Engedjek a férjemnek, vagy ragaszkodjak a megbeszéltekhez?
Kislányunk 7 hónapos, 1 hónapja elkezdtem tornászni. Reggel kelek 5-kor, lefejem a reggeli tejet és megyek 6-ra. Fél 8-kor találkozunk a villamosnál, párom megy dolgozni én pedig a babával haza. mindezt heti 3x.
Most azt mondta, hogy ez neki sok, neki ez így nem jó. A lányunk f7-7 között kel, át kell pelenkázni, felöltöztetni, megetetni a lefejt tejjel és babakocsiban tolni 15 percet.
Azt szeretné, ha délután-este járnék, amikor ő hazaér, vagy (szerintem minden nap) áthívja az anyukáját. De én akkor már elég fáradt vagyok, nem tudnám rávenni magam.
Elég sokat piszkált a túlsúlyom miatt, ráadásul sajnos a szoptatás alatt is híztam, pedig a legtöbben fogynak. Tudom, hogy mennem kéne, ő is tudja és akarja, de nem akar benne támogatni :-(
Ti mit tennétek?
Köszönöm még egyszer.
Igazából ti is azt mondjátok, amit ő: nem jól szervezem a napomat, ezt bármelyik másik nő meg tudja oldani - pl ti is, akik válaszoltatok.
Akkor lehet elgondolkoznék rajta, és a következő lépéseket tenném a házasságom és az életem megoldására:
1. leülnék és végigszámolnám, mivel mennyi időt töltök.
2. elgondolnám, mik azok a tevékenységek, amiket tök fölösleges kényszeresen-betegesen megcsinálni minden nap, és kihúznám a napi listáról, átteném a heti listára.
3. a maradékot ismét összeszámolnám, mennyi idő, és kicsit csoportosítanék rajta: megbeszélném a férjemmel, hogy pl. a vacsi utáni esti mosogatást végezze el ő.
4. gyerek délutáni alvására tenném a napi házi teendőket, amit csak lehet (ha alszik mondjuk 2 órát, abba a nagy része már bele is fér!) és még PIHENÉST is beleiktatnék
5. BESZÉLNÉK A FÉRJEMMEL, hogy átszerveztem a napomat, de a délutáni torna idején legyen szíves vigyázni a kicsire, és mennék tornázni, amíg ő babázik otthon
6. megoldottam a gondot. Délután járnék el tornázni, kevesebb lenne a házimunkám napközben, a férjem is segítene az apróbbakban, mint pl. mosogatás, törölgetés, felmosás, vagy bármi. Persze nem minden nap, hanem megbeszélnénk, mikor.
Legalább próbáld meg.........
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!