Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Anyukám 41 éves...

Mit tegyek? Anyukám 41 éves és gyermeket akar az új párjától!

Figyelt kérdés
Édesanyám nagyon fiatal volt akkor, amikor megszült: mindössze 18. Én most vagyok 23, viszont nagyon furcsán érzem magam, nem szeretnék kistestvért, elvégre már én lépek hamarosan a "gyermekvállalós" korszakba. Felvázoltam neki, hogy mi lenne ha... ha esetleg meghalna, amikor a gyerek kicsi, erre azt válaszolta, hogy majd akkor én felnevelem. Talán túl önző vagyok? Elismerem, hogy egy 41 éves nő még egyáltalán nem öreg, de...
2009. júl. 9. 16:29
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
95%

ez így más tészta.nem a testvér érkezésével,hanem az új "pereputtyal" van a bajod,és félted az anyukádat,és a meglevő(gondolom nehezen megteremtett) egzisztenciátok jövőjét..

ezt megértem...be kellene látni anyukádnak h.ebben a sztoriban ő is nagyon csúnyán alulmaradhat,ha ilyen naiv és hiszékeny...nyilván fél,h.egyedül marad.ezért ragaszkodik ehhez a kapcsolathoz...ezt kéne kiverni a fejéből..inkább legyen egyedül,mint egy rosszakaró férfi(és csibész gyerekei)mellett.

egy korábbi válaszoló:)

2009. júl. 10. 12:40
 32/41 anonim ***** válasza:
54%

Én voltam az a 27 éves tegnap akinek 3 kistesója van.

1 fiu (15), és a két kislány.

Nálunk anyukám uj házasságába (ő egyébként 42 évesen szülte az öcsémet), 3 uj gyerek jött, mind idősebb nálunk, pert a párja is idősebb nála 8 évvelés amugysem birtam sosem, de ez nem az én életem. Unokák is voltak, ugyhogy egyrész elég zűrös volt a dolog, másrészről szerintem normális hogy egy szülő ha akarja és tudja segiti a gyerekeit, akárhány évesek is.

Az hogy a fiuknem segitenek, és sok hárul anyukádra tényleg szar dolog, de hidd el, hogy felnőtt ember. El tudja dönteni mi a jó neki. Énis azt hittem ano hogy meg kell mentenem anyukámnat (bár akkor sem tiltakoztam az öcsém miatt), de rájöttem hogy nem szolhatok bele, az ő élete.

Amugy ha jol vettem észre otthon laksz te is. Nem értem mit akarsz?

Segits neki többet, ha ez bánt téged. És legyél önálló, hogy rád ne legyen gondja legalább. És hidd el az sem segit, ha te nem állsz melette ebben a gyerekkérdésben.

Amikor apáméknál jött az első baba 20 éves volta, és fel sem merült bennem, hogy ez baj lenne. A másodiknál 23 voltam énis. És ha tudni akarod, apám sosem adoitt nekünk semmit, és örökölni is az ujasszony meg a két kicsi fognak, de én nem EZÉRT szeretem a szüleimet. Van saját életem, pasim, egy kis lakásom, amin van 6 millio hitel.

Nem fogok örökölni apám után semmitsem.

De erről nem a gyerekei tehetnek,akik az én testvéreim.

Tényleg értsd meg hogy ez az ő életük. Éld a sajátodat. És az szerintem nem kérdés, hogyha történne anyukáddal valami kötelességed segiteni a testvéredet, hiszen rokonod. Nem is értem ezzel mi a baj.

Hozzá kell szokni a változásokhoz. szerintem az is a baj hogy egyke vagy. Ne légy önző, támogasd anyudat. Ha tényleg olyan szar a helyzet pláne szüksége van rád.

Bocs hogy ilyen hosszúra sikerült.

Üdv.

SB

2009. júl. 10. 12:46
 33/41 anonim ***** válasza:
96%
Nem a kistesóval van a bajod, hanem az új rokonsággal, és sajnos ők így is úgy is megmaradnak. Ez az ő életük, nincs jogod beleszólni.
2009. júl. 10. 14:58
 34/41 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, én megértelek. De ez anyukád élete. Elhiszem, hogy félted anyukádat ettől az egésztől. Nem is az új gyerekkel van a baj, ahogy észrevettem (meg még mások is), hanem az új párjával és a gyerekeivel,és attól félsz, hogy milyen lesz anyukádnak és a megszületendő picinek ilyen környezetben.

DE! Anyukád elég nagy már, és el tudja dönteni, hogy mit akar. Lehet, hogy ő ezzel a férfival boldog. És azért ha két ember egymásra talál, szerelmesek akkor ne csodálkozz, hogy szeretnének közös gyereket. Ez valahol elég természetes. És lehet, hogy anyukád pórul fog járni, és ha esetleg a férfi elhagyja (nem tudom, erre mennyi az esély, mint ahogy azt se, hogy a kapcsolatuk milyen), akkor egyedül marad a babával, de ő ezt szeretné. Hidd el, hogy ő is végiggondolta ezeket a dolgokat.

