Mit tegyek? Anyukám 41 éves és gyermeket akar az új párjától!
Nincs jogod beleszólni, nem a te életed. 2
7 éves vagyok, az öcsém 15 éves édesanyám uj házasságából, apuméknál pedig a két kislány 7 és 4 évesek.
Nincs ezzel semmi gond, most végre én segithetek a szüleimnek egy kicsit, és imádom a kistesóimat. Amugy van 2 bátyám, 30 és 32 évesek. A nagyobbiknak a kisfia 5. :D
MIért ne lenne anyukádnak joga a boldogsághoz?
És ha te leszel hasonló jelyzetben valaha? Engednéd hogy a gyereled beleszóljon?
Én 13 éves korom óta nem élek együtt a szüleimmel, de ettől függetlenül bármikor számithatnak rám, és ha történne velük valami ugyanugy számithatnának rám a testvéreim is, egyszerűen azért mert a TESTVÉREIM.
Ha ilyen butus a felfogásod, te még ngaoyn "gyerek" lehetsz.
Ideje felnőni és a saját életeddel törődni.
Én 22 vagyok, az öcsém 3 éves.
Nincs sebben semmi különös vagy rossz.
Büszke vagyok rá, hogy van nekünk! És imádom őt.
Apu felesége is 40-en túl szülte, no és akkor mi van???
Valószínű mire nekem gyerekem lesz arra ő már rég isis lesz és nem fog zavarni.
1. Ez nem a te dolgod, hogy eldöntsd ezt!
2. Hogy mondhattál olyat az édesanyádnak, hogy mi van, ha meghal??? Nekem nem jutna eszembe. És ha mégis ilyesmi bekövetkezne? Akkor is ott a másik szülő. De, én simán segítenék nevelni a kicsit! Gondolj bele: A testvéred!!!
3. Manapság sok gyerek szülei válnak el, így ezzel számolni lehet és kell is. Ezért nem furcsa már. A féltestvér pedig nem fél, hanem testvér! Ez a dolog lényege!
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Tegnap siettem, ezért a pontos körülményeket nem igazán tudtam leírni. Anyukám nagyon fiatalon ment hozzá az apámhoz, szült neki egy gyereket (engem). Apám 8 évvel idősebb tőle. Alaposan kihasználta anyukámat, verte, sokszor megcsalta, s gyakran megalázta azzal, hogy még érettségije sincs. (Anyám munka mellett "bosszúból" leérettségizett, s elvégezte a tanárképző főiskolát, most jár egyetemi kiegészítőre angolból.)
15-16 évig nem volt valami boldog az életünk, viszont amíg apám velünk élt, egész jók voltak az anyagi körülmények itthon. Anyu meglehetősen konzervatív bizonyos dolgokban (család), sosem lépett félre, szűzies (bár sok minden másban nyitott gondolkodású). Néhány éve elváltak, s anyám összejött egy jóképű (viszont szerintem - elnézést - bunkó, hozzá képest nem egészen művelt), most 46 éves pasassal, aki özvegyen maradt két kb. velem egykorú fiúval. Beköltöztek a nagy családi házunkba. (Az irigység beszél belőlem: ez anyám tulajdona, s ha öt évnél tovább együtt maradnak, akkor a "mostohaapám" is örököl a házból.) A fiúk bűnlusták és bulizósak, csak az egyiknek van munkahelye, Gyula sem keres túl sokat (a ház körül ő sem valami szorgos) anyám meg két helyen is tanít év közben, magánórákat ad, a mi nyakunkba szakad a házimunka 90%-a. S hozzá kellett nyúlni ahhoz a félrerakott pénzhez, ami részben az én keresetemből lett összegyűjtve egy saját lakásra. Szeretnék itthonról lelépni, mert nem bírom, de mi lesz anyámmal, aki a 3. hónapban van?
Néha már úgy érzem magam, mint a kisebbség tagja (a zavaros családi körülmények miatt).
És adják magukat a kérdések:
a) mi lesz velük, ha anyám jövedelme kiesik, mert babázni fog?
b) meddig akar a két fiú élősködni anyukámon?
c) miért nem érti meg anyám azt, hogy kihasználják?
d) ha már hozzászoktam egy bizonyos életszínvonalhoz, miért kell elviselnem "idegeneket" itthon, akik leapasztják az itthoni büdzsét? Miért kell jó pofát vágnom ahhoz, amikor a mostohatestvéreim nem testvérként kezelnek, hanem nőként, és például nem testvéri szeretettel közelednek felém, hanem nyílt szexualitással?
És egy utolsó megjegyzés: nem vagyok szívtelen, ha bármi történne anyámmal, felnevelném a testvéremet.
10.47 vagyok
Eddig is megértettem, hogy nem akarod a tesót, de ezek után még inkább. Viszont, ha már terhes anyukád, ráadásul a 3.hónapban van, nem igazán lehet mit tenni. Viszont most se fogja kiélvezni azt, hogy végre anya, normális családja van, mert megint csak a megaláztatást kapja majd, és kihasználják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!