz rá, vagy egyszerűen nem akarsz most kimozdulni.
A benzinpénzt meg kérd el.
Így simán és egyszerűen.
Ne köntörfalazz, hanem mondd meg, hogy "Fizesd ki kérlek, azt hogy elviszlek...(ide vagy oda, te tudod, hova)".
Szóból ért az ember, te is hibás vagy, mert hagytad, hogy ez a helyzet elfajuljon.
Azért csinálják ezt veled, mert hagyod.
Mint ha én írtam volna.
De nálunk ez csak a párom rokonaira korlátozódik. Az én rokonaim soha nem kértek tőlünk ilyesmi, sőt, ők szoktak, nagyon is sokat segíteni nekünk más dolgokban.
No de a kocsi... már párszor körbejártam, megnéztem, hátha valaki poénból ráragasztott valamit, hogy "ingyen fuvar".
Természetesnek veszik, hogy nekünk van autónk, akkor őket bárikor bárhova visszük. Az már mellékes, hogy nekünk ezért hamarabb haza kell jönni a hétvégi rokonlátogatásból(amíg meg nem érkezünk, fél óránént hívogat, hogy hol vagyunk már), vagy hogy akkor a páromnak arra a napra szabit kell kivennie (x pénz minusz) ráadásul ki sem fizetik a benzint. Egy rokon szokta kifizetni, de ő meg felhívja este fél 10kor, hogy ide meg oda kellene menni érte, de nem biztos, szól ha már tudja, de ez lehet 20 perc vagy 2 óra is. Anyós a legjobb, amikor felháborodott, hogy mi az, hogy rossz a kocsi (aksi bemondta az unalmast).
Az már csak hab a tortán, hogy én ne menjek a két kicsi gyerekkel egyedül autóval (friss jogsi, még bizonytalan néha a közlekedés, ráadásul ritkán jutok a volánhoz), csomó pénzt eltaxiztam már, mert ránk már nem jut idő meg szabi.
Nagy ritkán tudnak normálisan is kérni, de a következő pofátlan húzásnál kiverem a balhét. Engem úgy is utálnak, sok veszteni valóm nincs.
Egyébként a páromnak sem tetszik, itt puffog mindig nekem, de hogy szóvá tegye a kedves rokonságnál, az már nem gyerebe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!