Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Párommal beszélgettünk a...

Párommal beszélgettünk a gyereknevelésről. Elrettentem a véleményétől. Most mi legyen?

Figyelt kérdés
Néha szóbajön a gyerek téma. Egyszer beszéltünk róla, hogy milyen jó lenne majd együtt. Azóta ez a "terv" csak van, de nem igazán foglalkozunk vele. Néhány napja a nevelésről beszéltünk, miután hazaértünk egy babalátogásból barátoktól. Párom azt mondta, hogy ő szereti a gyerekeket, amíg nincs velük kötelessége, mert ő nem fog ugrálni egy síró gyereknek. És szerinte egy gyereket igazán megnevelni nem lehet csak szavakkal, hanem néha kell a pofon is. Egyáltalán nem értek vele egyet, de ez őt nem érdekli. Megváltozhat a véleménye? Mennyire normális gondolkodás ez egy férfinél? El vagyok keseredve.

2012. jún. 26. 18:25
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

#21 - Igazad van. Valóban szükségesnek érezheti a gyereke verését az a szülő, aki másképp képtelen a gyereknevelésre. Aki nem tudja elvégezni a munkáját megfelelően, azt kirúgják. Aki nem képes gyereket nevelni... Nos az veri a gyerekét, mert sajnos kirúgni ebből az állásból nem lehet.

Emészd meg: nem mindenki szereti ütni a kisebbet.

2012. jún. 27. 14:37
 22/24 anonim ***** válasza:
Szigorúsághoz. A szigorúság közel sem egyenlő azzal, hogy meg kellene ütni a gyereket. Az nem szigorúság, az gyengeség. Ha nem megy ésszel...
2012. jún. 27. 14:38
 23/24 anonim ***** válasza:

Nem tudom miért kell így kisarkosítani mindent...már ha bele szólhatok itt a kis szóvitátokba.De még is inkább a "néha kell egy kis verés" mellé teszem le a voksom!!Most könyörgöm...néztek ti tv-t??Pont tegnap volt, hogy hány évre ítélték azokat a gyerekeket, akik egy 3. kis társukat elcsalták egy tóhoz és leszúrták!!(most kedves, "nem verem a gyerekem", ha a lurkód azzal megy haza, hogy megölt valakit, akkor hogy reagálsz??)Én ebből azt szűröm le, hogy manapság a gyerekek egyszerűen nem érzik a tetteik súlyát..és rájuk hagynak sok mindent.Remek.Az iskolában a tanárokat verik, a gyerekek és a szülők is.Semmi tisztelet nincs a mai gyerekekben.

A régi "körmös" rendszer sem volt jó, de ez a mai is egy botrány.Tényleg a gyerekek szinte mindent megtehetnek, következmények nélkül..Össze vissza minden kütyüt megvesznek nekik, aztán a bünti az, hogy nem használhatják X ideig...mikor néha egy jól irányzott pofon sokkal többet érne!!!

2012. jún. 27. 14:48
 24/24 anonim ***** válasza:
60%

Ha a gyerekem erőszakos, nem hiszem, hogy azzal tudnék példát mutatni, hogy cserébe megverem. Ha a gyerekem erőszakos, akkor kudarcot vallottam mint szülő. Nem az ő hibája. Elgondolkozok azon, hogy mit csináltam rosszul, és megpróbálom helyrehozni. Ha rossz a gyerek, akkor rossz volt a nevelés. De nem attól lesz jó, hogy ütök, mert többre nem vagyok képes. Biztos nagyon bizarrul hangzik.

Nem vitatkozom. Meg vagyok döbbenve. Nem gondoltam, hogy ennyire elfogadott a gyerekek bántalmazása. Mindegy, hogy 1 pofon, vagy állandó verés. Az ütés, az erőszak ott van mindegyikben. Nekem felfoghatatlan az, hogy ezt bárki el tudja fogadni! A legfelfoghatatlanabb az egészben, hogy a végén én lettem a retardált hülye, mert nem verek gyereket meg állatot. Aztán megkérdezitek, hogy miért ilyen a világ. De az összefüggést nem látjátok.

Mindenkinek az életébe, de főleg a gyereke(i) életébe kevesebb erőszakot kívánok!

2012. jún. 27. 15:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!