Mit tegyek? Anyukám 41 éves és gyermeket akar az új párjától!
Szia!
Nem csak az beszél belőled, hogy te szeretnél lassan gyereked, de esetleg neked még nem lehet valami miatt, anyukádnak lehet, és kicsit irigy vagy ezért? sztem nincs ebben semmi, hogy gyereket akar. 20 év múlva a gyereke mondjuk 19-20 éves lesz, ő 60. simán elélhet még tovább is, a gyerek meg már maga ura is lehet akár, ha rátermett...
24/L
hát először is az ő dolga. így nem lehet semmibe belevágni hogy mi lenne...
és ha neked nem lehet gyereked? ennyi erővel végtelen sok ha ez, ha az...
szerintem hagyd rá a döntést.
gondolom vele élc 1fedél alatt, és azért zavar.
és igen önző vagy, mert az új párjára se gondolc. vloszinű ő is szeretne apa lenni,gyereket neveli.
Ha azok a gyerekek nem születnének meg, akiknél a nagyobb nem akart kistestvért, hanem mondjuk egy új rollert a gyerekágy árából... :)
Tudod ez nem a te döntésed, hanem édesanyádé. Egyszerűen nem szólhatsz bele.
"ÉN pedig egyetértek a kérdezövel már elnézést,23 évesen ÉN sem szeretnék kis testvért túl nagy a korkülönbség ha ö két év múlva szülne alig lenne pár év korkülönbség a gyereke és a kis testvére között nem önzöség."
ÉN,ÉN,ÉN...
Miért fontos a kor? az a fontos hogy egészség legyen.
nekem apám 6éves koromban meghalt. így nagyapámmal éltünk akinek a felesége halt meg. akkor 60évesen úgymond apám volt és 82éves koráig míg élt nagyon jól elvoltunk.
Na, és akkor mi van, ha túl nagy a korkülönbség. Ez már nem arról szól, mint kicsi korban, itt már teljesen mindegy, hogy 20 v. 23 év a korkülönbség, teljesen két külön generáció. egyébként meg nehogy már egy 23 éves lány mondja meg, hogy mit csináljon a 41 éves fiatal mamája! Ő lassan kiröpül, szül (ahogy ő is megírta,) és akkor anyukája maradjon egyedül, mert neki most így jó??
igenis szüljön a mamája, és legyenek nagyon boldogok az új párjával, egy új élet áll előttük! sok sikert!
Anyukád tudja, hogy mit csinál. Az, hogy lesz-e testvéred, egyáltalán nem rajtad múlik, hanem kizárólag anyukádon, illetve a párján. Nincs jogod beleszólni az életükbe.
Egyébként valami hasonló szituációban vagyunk, mert az én anyám is 41 éves, és véletlenségről én is 23 éves vagyok. :P
Van egy kilencéves öcsém, pont a 14. szülinapomra kaptam ajándékba. :)
Hát, maradjunk annyiban, hogy amikor anyám bejelentette, hogy terhes, két napig nem szóltam hozzá. Nagyon jól megvoltam egykeként, igazán nem hiányzott egy bőgőmasina a házhoz. Aztán mégis úgy esett, hogy miután öcsém megszületett, gyakorlatilag én neveltem fel. Anyám már öcsém háromhetes (!) korában visszament dolgozni 12 órában, váltott műszakban, mert semmi pénzünk nem volt, éhen haltunk volna, ha nem teszi meg ezt. Úgyhogy én etettem, pelenkáztam, altattam, fürdettem a gyereket (apám külföldön dolgozott, kéthavonta járt haza). Gyakorlatilag anyja helyett voltam az anyja. És borzasztóan rossz érzés volt, hogy a nyakamba kaptam egy "csomagot", egy állandóan bömbölő gyereket, holott még én magam is gyerek voltam. Nyomasztott a felelősség, és nagyon hamar eljutottam odáig, hogy legszívesebben kitekertem volna a gyerek nyakát. Ezt most nagyon nehéz így leírni, de ez történt. Nem én szültem a gyereket, nem volt beleszólásom, és mégis én neveltem.
Aztán valahogy túléltem, és ami még fontosabb, az öcsém is túlélte, hogy én voltam a pótanyja. 18 éves koromban végre megszabadultam tőle, és otthonról. Havonta csak egyszer látom azóta, de ahogy nőtt, és egyre okosodott, ahogy egyre többet lehetett vele értelmes témákról beszélgetni, úgy kedveltem meg egyre jobban az öcsémet. Amióta nem én nevelem, nagyon hiányzik néha, mert jó lenne megölelni, megnézni együtt egy filmet, vagy csak dumálni, esetleg együtt püfölni a számítógépet... Szóval most, majdnem tíz év után azt tudom mondani, hogy ha netán anyámmal történne valami, habozás nélkül magamhoz venném. Nem lenne szívem állami gondozásba adni, és inkább én nevelem, minthogy az alkoholista apámhoz kerüljön...
Hidd el, te is nagyon szeretnéd a tesódat, mert ez egy olyan érzés, ami az egyik legerősebb a világon. Te is felnevelnéd, nem lennél önző. Akinek nincs testvére, az nem értheti, mit jelent ez a kapocs. Ez több, mint hogy egy bizonyos százalékban megegyezik a génkészletetek! Sajnos jobban nem tudom leírni, ezt meg kell tapasztalni!
Ne légy önző! Nem érdemes! Nem tudod, miből maradsz ki, ha tiltakozol!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!