Szedd össze magad? Tényleg ez a megoldás?
Nagyon sokszor rosszul vagyok, volt, hogy a munkahelyemről is hazaküldtek. Főleg a frontoknál tör rám. Leesik annyira a vérnyomásom, hogy az ájulás kerülget. Szédülök valami iszonyatosan, és volt, hogy már el is ájultam.
Itthon vagyok 2 kicsi gyermekkel, egyedül. Megint rosszul vagyok, rémesen szédülök, az előbb már majdnem feldobtam a talpam, épphogy kiértem a fürdőbe vizes borogatásért. Szóltam édesanyámnak, de ismét csak azt kaptam, hogy szedjem össze magam. Mindent megteszek, ami tőlem telik, de nem is magam miatt aggódom, hanem a gyerekek miatt. Nemrég is végignézték, ahogy rosszul vagyok, szenvedek, és sírva kérdezték, hogy anya, anya mi bajod van? Senki nem segített akkorsem, hiába kértem, hogy legalább a gyerekekre vigyázzanak, amíg jobban leszek. Bármi problémám van, csak ezt kapom. Semmi egyéb segítséget. Ha napokig nem alszok semmit, annyit nem kérhetek, hogy a 3. éjszaka után legalább 1-2 órát alhassak. Szedjem össze magam, hangzik a válasz.
Tényleg így működik? Nálatok is ez a segítség?
Soha nem érdekelte őket, ha valami bajom van, nem hittek nekem sosem, mind a testi, mind a lelki bajokat illetően.
Nekem kb. ugyanennyi a vérnyomásom, és semmi bajom.
Azért írtam a lelki okokat, mert ez tényleg reális. Voltam úgy, mint te, rendszeresen összeestem, gyenge voltam, stb. Miközben egyszerűen végtelenül magamra hagyottnak és elhanyagoltnak éreztem magam a kapcsolatomban és a családomban is. Persze nem találtak semmit, vérkép nagyjából OK volt, vérnyomásom alacsony.
Nagyon hosszú út volt, mire sikerült saját magamat rendberakni, és rájönni, hogy kizárólag magamnak generálom a rosszulléteket.
Első körben kéne egy kivizsgálás, ahogy írták, vérképpel, mindennel.
Aztán ha megvan az eredmény, és minden oké, akkor a lábadra kell állnod, keményen leülni a családdal és megbeszélni, hogy hogyan osztjátok meg a terheket (ne csak te éjszakázz a gyerekekkel) és ahhoz tartani magadat. A "hisztériát" nem bántásból írtam, pontosan tudom, hogy belülről úgy érzed ilyenkor, hogy ez nem az, de utólag én is rájöttem, hogy a fejemben dőlt el, hogyan érzem magam. A vérnyomásom, köszöni, azóta is ugyanannyi, viszont egész nap teli vagyok energiával.
Na igen, a tipikus magyar "empátia",utálom ezt a hozzáállást!....
A nagyon alacsony vérnyomás is lehet veszélyes!Butaságot mondott az orvos!
Nem próbáltad még a Béres front elleni készítményt?Érdeklődj róla a patikában, talán érdemes lenne.Esetleg ha erős kávét innál olyankor, talán az felvinné a vérnyomásod.Eleget vagy levegőn?Állítólag frontérzékenyeknek az a legjobb, ha minél többet tartózkodnak a szabadban, hogy szokják az időjárás viszontagságait.Jobbulást!
anyukámnak is kb minuszos a vérnyomása. a napi 2 kávéja nélkül sztem a kétbetűsre sem tudna elmenni. :)
de dolgozni tud még ilyen időben is, igaz, most egy műtét miatt otthon lábadozik, viszont nem panaszkodott.
biztosan közrejátszik, hogy a családod nem eléggé támogató. valami pszichoszomatikus tünet ez a döglesztő rosszullét, sztem a szervezeted így próbál jelet adni arra, hogy jó lenne, ha mostmár komolyan segítene valaki a gyerekek körül, mert te egyedül nem bírod. ami véleményem szerint jogos, hiszen néha még eggyel is nehéz, nem hogy kettővel.
mondd meg anyukádnak, h ez nem hiszti, vigyázzon a kicsikre néhány napig, utána garantáltan jobban leszel, és minden megy tovább a régiben.
addig kísérletezz ki valami módszert arra, hogy döntsön le a lábadról ez a "betegség".
Vérnyomás problémákon nem segít a borogatás ha nálad ez beválik akkor valamilyen pszichológiai ok van a hátérben és ez az önnyugtató módszered.
Nyilván a gyerekek miatt vagy stresszes de ilyenkor az hogy betegnek képzeled magad hátha valaki megsajnál nem megoldás.
Ülj le anyuddal és nyíltan mond meg hogy túl vagy terhelve heti 1-szer pár órára jöjjön át segíteni.
30 fok van a lakásban, azért mentem a vizes borogatásért, hogy legalább melegem ne legyen.
A vérnyomásom ettől függetlenül alacsony.
Anyu nem foglalkozik vele, hogy mi bajom, mondván neki is megvan a saját baja, neki sem segít senki. Ha ő rosszul volt, én mentem, de elküldött...
Most kezdek jobban lenni, most múlt el a szédülésem.
Hát ne haragudj, nem akarlak bántani, de tényleg össze kéne szedni magad. Nekem is annyi a vérnyomásom mint neked, én is szoktam rosszul lenni, szédülni, de összeszedem magam, ellátom a gyerekem. És most hidd el nem arcoskodni akarok, csak tudatni, hogy nem vagy egyedül a problémával, és kissé túlreagálod.
Az viszont tény, hogy éjszakás műszak után (ha ezért nem alszol) sokkal rosszabb és akkor kellene a segítség, mert aludni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!