Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Anyukám 41 éves...

Mit tegyek? Anyukám 41 éves és gyermeket akar az új párjától!

Figyelt kérdés
Édesanyám nagyon fiatal volt akkor, amikor megszült: mindössze 18. Én most vagyok 23, viszont nagyon furcsán érzem magam, nem szeretnék kistestvért, elvégre már én lépek hamarosan a "gyermekvállalós" korszakba. Felvázoltam neki, hogy mi lenne ha... ha esetleg meghalna, amikor a gyerek kicsi, erre azt válaszolta, hogy majd akkor én felnevelem. Talán túl önző vagyok? Elismerem, hogy egy 41 éves nő még egyáltalán nem öreg, de...
2009. júl. 9. 16:29
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
91%
Tegyük fel, hogy sikerül lebeszélni édesanyádat a gyerekvállalásról (bár szerintem ahhoz semmi közöd, hogy ő akar-e még gyereket). Ha majd te szülsz gyereket, és ő úgy érzi, hogy ez kicsit az övé is, és rátok telepszik, akkor jobb lesz? Vagy akkor azt a kérdést fogod feltenni, hogy "anyukám teljesen kisajátította a kicsit, mit tegyek?" Egyébként nem kell neked felnevelni, van annak a gyereknek apja is. Nagyon önző vagy, már meg ne haragudj.
2009. júl. 9. 21:21
 22/41 anonim ***** válasza:
17%
Egyáltalán nem önző, csak nem akar 23 évesen testvért. Ha néhány szülő figyelembe venné azt, hogy a gyereke nem akar testvért, akkor talán elkerülhetőek lennének a rossz testvér viszonyok. Beszéld le róla.
2009. júl. 9. 21:28
 23/41 anonim ***** válasza:
94%

Nincs jogod beleszólni, nem a te életed. 2

7 éves vagyok, az öcsém 15 éves édesanyám uj házasságából, apuméknál pedig a két kislány 7 és 4 évesek.

Nincs ezzel semmi gond, most végre én segithetek a szüleimnek egy kicsit, és imádom a kistesóimat. Amugy van 2 bátyám, 30 és 32 évesek. A nagyobbiknak a kisfia 5. :D

MIért ne lenne anyukádnak joga a boldogsághoz?

És ha te leszel hasonló jelyzetben valaha? Engednéd hogy a gyereled beleszóljon?

Én 13 éves korom óta nem élek együtt a szüleimmel, de ettől függetlenül bármikor számithatnak rám, és ha történne velük valami ugyanugy számithatnának rám a testvéreim is, egyszerűen azért mert a TESTVÉREIM.

Ha ilyen butus a felfogásod, te még ngaoyn "gyerek" lehetsz.

Ideje felnőni és a saját életeddel törődni.

2009. júl. 9. 21:49
 24/41 anonim ***** válasza:
89%

Én 22 vagyok, az öcsém 3 éves.

Nincs sebben semmi különös vagy rossz.

Büszke vagyok rá, hogy van nekünk! És imádom őt.

Apu felesége is 40-en túl szülte, no és akkor mi van???

Valószínű mire nekem gyerekem lesz arra ő már rég isis lesz és nem fog zavarni.

1. Ez nem a te dolgod, hogy eldöntsd ezt!

2. Hogy mondhattál olyat az édesanyádnak, hogy mi van, ha meghal??? Nekem nem jutna eszembe. És ha mégis ilyesmi bekövetkezne? Akkor is ott a másik szülő. De, én simán segítenék nevelni a kicsit! Gondolj bele: A testvéred!!!

3. Manapság sok gyerek szülei válnak el, így ezzel számolni lehet és kell is. Ezért nem furcsa már. A féltestvér pedig nem fél, hanem testvér! Ez a dolog lényege!

