Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy anyuka azért nem vesz a...

Egy anyuka azért nem vesz a nagyobbik gyerekének nasit, csak a kicsinek, mert a nagyobbik már kapott, mikor kicsi volt. Mi a véleményed erről? Jogos?

Figyelt kérdés
majd 10 év van a gyerekek között.
2012. júl. 2. 22:00
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
75%

Nekem mostoha anyám ilyen. Fél tesómnak mindig vesz valamit amikor elmegyünk vásárolni. Én nem szoktam kérni sa nagyon ritkán egy balaton szeletet vagy egy vadász csokit és azt mondja, hogy minek az neked, hisz mindig fogyókúrázol aztán amikor hazamegyünk elkezdi nyomkodni a hátam és megjegyzi, hogy csont és bőr vagyok.

Nem jogos. Ha megszült akkor neked is ugyanúgy jár.

2012. júl. 2. 22:20
 12/37 A kérdező kommentje:
Nagyon kivagyok akadva ettől a hozzáállástól. A kicsinek ma 5-6 féle csokit vett, a nagyoknak meg semmi.Sőt , kiabált velük, hogy bele mertek inni a nagyobbak az üdítőbe, mert az az övék.
2012. júl. 2. 22:20
 13/37 anonim ***** válasza:
80%
Nem jogos szerintem. Köztünk két év van bátyámmal, de vele ilyent soha nem tettek volna a szüleim. Nekem egyelőre egy fiam van, de ha lesz még egy gyerekem, nem tudom elképzelni, hogy ne adnám meg neki ugyanazt, mint a kicsinek. Ha anyagilag nem lenne lehetőségem, inkább nem vállalnék másodikat. Miért vállal olyan két, vagy több gyereket, aki nem tudja eltartani és egyformán megadni a lehetőségekhez képest mindent nekik?!
2012. júl. 2. 22:25
 14/37 anonim ***** válasza:
81%
Nálunk mamám csinál hasonlót: karácsonyra nekem és a két tesómnak adott közösen 10ezer forintot, meg ugyanannyit az egyke unokatesómnak, mondván ide is, oda is egyformán ad.:-\ Most már csak az unokatesóm kap pénzt, ő 8 éves. Mi már nagyok vagyunk címszóval háztartási dolgokat kapunk. Olcsó csokit meg a 100 forintosból valami üvegtálat, szétfoszlós ágyneműt... Nem esik jól, de nem lehet mit csinálni.
2012. júl. 2. 22:27
 15/37 anonim ***** válasza:
88%

Na, így kell megutáltatni egymással a testvéreket! Gyönyörű!

Nekem két gyermekem van, de soha nem tudnám megtenni, hogy az egyiktől megvonok valamit. Ha anyagi gondom lenne, akkor inkább magamnak nem vennék meg valamit, vagy nagyobb dolog helyett két egyforma kisebbet kapnánk!

2012. júl. 2. 22:30
 16/37 anonim ***** válasza:
85%
Mégis, mit gondol az anyuka? A kicsi sosem lesz 10 évvel idősebb? Kérdező, ha Te vagy a nagy testvér, akkor mondd el neki, hogy erre a dologra még visszatérünk 10 év múlva!
2012. júl. 2. 22:30
 17/37 anonim ***** válasza:
94%

Nekem két gyermekem van. Már mindketten nagyok, négy év van közöttük.

A munkahelyemen Mikulásünnepségre elvittem a 4 éves kisfiamat. Sajnos, már a lányom elkerülte ekkor a bűvös 6 évet, ezért ő már nem kaphatott ajándékot.

Zárójelben jegyzem meg, egy 6 éves kislány már nem gyerek?

Kisfiam, amikor odamehetett a Télapóhoz és megkapta a csomagját, azt mondta a Télapónak:

A testvéremnek is kérek.

Kért és kapott. Láttátok volna, milyen boldogan adta oda a kislányomnak.

Ők megszokták, hogy mindketten ugyanúgy kapnak. Soha nem tettem közöttük különbséget. Nem is értem ezt a logikát. Nem, ez nem jogos. Ez kivételezés a kicsivel. Mondhatni azt, hogy gonoszkodás a nagyobbal szemben.

2012. júl. 2. 22:31
 18/37 anonim ***** válasza:
81%
Nem szép dolog, de ha valami olyan nap lesz, amikor illik az anyának ajándékot venni, akkor ne vegyél semmit, hiszen ő már kapott eleget az utóbbi években.
2012. júl. 2. 22:34
 19/37 anonim ***** válasza:
76%
Azért én az anyuka helyében elgondolkoznék rajta,hogy ki választja majd ki az öregotthont,az idősebb,vagy a fiatalabb...:D
2012. júl. 2. 22:40
 20/37 A kérdező kommentje:
Szerencsére csak külső szemlélő vagyok. A kicsi csodálkozik, hogy a nagyobbak nem engedik oda pl. a számítógéphez, mikor 5 perccel azelőtt még dicsekedni jön, hogy "nézd milyen csokim van". Persze senkit nem kínál meg semmiből. Anyagi gondjaik vannak, de a kicsitől minden nap hallom, hogy "én megkapok mindent, nekem megvesznek mindent".
2012. júl. 2. 22:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!