Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A nagyobbik lányom lehet a...

A nagyobbik lányom lehet a kisebbik lányom keresztanyja?

Figyelt kérdés
Tesó-tesónak?
2012. jan. 27. 14:07
 1/10 anonim ***** válasza:
mem
2012. jan. 27. 14:14
 2/10 anonim ***** válasza:
Nagy korkülönbség és féltestvérek?
2012. jan. 27. 14:16
 3/10 anonim ***** válasza:
63%
Meg tudnád magyarázni, hogy ebben mi a jó?
2012. jan. 27. 14:19
 4/10 anonim ***** válasza:
91%
Tudjátok egyáltalán, mit jelent keresztanyának lenni? Mármint elmondatnál egy esküt a nagyobbik lányoddal, hogy ígéri, a kisebb testvérét vezeti a keresztség útján..? Értem én, hogy szép gesztus, stb, de minek kereszteltetünk, ha nem tudjuk, miről szól?
 5/10 anonim ***** válasza:

3 vagyok

Talán félreérthető a kérdésem, nem belédkötni akartam, csak tényleg érdekel, hogy hogyan jutottatok erre az ötletre.

6/10 anonim ***** válasza:

"elmondatnál egy esküt a nagyobbik lányoddal, hogy ígéri, a kisebb testvérét vezeti a keresztség útján..?"

Hol az ellentmondás? Ha a nagyobb is gyerek még, tehát nem múlt el mondjuk 14-15, akkor nem tenném. Azt nem tudom, szabályos-e, de bennem nem kelt ellenérzést, hogy ilyen módon a nagyobb testvérre van bízva a kicsi "vezetgetése".

2012. jan. 27. 14:27
 7/10 A kérdező kommentje:

A nagy lányom 11 a kicsi 5.Imádják egymást.

Nem járunk templomba,de hiszünk Istenben és a fontos számunkra a hit,a szeretet,de sajnos nekem a kicsi nincsen megkeresztelve.Számunkra fontos lenne.

Tudom mit jelent keresztszülőnek lenni...

A rokonok többsége önző,nem érezzük a bizalmat,hiányzik valami...

Így a pici egy nagy családi vita miatt és a rokoni összetartás miatt még nincsen megkeresztelve.Nálunk a családban nincsen összetartás.

A két testvér pedig ragaszkodik egymáshoz,szeretik egymást és IGEN,rámerném bízni a picit a nagyra.Tudom,hogy ők számíthatnak egymásra mindenben!

A rokonok pedig,nos ők azt látják,keresztszülő=anyagi katasztrófa,mert költeni kell esküvőre majd,ballagásra stb...

Szóval nem egy "beteg elmeötletnek szántam" a kérdést :/

Azért köszönöm a válaszokat! :)

2012. jan. 27. 14:46
 8/10 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem ha a pap/lelkész vagy akárki, aki a keresztelést végzi, belegyezik, akkor miért ne? Ahogy tovább gondolkodom, tényleg szép dolog, elvégre a testvéri köteléket így még szorosabbra fűzitek azzal, hogy a nagy szimbolikusan felelősséget vállal a piciért.
2012. jan. 27. 14:54
 9/10 anonim ***** válasza:

Az egy dolog, hogy szeretik egymást, nekem is van húgom, de nekem ez nem tetszett volna. Olyan, mintha csak a kicsi lenne a gyerek, a nagynak meg csak az lenne a dolga, hogy vigyázzon a kicsire.

Imádom a húgomat, és természetesen mindenben támogatnám - keresztszülőség nélkül. Mondom, nekem ez úgy esne, hogy a kicsi fontosabb.

2012. jan. 27. 17:22
 10/10 anonim ***** válasza:

Szerintem 11 éves kisgyerek nem lehet keresztanya.

Nem tudom a szabályokat, de egyszerűen értelmetlen.

Ha legalább kamasz lenne.. Jobban felfogná mindezt. De így nem hiszem.

2012. jan. 27. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!