Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Anyukám 41 éves...

Mit tegyek? Anyukám 41 éves és gyermeket akar az új párjától!

Figyelt kérdés
Édesanyám nagyon fiatal volt akkor, amikor megszült: mindössze 18. Én most vagyok 23, viszont nagyon furcsán érzem magam, nem szeretnék kistestvért, elvégre már én lépek hamarosan a "gyermekvállalós" korszakba. Felvázoltam neki, hogy mi lenne ha... ha esetleg meghalna, amikor a gyerek kicsi, erre azt válaszolta, hogy majd akkor én felnevelem. Talán túl önző vagyok? Elismerem, hogy egy 41 éves nő még egyáltalán nem öreg, de...
2009. júl. 9. 16:29
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
87%
A családban egy gyerek nem határozhatja meg, hogy legyen-e testvére, vagy sem. Az más kérdés, hogy nem szeretné ha lenne, ez azonban mégiscsak a szülők dolga. Édesanyád nyilván szerelmes az új párjába és szívesen szülne ebben a kapcsolatban. Nagyon fiatal még, ezért a kora miatt is megenengedheti magának ezt a "luxust". Bocsáss meg, de micsoda kérés egy 41 éves anyáról feltételezni, hogy meg is halhat! A 25 éves is meghalhat, ha úgy alakul. Te tényleg félsz attól, hogy akkor a felnevelése rád maradna?
2009. júl. 9. 16:55
 12/41 anonim ***** válasza:
83%
16.55-ös vagyok, folytatnám. Igen, önző vagy. Édesanyádat egy remélt örömtől akarod megfosztani, amihez nincs jogod. Hagyd őt, hadd döntse el, akar-e szülni, mikor és kitől. Ez egyedül az ő és a párja dolga.
2009. júl. 9. 16:58
 13/41 anonim ***** válasza:
96%

én részben veled értek egyet.anyukád hozzáállása h.majd te felneveled,ha lesz valami...ez az önző dolog....de ha Isten megsegíti és valóban él még 20-25 évig(60-65 éves még bőven megérheti,,sőt..)akkor szíve joga,a 41 nem olyan vészes kor ám...a gyerek fiatalít:))

amúgy szerintem nem az "irigység" szól belőled...

ha tényleg akarják,és megfelelő körülmények közt élnek(pl.)anyagi)+a fizikai állapotuk is lehetővé teszi,(dolgozóképesek,nem betegesek.)szerintem örülj neki.ne ellenkezz!!

2009. júl. 9. 16:58
 14/41 anonim ***** válasza:
89%

Páran céloztak rá, hogy a testvérrel kapsz valami nagyon jó dolgot, egy erős köteléket, szeretetet, aminek érdemes örülni.

Igazuk van, higyj nekik.

2009. júl. 9. 17:01
 15/41 anonim ***** válasza:
92%
41 évesen még belefér, anyám miatt mondom ezt aki most 50 és a húgom 9 éves. Semmi probléma nincs. Szerintem nem kell ilyeneken aggódnod hogy mi lesz ha meghal... normál esetben még bőven lesz ideje felnevelni. De bárhogy is legyen ez az anyád döntése és nem a tiéd. Ha meghalna idő előtt akkor is ott a párja aki felneveli a gyereket, nem? Ez sem a te dolgod, én sem nevelném a húgomat ha valami történne anyámmal, van neki apja...én csak a nővére vagyok nem az anyja.
2009. júl. 9. 17:05
 16/41 anonim ***** válasza:
86%

41 évesen még szülhet, bár igyekeznie kell

igazuk van az előttem szólknak, ebbe nem szólhatsz bele

biztosan nagyon szerelmes az új párjába, ez természetes, ha gyereket akarnak

a testvér pedig jó dolog :)

2009. júl. 9. 17:07
 17/41 anonim ***** válasza:
95%

Véleményem szerint ebbe nem szólhatsz bele, ő viszont nem várhatja el Tőled, hogy Te neveld az új gyerekét. Ahogy - az egyik leírt sztori kapcsán - szerintem nincs joga egy szülőnek új gyereket szülni, ha nincs ideje (vagy kedve) gondozni, és az idősebb gyerekére sózza. Egyik barátnőm gyakorlatilag maga nevelte fel a testvéreit, megtett, amit tudott, de se neki, se a tesóinak nem tett valami jót a szülői törődés hiánya...

