Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Belekezdenél egy kapcsolatba...

Belekezdenél egy kapcsolatba valakivel, aki házasságellenes?

Figyelt kérdés
2012. júl. 3. 14:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egy jó kapcsolat egyik alapja, hogy a felek a legfontosabb dolgokról(gyerek!, házasság, lakhely, anyagi dolgok, stb) hasonlóképpen gondolkozzanak, illetve a jövőbeni terveik összeegyeztethetőek legyenek. Különben jön a megalkuvások sorozata, a boldogtalanság.

Ilyen esetben még szerintem kevésbé fájdalmas az elején elköszönni egymástól, mikor még nem alakultak ki komolyabb érzelmek, mert később átmehet a dolog szenvedősbe. Persze lehetséges, hogy az illető később meggondolná magát (velem is hasonlóképp volt, mikor megismertem a párom) de ilyen kétes dolgokra inkább nem szabad hagyatkozni.

2012. júl. 3. 14:57
 12/16 anonim ***** válasza:
73%

Első vagyok.

Szóval ez szerintem is más, mint a gyerek-kérdés, mert ha valaki együtt él valakivel, közös a lakás, a pénz, az élet, az jóformán házasság, csak nincs róla papír.

De tök úgy élnek, mint a házasok, tehát az élet semmiben nem különbözik attól, mintha törvényesítve lenne a dolog.

A gyerek kérdés más, mert vagy van gyerek, vagy nincs, itt nincs más szemléletmód.

Mi éltünk Svédországban a családommal, és ott egy csomóan nem is házasodnak meg soha, viszont úgy élnek, mint a házasok.

Volt egy baráti pár, akik imádták egymást, mind a ketten 46 évesek már, van két gyerekük, szép házuk, nagyon szeretik egymást, és mégsem házasok.

És nagyon boldogok így is.

Aki vallásos, annál ez persze más, mert ők házasodnak, és házasodjanak is, mert így kívánja a vallásuk, de egyébként a házasság és az együttélés között semmi különbség nincs.

Egy kapcsolat nem lesz jobb a házasságtól, és anélkül sem szeretik egymást kevésbé a felek.

De mondom, nem arról beszélek, hogy valaki együtt élni sem akar, hanem arról, hogy nem akar felhajtást, nem akar menyasszony lenni, nem akar lagzit stb...

Attól még lehet szerető társ, és jó ember.

2012. júl. 3. 15:01
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Előttem gyakorlatilag már minden lényegeset elmondtak. Én is azok közé tartozom, akik nem kezdenének bele párkapcsolatba ilyen esetben. Nekem úgy teljes a család, a szerelem. Abszolút elfogadom mások álláspontját, akik inkább enélkül képzelik el az életüket, csak én szeretném megőrizni ezt a hőn dédelgetett vágyam. Én így szocializálódtam, előttem remek példák vannak szerencsére :)
2012. júl. 3. 15:11
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Én sosem álltam úgy hozzá egy alakuló/kezdődő kapcsolathoz sem, hogy na akkor ő vele összeházasodok, vagy ha olyan véleménye van a házasságról, akkor inkább az elején szakítok vele...Inkább úgy vagyok, hogy jobb megismerni annyira, hogy megtudjam majd a későbbiekben milyen elképzelései vannak a világról,a céljairól...Ezek alapján pedig esetleg később felmerül az, hogy vajon mi a véleménye a házasságról,a családtervezésről....
2012. júl. 3. 16:23
 15/16 anonim ***** válasza:
Ez nem kizáró ok nálAM
2012. júl. 24. 00:03
 16/16 anonim ***** válasza:
90%
nem mert milyen kapcsolat az ahol egyik fél sem akarja magát lekötelezni? Ez félelmetesebb mint maga a házasság, amitől annyian félnek. Volt egy pasim (még házasság előtt) aki az elején megmondta, hogy ő nem akar engem elvenni soha feleségül, mi csak járunk. Akkor még nem gondolkodtam házasságban én sem, de mégis valahol annyira rosszul esett ez az egész, a kapcsolatunkban végig jelen volt ez a mondata, majd amikor szakítottunk rájöttem, hogy időpocsékolás volt vele a 4 év. Szerencsére még akkor elég fiatal voltam. Így lett esélyem a házasságra is. De ha ezt valakivel 30 fölött játszák el, az már kicsit kellemetlenebb tud lenni.
2012. júl. 24. 14:45
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!