A nagyobbik lányom lehet a kisebbik lányom keresztanyja?
3 vagyok
Talán félreérthető a kérdésem, nem belédkötni akartam, csak tényleg érdekel, hogy hogyan jutottatok erre az ötletre.
"elmondatnál egy esküt a nagyobbik lányoddal, hogy ígéri, a kisebb testvérét vezeti a keresztség útján..?"
Hol az ellentmondás? Ha a nagyobb is gyerek még, tehát nem múlt el mondjuk 14-15, akkor nem tenném. Azt nem tudom, szabályos-e, de bennem nem kelt ellenérzést, hogy ilyen módon a nagyobb testvérre van bízva a kicsi "vezetgetése".
A nagy lányom 11 a kicsi 5.Imádják egymást.
Nem járunk templomba,de hiszünk Istenben és a fontos számunkra a hit,a szeretet,de sajnos nekem a kicsi nincsen megkeresztelve.Számunkra fontos lenne.
Tudom mit jelent keresztszülőnek lenni...
A rokonok többsége önző,nem érezzük a bizalmat,hiányzik valami...
Így a pici egy nagy családi vita miatt és a rokoni összetartás miatt még nincsen megkeresztelve.Nálunk a családban nincsen összetartás.
A két testvér pedig ragaszkodik egymáshoz,szeretik egymást és IGEN,rámerném bízni a picit a nagyra.Tudom,hogy ők számíthatnak egymásra mindenben!
A rokonok pedig,nos ők azt látják,keresztszülő=anyagi katasztrófa,mert költeni kell esküvőre majd,ballagásra stb...
Szóval nem egy "beteg elmeötletnek szántam" a kérdést :/
Azért köszönöm a válaszokat! :)
Az egy dolog, hogy szeretik egymást, nekem is van húgom, de nekem ez nem tetszett volna. Olyan, mintha csak a kicsi lenne a gyerek, a nagynak meg csak az lenne a dolga, hogy vigyázzon a kicsire.
Imádom a húgomat, és természetesen mindenben támogatnám - keresztszülőség nélkül. Mondom, nekem ez úgy esne, hogy a kicsi fontosabb.
Szerintem 11 éves kisgyerek nem lehet keresztanya.
Nem tudom a szabályokat, de egyszerűen értelmetlen.
Ha legalább kamasz lenne.. Jobban felfogná mindezt. De így nem hiszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!