De szerintem Anyukád örömmel fogja gondozni a párjával együtt a tesódat, nem fogják Rád sózni!

Részedről viszont morbid volt azt feltételezni, hogy mi lesz, ha meghal - 41 éves az még majdhogynem fiatal, és bőven életben marad még 20 évig, amíg a gyerek felnő, de valószínűleg tovább is! Szerintem csak viccből mondta erre a nem túl jóleső feltételezésre, hogy "majd Te neveled."

Nekem nincs testvérem, 26 évesen lett egy "készen kapott", égből pottyant 19 félhúgom, és nagyon örülök Neki! Tudom, hogy ez más, na de akkor is!

Nem olyan tragikus ez.

Még valami.

Az én Anyukám 10 évvel idősebb a Tiednél, nem sikerült új párt találnia, és időnként olyanokat mond, hogy "az ő életének már vége, neki már mindegy" Összetenném a két kezem, ha boldog lenne egy új párkapcsolatban, és úgy fogná fel, hogy még sok öröm áll előtte az életben!

2009. júl. 9. 17:18
 18/41 anonim ***** válasza:
87%
2 negyven fölötti nő ismerősöm van,akiknek 1 ill. 2 éves a gyerekük.Persze van a kicsiknek már felnőtt tesója.Amit én látok:a szülők kivirultak az új anyaságtól, fiatalok lettek,és azt mondják,hogy jobbkor nem is jöhetett volna.A tesók szerelemmel imádják a testvérüket.Persze elképzelhető,hogy ők sem akarták egykor a babát.De majd meglátod.Mihelyst rád nevet az a kisbaba,beleszeretsz majd,és úgy fogod gondolni,hogy milyen jó,hogy van neked.Szerintem most irigység van benned.Viszont úgy gondolom,ha neked lesz gyermeked,,azt nem fogja anyukád olyan odaadóan, szeretni,hiszen neki is még olyan picike lesz a gyereke.De akkor se avatkozz bele a döntésükbe.Bár ebbe úgy sem lesz beleszólásod.Ha az anyukád akar gyereket,akkor szül is egy gyereket.Nem hiszem,hogy erről a döntésről le tudod majd beszélni.Most nem egy ruhadarab kiválasztásában kell segítened,véleményt nyílvánítani neki.
2009. júl. 9. 19:04
 19/41 anonim ***** válasza:
95%
Van a környezetemben egy család, ahol anya 40 évesen két kamasz gyerekkel (18-19 évesek) vágott bele egy új kapcsolatba, és egy új gyerkőcbe. Kivirultak, gyönyörű a kisfiuk, és a nagyok a barátaikkal együtt dajkálják a kis szerelemgyereket, mert senkinek nincs ilyen kistesóje. Egyébként én is legkisebb vagyok, anyukám 41 volt pont amikor születtem. A legnagyobb tesóm valóban kicsit mintha a pótanyám lenne, de én úgy látom, nagyon szívesen tölti be ezt a szerepet.
2009. júl. 9. 20:27
 20/41 anonim ***** válasza:
12%
Én abszolút egyetértek avval, hogy nem akarsz kistesót. Jóhogy nem akarsz..23 év különbség? az milyen már? Nem lesz meg köztetek a rendes testvér viszony, nem fogtok egymáshoz szokni. És miért nem vagy te elég anyukádnak? Majd babázhat, ha neked lesz gyereked..41 évesen nem öreg, de akkor is..tök fura. Szerintem beszéld le róla.
2009. júl. 9. 21:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!