Köteles vagyok az apának odaadni a gyermeket?
Azt én értem, hogy ha az ő hétvégéjén, az önhhibáján kívül közbejön valami, akkor egy másik hétvégén bepótolhatja. Tehát, ha mondjuk megbetegszik és nem tudja elvinni, akkor KÖTELES vagyok odaadni, hogy pótlás legyen. Vagy ha én miattam nem tudott egy hétvégét a gyerekével tölteni, akkor meg pláne, hogy vissza kell adnom. De egy szabadság az olyan, hogy KIVEHETŐ. A nyári megállapított 3 hetet eltöltHETI a gyerekkel. Ha viszont nincs már szabija, mert elhasználta idő előtt, vagy akármi.... akkor miért köteles az anya odaadni az estéket. Zavaros ez nekem.
De persze a legjobbat akarom a gyereknek, nyilván soha nem akadályoztam a láthatást, csak az érdekelt, hogy mit lehet rajtam hivatalosan is követelni.
Ellentmondásban vagy önmagaddal.
Szereted a gyereked állítólag, de érdekel, mit lehet hivatalosan követelni???
Ha valóban szereted, nem csal állítod, akkor ne nézd, mit állapított meg a bíróság.
Nekem is anno elváltak szüleim, elvileg papíron kétheti láthatás volt, de valójában akkor mehettem apához és ő akkor láthatott amikor akart.
Szerintem ez az igazi anyai szeretet.
Ne azt nézd, mennyit ítélt meg a bíróság, hanem, hogy a gyermeked szívesen megy-e az édesapjához és ha igen akkor engedd pláne, ha állítod, hogy rendes, szerető apuka.
Sajnos a mai világban nem engedheti meg magának sok ember, hogy kivegyen sok szabadságot ( van, ahol a meglévőt sem adják ki, csak papíron...), én a helyedben nagyon örülnék, hogy apuka a válás után is ennyire érdeklődő, törődik a gyermeketekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!