Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szedd össze magad? Tényleg ez...

Szedd össze magad? Tényleg ez a megoldás?

Figyelt kérdés

Nagyon sokszor rosszul vagyok, volt, hogy a munkahelyemről is hazaküldtek. Főleg a frontoknál tör rám. Leesik annyira a vérnyomásom, hogy az ájulás kerülget. Szédülök valami iszonyatosan, és volt, hogy már el is ájultam.

Itthon vagyok 2 kicsi gyermekkel, egyedül. Megint rosszul vagyok, rémesen szédülök, az előbb már majdnem feldobtam a talpam, épphogy kiértem a fürdőbe vizes borogatásért. Szóltam édesanyámnak, de ismét csak azt kaptam, hogy szedjem össze magam. Mindent megteszek, ami tőlem telik, de nem is magam miatt aggódom, hanem a gyerekek miatt. Nemrég is végignézték, ahogy rosszul vagyok, szenvedek, és sírva kérdezték, hogy anya, anya mi bajod van? Senki nem segített akkorsem, hiába kértem, hogy legalább a gyerekekre vigyázzanak, amíg jobban leszek. Bármi problémám van, csak ezt kapom. Semmi egyéb segítséget. Ha napokig nem alszok semmit, annyit nem kérhetek, hogy a 3. éjszaka után legalább 1-2 órát alhassak. Szedjem össze magam, hangzik a válasz.

Tényleg így működik? Nálatok is ez a segítség?

Soha nem érdekelte őket, ha valami bajom van, nem hittek nekem sosem, mind a testi, mind a lelki bajokat illetően.

2012. jún. 30. 16:03
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Nekem kb. ugyanennyi a vérnyomásom, és semmi bajom.

Azért írtam a lelki okokat, mert ez tényleg reális. Voltam úgy, mint te, rendszeresen összeestem, gyenge voltam, stb. Miközben egyszerűen végtelenül magamra hagyottnak és elhanyagoltnak éreztem magam a kapcsolatomban és a családomban is. Persze nem találtak semmit, vérkép nagyjából OK volt, vérnyomásom alacsony.

Nagyon hosszú út volt, mire sikerült saját magamat rendberakni, és rájönni, hogy kizárólag magamnak generálom a rosszulléteket.

Első körben kéne egy kivizsgálás, ahogy írták, vérképpel, mindennel.

Aztán ha megvan az eredmény, és minden oké, akkor a lábadra kell állnod, keményen leülni a családdal és megbeszélni, hogy hogyan osztjátok meg a terheket (ne csak te éjszakázz a gyerekekkel) és ahhoz tartani magadat. A "hisztériát" nem bántásból írtam, pontosan tudom, hogy belülről úgy érzed ilyenkor, hogy ez nem az, de utólag én is rájöttem, hogy a fejemben dőlt el, hogyan érzem magam. A vérnyomásom, köszöni, azóta is ugyanannyi, viszont egész nap teli vagyok energiával.

2012. jún. 30. 16:42
 12/21 anonim ***** válasza:
A vérkép mindenképp kell, mert valószínű hogy valami hiányod van, vas pl. vagy más vitamin. Szedj valami multivitamint, és próbálj trnázni, az nekem segített energikusabbnak lenni.
2012. jún. 30. 16:46
 13/21 anonim ***** válasza:
Szerintem tényleg szedd össze magad! :) Na jó, viccen kívül... Most olyan hülyeség volt kiírnod ezt a kérdést, mert mi nem tudunk elmenni hozzád segíteni! Amúgy ezzel a problémával sokan élünk együtt, többek között én is.
2012. jún. 30. 16:46
 14/21 anonim ***** válasza:
Apukájuk nincs? Mármint egyedül neveled őket?
2012. jún. 30. 17:02
 15/21 anonim ***** válasza:
59%

Na igen, a tipikus magyar "empátia",utálom ezt a hozzáállást!....

A nagyon alacsony vérnyomás is lehet veszélyes!Butaságot mondott az orvos!

Nem próbáltad még a Béres front elleni készítményt?Érdeklődj róla a patikában, talán érdemes lenne.Esetleg ha erős kávét innál olyankor, talán az felvinné a vérnyomásod.Eleget vagy levegőn?Állítólag frontérzékenyeknek az a legjobb, ha minél többet tartózkodnak a szabadban, hogy szokják az időjárás viszontagságait.Jobbulást!

2012. jún. 30. 17:37
 16/21 anonim ***** válasza:

anyukámnak is kb minuszos a vérnyomása. a napi 2 kávéja nélkül sztem a kétbetűsre sem tudna elmenni. :)

de dolgozni tud még ilyen időben is, igaz, most egy műtét miatt otthon lábadozik, viszont nem panaszkodott.

biztosan közrejátszik, hogy a családod nem eléggé támogató. valami pszichoszomatikus tünet ez a döglesztő rosszullét, sztem a szervezeted így próbál jelet adni arra, hogy jó lenne, ha mostmár komolyan segítene valaki a gyerekek körül, mert te egyedül nem bírod. ami véleményem szerint jogos, hiszen néha még eggyel is nehéz, nem hogy kettővel.

mondd meg anyukádnak, h ez nem hiszti, vigyázzon a kicsikre néhány napig, utána garantáltan jobban leszel, és minden megy tovább a régiben.

addig kísérletezz ki valami módszert arra, hogy döntsön le a lábadról ez a "betegség".

2012. jún. 30. 20:10
 17/21 anonim ***** válasza:

Vérnyomás problémákon nem segít a borogatás ha nálad ez beválik akkor valamilyen pszichológiai ok van a hátérben és ez az önnyugtató módszered.

Nyilván a gyerekek miatt vagy stresszes de ilyenkor az hogy betegnek képzeled magad hátha valaki megsajnál nem megoldás.

Ülj le anyuddal és nyíltan mond meg hogy túl vagy terhelve heti 1-szer pár órára jöjjön át segíteni.

2012. jún. 30. 21:47
 18/21 A kérdező kommentje:

30 fok van a lakásban, azért mentem a vizes borogatásért, hogy legalább melegem ne legyen.

A vérnyomásom ettől függetlenül alacsony.

Anyu nem foglalkozik vele, hogy mi bajom, mondván neki is megvan a saját baja, neki sem segít senki. Ha ő rosszul volt, én mentem, de elküldött...

Most kezdek jobban lenni, most múlt el a szédülésem.

2012. jún. 30. 22:39
 19/21 anonim ***** válasza:

Hát ne haragudj, nem akarlak bántani, de tényleg össze kéne szedni magad. Nekem is annyi a vérnyomásom mint neked, én is szoktam rosszul lenni, szédülni, de összeszedem magam, ellátom a gyerekem. És most hidd el nem arcoskodni akarok, csak tudatni, hogy nem vagy egyedül a problémával, és kissé túlreagálod.

Az viszont tény, hogy éjszakás műszak után (ha ezért nem alszol) sokkal rosszabb és akkor kellene a segítség, mert aludni kell.

2012. júl. 1. 08:20
 20/21 anonim ***** válasza:
Igyál több kávét az emeli a vérnyomást, illetve a patikában is nyugodtan kérdezősködjél, hogy milyen recept nélküli szereket ajánlanak alacsony vérnyomásra és frontérzékenységre. Az orvosodnak annyiban igaza van, hogy az alacsony vérnyomás közel sem olyan veszélyes és igényel gyógyszerelést mint a magas vérnyomás, de akadnak házi praktikák, természetes módszerek, amivel orvosolható a dolog.
2012. júl. 1. 13:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!