Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy anyuka azért nem vesz a...

Egy anyuka azért nem vesz a nagyobbik gyerekének nasit, csak a kicsinek, mert a nagyobbik már kapott, mikor kicsi volt. Mi a véleményed erről? Jogos?

Figyelt kérdés
majd 10 év van a gyerekek között.
2012. júl. 2. 22:00
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
Az a véleményem, hogy ez egy hülye gondolkodás, már bocsánat. Nálunk is ez zajlott míg otthon laktam. Az egészben az zavart csak, hogy nem éreztem magam egyenrangúnak a dolog miatt, semmi más. Semmi nem kellett, amit a tesóm kapott, nem vágytam a dolgaira (sokszor vettem neki apróságokat magam is), hanem szerettem volna csak vele egyenrangú lenni. Ennyi.
2012. júl. 3. 00:52
 22/37 anonim ***** válasza:
ez nagyon gáz! én még ilyet nem is hallottam! valami súlyos problémái lehetnek anyukának!
2012. júl. 3. 06:06
 23/37 Sókristály ***** válasza:
86%

Annyira sarkítottan, ahogy leírtad, szerintem is nagyon helytelen. Egymás ellen fordítja a tesókat, és a kisebbiket sem neveli megfelelő irányba.

Viszont töredelmesen bevallom, nálunk is van valamilyen szintű megkülönböztetés.

3 kamasz és 2 pici gyerekünk van. Az egyik kicsi (3 éves) allergiás a szójára, így neki külön vesszük a joghurtot, margarint, felvágottat. Ezek nagyon finom, de meglehetősen drága cuccok. Egyszerűen nem tudom mindegyiküknek ugyanazt venni. Az övéből sem én, sem a férjem, sem a tesók nem kapnak. Elfogadták, megértik. de pl nekik megveszem a csokit, amire meg a kicsi allergiás, és nem kaphat belőle.

Ilyen formában én elfogadom a "megkülönböztetést".

2012. júl. 3. 07:05
 24/37 anonim ***** válasza:
81%

7:05

amt te irsz,az más,hisz allergiás,az életét kockáztatnád ha nem mást kap mint a többiek.

És a többi gyerek is kap olyat amit ő pedig nem,igy megvan az egyensúly,ebből nem féltékenykedés lesz,hanem megtanulják hogy őt jobban kell óvni.

2012. júl. 3. 08:29
 25/37 Dottorre ***** válasza:

Szerintem is ugyan azt kellene, hogy kapják a gyerekek. Nálunk is ez volt a divat, ha lehet, most is az, csak így már 23-25 évesen "másképp" kapjuk a szüleinktől a támogatást, de a mai napig figyelnek arra, hogy mindketten nagyjából ugyanannyit kapjunk. Nem egyszerű, mert egészen más életet élünk a hugommal. Én lakást vettem, ő külföldre ment pénzt keresni, majd amit összespórolt, álomnyaralásokban el is herdálta, így ami nekem például egy TV, az neki pénz, és étel, de értékben ugyanaz.

Az pedig nem magyarázat, hogy "nincs sok pénzük", mert az egy zacskó cukorkát is el lehet osztani 2-3-4 felé is akár. Evvel semmi mást nem fog elérni, csak azt ,hogy majd amikor idősebbek lesznek a gyerekek, nem fogják őt támogatni, illetve a kapcsolatot sem tartani sem a kisebbik testvérükkel, sem a szüleikkel.

2012. júl. 3. 08:51
 26/37 anonim ***** válasza:

nálunk sem volt sosem ilyen...ha esetleg hugom volt csak ott, mikor vettek valamit, egyből mondta, hogy nekem is vegyenek...ami amugyis egyértelmü volt....vagy pl ha nem voltam ott és sütöttek sütit vagy akármi ilyesmi volt, nekem mindig félrerakott...mi mindig egyformán kaptunk mindent....a mai napig

23L

2012. júl. 3. 08:59
 27/37 A kérdező kommentje:

az allergia tényleg más :)

ezért akadtam ki én is, mert én és a tesóm mindig egyformán kapunk. undorító,mikor a kicsi jön oda hozzám, hogy nézd milyen csokim van.Ugye milyen nagy?Te is szereted ezt? majd kimegy és ha valamelyik tesója mer kérni belőle egy kockát, akár magának akár nekem(mert tudja,hogy én is megkívántam) rögtön jön a hiszti, hogy az az övé, takarodjon onnan. Az anyja pedig ugat, hogy hagyja békén a kicsit, azt a kicsinek vette.Majd ha lesz saját keresete vehet magának!!!(fiatalkorúakról beszélünk a két nagyobbik esetében) Gusztustalan.

2012. júl. 3. 11:14
 28/37 anonim ***** válasza:
Ki képes különbséget tenni a saját gyerekei között? Mégis milyen dolog ez? Ha kap az egyik, akkor nyilván kap a másik is. Így az igazságos.
2012. júl. 3. 11:28
 29/37 A kérdező kommentje:

sajnos, ahogy látod, van ilyen :(

a kicsi minden évben megy nyaralni meg ide meg oda, a két nagyobbikat meg sem kérdezik,hogy akarnak-e menni.Arra már nincs pénz,hogy ők is menjenek :)

2012. júl. 3. 11:36
 30/37 Bence_ ***** válasza:

But.. talán jobb szó, hogy a szülők tapasztalatlanok.

Ha ők később felnőtt fejjel normális családi kapcsolatot szeretnének egymással akkor nagyon terhet kell levenniük egymás válláról amit most a szülők pakolnak oda.

Köztünk 8 év van de tudomásom szerint a tesóm ugyan úgy kapott egy cumis üveget mint én. Csak ő 2 hét után rájött, hogy nincs benne semmi különös. De addig abból itta a teát.

Nekem ez a normális.

2012. júl. 3. 12:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!