Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Párommal beszélgettünk a...

Párommal beszélgettünk a gyereknevelésről. Elrettentem a véleményétől. Most mi legyen?

Figyelt kérdés
Néha szóbajön a gyerek téma. Egyszer beszéltünk róla, hogy milyen jó lenne majd együtt. Azóta ez a "terv" csak van, de nem igazán foglalkozunk vele. Néhány napja a nevelésről beszéltünk, miután hazaértünk egy babalátogásból barátoktól. Párom azt mondta, hogy ő szereti a gyerekeket, amíg nincs velük kötelessége, mert ő nem fog ugrálni egy síró gyereknek. És szerinte egy gyereket igazán megnevelni nem lehet csak szavakkal, hanem néha kell a pofon is. Egyáltalán nem értek vele egyet, de ez őt nem érdekli. Megváltozhat a véleménye? Mennyire normális gondolkodás ez egy férfinél? El vagyok keseredve.

2012. jún. 26. 18:25
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
69%
Teljesen máshogy fog viszonyulni a saját gyerekéhez. Most még idegesíti minden gyereksírás, most még csak a rosszat látja a kisgyerekben. Ne aggódj, meg fog változni.
2012. jún. 26. 18:31
 2/24 anonim ***** válasza:
87%

Ő ezt látta, ez a mintája, neki ez a természetes.

Abban egyet értek, hogy egy jól megcélzott atyai pofon kellő időpontban hatásos lehet és előfordulhat, hogy erre sor kerüljön...DE egyébként annak vagyok a híve, hogy a gyerekkel meg kell tanulni kommunikálni. És csak egy egészséges, jól felnevelt, érzelmileg kiegyensúlyozott személy tud, jólnevelt gyermeket nevelni...

Ajánlom a párodnak A T.E.T. és a P.E.T (Szülői és tanári hatékonyság c.) könyveket Thomas Gordon szerzeménye...

Valószínűleg a párod véleménye nem változik meg gyökerestől, de talán lehet rajta csiszolni...:-S

2012. jún. 26. 18:35
 3/24 anonim ***** válasza:
79%

Nem tudom mióta vagytok együtt,de párom gyökeresen változott így 4 és fél év alatt.

Elején ő is így nyilatkozott,halálba kergette a gyereksírás,meg hasonlóan gondolkozott mint a te párod.

Még nincs gyerekünk sajnos túl fiatal vagyok még hozzá,pedig minden vágyam,de most már alig várja ő is a picit:) Mindig megnézi a kisbabákat,néha ő figyelmeztet hogy nézzem milyen gyönyörű baba,van hogy állunk sorba előttünk babakocsiba pici ő meg elszórakoztatja,integet neki,nagyon édes:) Férfiak addig nem lesznek igazán apák míg nem tartják először kezükbe amúgy a saját gyereküket,vagy míg nem érzi a szerelme pocakjában az első rúgásokat. Bennük addig nincsenek meg az ösztönök mint bennünk nőkben az anyasági ösztön.

Ne aggódj,ritka ha nem,de a férfiak változnak:)

2012. jún. 26. 18:40
 4/24 anonim ***** válasza:
78%

Abban igaza van,hogy CSAK szépszóval nem lehet gyereket nevelni. Kell határozottság,hogy ne engedj az akaratának. Nem kell ugrálni állandóan körülötte,meg kell tanítani arra,hogy egyedül is eltudja foglalni magát.

Van olyan helyzet,amikor bizony kell egy fenékverés is.

Ez nem jelent állandó verést,és nem olyant,hogy meglátszon a helye.

3 gyerek után ez a tapasztalatom.

2012. jún. 26. 18:45
 5/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Azért vagyok ennyire tanácstalan, mert én apa nélkül nőttem fel, anyukám pedig soha nem ütött meg. Mindig mindent meg tudtunk beszélni.