Ez nem a te életed. A gyereket ha anyukáddal történik valami sem neked kell majd felnevelned. Te hamarosan valószínüleg elköltözöl, neked is lesz párod, gyereked. Mit szólnál hozzá, ha édesanyád meg azt mondaná, hogy ő nem akar ilyen fiatalon nagymama lenni, nehogy szülni merjél? Ez ugyanaz, mint amikor te azt mondod, hogy nem akarsz ennyi idősen testvér lenni. Felnőtt emberek vagytok (te is, anyukád is) nem szólhattok bele egymás életébe.

A férfi fiairól meg annyit, hogy csodálkozol, ha nem testvérként viselkednek veled? 17-18 éves korukig azt sem tudták, hogy a világon vagy, mért viselkednének veled testvérként? És hát istenem, szexuálisan érdeklődnek hát pont abban a korban vannak. Én nem akarom védeni őket, mert nem ismerem egyikőtöket sem. De lehet, hogy elfogult vagy. És az, hogy a fiúk bunkók nem feltétlen az apa hibája. Lehet, hogy az anya keze is szerepet játszott benne, meg még ezer dolog. Ettől nevelhetnek anyukáddal egy csodálatos kis embert.

Egyedüli amit én ebben rossznak tartok az az, hogy anyukád a TE pénzedet használja el. Szerintem beszélgess el erről anyukáddal. A beleegyezésed nélkül tette? Ha igen, az baj. Mondd el neki, hogy hamarosan lakást szeretnél, és neked is nagy szükséged van rá. Ha nem használ fogd és rakd be a bankba.

De ha továbbra is félted anyukád, próbálj meg beszélni vele. Mondd el neki, hogy miért tartod rossz ötletnek most szülni (egyébként most jutott eszembe még valami. ez a gyerek neked nem olyan lesz, mintha a testvéred lenne... nem kell vele együttlenned, hiszen max párévig fogtok együtt lenni stb).

Ne mondj neki olyanokat, hogy mert meghalhat, meg h mert te nem akarod. Azokat mondd el, ami pl. az új családjára vonatkoznak. Hogy az új párja biztosan eleget keres-e, hogy ha majd ő nem dolgozik, mert otthon lesz a picivel úgy is el fogják-e tudni tartani a 4 gyereket stb...

Ha higgadtan beszélsz vele, és nem vádaskodsz, valószínüleg tudtok majd beszélni.

Az meg ne érdekeljen, hogy semmit nem fogsz örökölni. Én pl. szinte semmit nem fogok örökölni. Az egyik lakáson (értéke kb. 10 millió) 4en osztozunk majd (egy édes, és 2 féltesómmal). A másik lakáson (kb 6 millió) meg 3an (egy édes és egy fél tesóval). Ellenben van egy féltestvérem, aki örököl egy 30 millió!!! értékü házat. Én még sem bánom:)

Próbálj meg anyukáddal együtt örülni. Ha nagyon nem megy, költözz el. Úgyis hamarosan itt lesz az ideje.:)

2009. júl. 11. 17:14
 35/41 anonim ***** válasza:
61%
Én lehet együtt vállalnék vele gyereket, egy időben.
2009. júl. 11. 20:28
 36/41 anonim ***** válasza:
61%
Köttesd el álmában. De komolyan, miért vagy ilyen gyerekes és önző? Amilyen infantilis vagy, szerintem nem is lesz olyan sok a kor különbség.
2009. júl. 11. 20:36
 37/41 anonim ***** válasza:
100%
00:15! kistetsó ilyenkor csak fél, hogy nem fogják szeretni, butaság ilyenben egy gyerekre hallgatni, aki egyébként imádná a tesóját, amikor az megszületik. durva, hogy hagytok egy 3 évest ennyire a fejetekre nőni, később mi lesz nálatok, atyaég..
2009. júl. 11. 20:38
 38/41 anonim ***** válasza:
69%
Fiúk miért nem segítenek? Félre lettek nevelve rendesen.
2009. júl. 11. 20:41
 39/41 anonim ***** válasza:
45%

A baba jön, ekkor már nem lehet feltenni a kérdést, jöhet-e, jöjjön-e.

De a te jelen helyzetedben mentsd, ami menthető, már ami az anyagiakat illeti. Nem vagy ettől önző. Egy új pereputty nem csapolhatja meg azt, ami neked jár.

2009. júl. 11. 23:52
 40/41 anonim ***** válasza:
66%

Így egy kicsit más a helyzet.

Én úgy tudom, élettársi kapcsolatban a korábban szerzett vagyon nem feleződik automatikusan, de ezt kérdezd meg jogásztól.

nekem is fontos lenne a helyedben, hogy az új pasi ne vihesse el az örökségemet.

Ezt mindenképp beszéld meg anyuddal.

De a kistesónak próbálj örülni, meglátod imádni fogod. :)

2009. júl. 12. 07:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!