2009. júl. 9. 22:45
 25/41 anonim ***** válasza:
21%
Nekem 17 évesen született meg a lányom. Most, 25 évesen a férjemmel akarunk még egy gyereket, de a lányom nem akar testvért. Megbeszéltük..de nagyon ellenkezik. Ha látom rajta, hogy nagyon nem akarja, akkor nem lesz tesó. Szerintem a gyereket is meg kell kérdezni ilyen helyzetben, akárhány éves is legyen. Ha te nem akarsz, akkor beszéld meg anyukáddal. Jogod van beleszólni.
2009. júl. 10. 00:15
 26/41 anonim válasza:
93%
Én Anyukám pont 41 éves korában szült. Ugyanannyi korkülönbség van a testvéseim között, mint nálatok lesz. Ők nem nagyon örültek nekem, de azóta már megszerettek:) 22 vagyok most.
2009. júl. 10. 00:23
 27/41 anonim ***** válasza:
26%
Én teljesen megértem a kérdezőt. Szerintem nem az irigység beszél belőle, hanem egyszerűen átgondolja logikusan a dolgokat. Igenis sokkal kockázatosabb ebben a korban gyereket vállalni mint fiatalon. Hiába jön rengeteg nő azzal, hogy ez még nem kor, bőven belefér, én is akkor szültem stb. Pár év múlva azt szajkózza majd mindenki, hogy nyugodtan szüljünk 50 évesen, nincs abban semmi rossz? Igen, fiatalon is belelehet halni egy szülésbe, de ennyi idősen sokkal többet kockáztat az ember, nagyobb az esély arra is, hogy nem egészségesen születik a baba. Meglehet érteni, ha valaki első gyereket szül ennyi idősen, mert idő közben rájön, hogy mégsem teljes az élete gyerek nélkül. De akinek már van egy vagy több egészséges gyereke, az miért kockáztat? A másik, hogy egy gyereket nem 18 éves koráig kell felnevelni, normálisan elkellene indítani az életbe, ezt is megtehetik vajon az idősebb szülők? Annál undorítóbb dolog meg szerintem nincs, mikor egy nő a nagyobbik gyereknek szül kistesót.
2009. júl. 10. 10:47
 28/41 anonim ***** válasza:
100%
Aranyosak a "beszéld le róla" - típusú válaszok (hány évesek vagytok, akik ezt írtátok, 11? ) Ne felejtsük el, a kérdező anyukája csak 41 éves, nem 114! Sokan itt úgy beszélnek róla, mintha egy szenilis vén hülye lenne (már elnézést) és nem egy felnőtt, még javában fiatal, önálló nő. Az a helyzet, kérdező, hogy neked az égvilágon semmi közöd sincs ahhoz, hogy anyukád szül-e még gyereket. Tudod, ha annak idején valaki a te megszülésedről beszélte volna le, most nem tudtad volna itt feltenni ezt a kérdést. Belegondoltál ebbe?
2009. júl. 10. 12:09
 29/41 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Tegnap siettem, ezért a pontos körülményeket nem igazán tudtam leírni. Anyukám nagyon fiatalon ment hozzá az apámhoz, szült neki egy gyereket (engem). Apám 8 évvel idősebb tőle. Alaposan kihasználta anyukámat, verte, sokszor megcsalta, s gyakran megalázta azzal, hogy még érettségije sincs. (Anyám munka mellett "bosszúból" leérettségizett, s elvégezte a tanárképző főiskolát, most jár egyetemi kiegészítőre angolból.)

15-16 évig nem volt valami boldog az életünk, viszont amíg apám velünk élt, egész jók voltak az anyagi körülmények itthon. Anyu meglehetősen konzervatív bizonyos dolgokban (család), sosem lépett félre, szűzies (bár sok minden másban nyitott gondolkodású). Néhány éve elváltak, s anyám összejött egy jóképű (viszont szerintem - elnézést - bunkó, hozzá képest nem egészen művelt), most 46 éves pasassal, aki özvegyen maradt két kb. velem egykorú fiúval. Beköltöztek a nagy családi házunkba. (Az irigység beszél belőlem: ez anyám tulajdona, s ha öt évnél tovább együtt maradnak, akkor a "mostohaapám" is örököl a házból.) A fiúk bűnlusták és bulizósak, csak az egyiknek van munkahelye, Gyula sem keres túl sokat (a ház körül ő sem valami szorgos) anyám meg két helyen is tanít év közben, magánórákat ad, a mi nyakunkba szakad a házimunka 90%-a. S hozzá kellett nyúlni ahhoz a félrerakott pénzhez, ami részben az én keresetemből lett összegyűjtve egy saját lakásra. Szeretnék itthonról lelépni, mert nem bírom, de mi lesz anyámmal, aki a 3. hónapban van?

Néha már úgy érzem magam, mint a kisebbség tagja (a zavaros családi körülmények miatt).

És adják magukat a kérdések:

a) mi lesz velük, ha anyám jövedelme kiesik, mert babázni fog?

b) meddig akar a két fiú élősködni anyukámon?

c) miért nem érti meg anyám azt, hogy kihasználják?

d) ha már hozzászoktam egy bizonyos életszínvonalhoz, miért kell elviselnem "idegeneket" itthon, akik leapasztják az itthoni büdzsét? Miért kell jó pofát vágnom ahhoz, amikor a mostohatestvéreim nem testvérként kezelnek, hanem nőként, és például nem testvéri szeretettel közelednek felém, hanem nyílt szexualitással?

És egy utolsó megjegyzés: nem vagyok szívtelen, ha bármi történne anyámmal, felnevelném a testvéremet.

2009. júl. 10. 12:20
 30/41 anonim ***** válasza:
37%

10.47 vagyok

Eddig is megértettem, hogy nem akarod a tesót, de ezek után még inkább. Viszont, ha már terhes anyukád, ráadásul a 3.hónapban van, nem igazán lehet mit tenni. Viszont most se fogja kiélvezni azt, hogy végre anya, normális családja van, mert megint csak a megaláztatást kapja majd, és kihasználják.

2009. júl. 10. 12:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!