2012. jún. 26. 18:48
 6/24 anonim ***** válasza:
86%
engem sem ütöttek meg soha,mégis normális ember lett belőlem..
2012. jún. 26. 18:49
 7/24 anonim ***** válasza:
63%

nálunk ez úgy van, hogy a párom jobban szeretne gyereket lassan mint én :)

persze, hiszen nekem kell vele lenni nonstop, ő meg néha elmehet majd a haverokkal :)

ilyenkor mindig mondom neki, hogy a gyerek nem csak abból áll, h milyen édes, hanem hogy büdös a pelus, előfordulhat, h egész éjjel bőg, ő meg fáradt lesz másnap, és bizony dolgozni menni kell, stb.

jóelőre felkészítem, hogy ne érje meglepetés.

a jólirányzott pofonokkal egyet értek, én is kaptam párat, normális ember lett belőle, édesanyámat mindennél jobban szeretem, de már szinte alig emlékszem, h mikor és miért kaptam, viszont akkor és ott megvolt a hatása.

ha nem azért ütöd meg a gyereket, mert épp nem tudsz mást csinálni már, hanem azért mert megérdemli, és higgadtan adod neki, akkor érteni fog belőle.

2012. jún. 26. 18:58
 8/24 anonim ***** válasza:
89%

Figyelj...mindenki teljesen máshogy képzeli a gyereknevelést, akkor amikor még nincs gyereke!!!Hidd el nekem..legyen az nő, vagy férfi.

Párom is az a "ki ha én nem pasi", akinek soha senki ne mondja meg, hogy mit csináljon.Na aztán megszületett a kislányunk, aki már másfél éves, és ha róla van szó akkor kenyérre lehet kenni.Volt már, hogy éjjel ő pattant fel hozzá, és sohasem bántaná.Pedig aztán hallgattam én a monológokat a kemény apai nevelésről! :) Egy kis gyerek megpuhítja a szívet hidd el nekem.Mikor majd fogja azt a kis csöpp alig 4kilós kis testét, akkor hidd el nem fogja idegesíteni, még ha sír akkor sem.Egyébként meg lehet szerencsétek lesz, és nem lesz sírós a baba! :) Később meg a hisztit kezelni kell, azzal sajnos nem lehet mit kezdeni.

És én nem akarlak megbántani, de azért mert úgy gondolod most, hogy nem ütöd majd meg a gyerekedet, attól függetlenül 1-2 popsira meg kézre ütés lehet, hogy elcsattan.Nagyon idegtépő tud lenni a gyereknevelés ám!!!Én is rózsaszín ködben éltem, aztán felrázott a lányom a valóvilágba.. :D

2012. jún. 26. 19:36
 9/24 anonim ***** válasza:
76%
Ez más lesz amikor a saját gyereketekről lesz szó. Viszont egy-két atyai pofon ne rettentsen el. Itt nem arról van szó, hogy agyba főbe veri a gyereket, hanem hogy iszonyú kivételes alkalmakkor - ha tényleg megérdemli - ad neki egy pofont. És persze azt sem erőből, hanem nevelő célzattal. Évszázadok óta így nevelték a gyerekeket a szüleik, és érdekes módon nem volt annyi te*ves gyökér mint manapság van a fiatalok körében, amikor a pofon már bűnnek van beállítva. Nem mondom hogy pont ez a kritikus pont, amin áll vagy bukik a sikeres gyereknevelés, de van benne szerepe.
2012. jún. 26. 20:08
 10/24 anonim ***** válasza:
66%

"És szerinte egy gyereket igazán megnevelni nem lehet csak szavakkal, hanem néha kell a pofon is. Egyáltalán nem értek vele egyet"

Nézzél csak rá a mai fiatalságra és akkor majd egyetértesz vele

Régebben nem voltak ilyen pimaszok és tiszteletlenek a gyerekek ne félj,a tanárok lerendezték őket akkor,most meg már egy újjal sem nyulhatnak hozzájuk még akkor sem ha lemészárolják az egész iskolát

2012. jún. 26. 20:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!