Engedjek a férjemnek, vagy ragaszkodjak a megbeszéltekhez?
Kislányunk 7 hónapos, 1 hónapja elkezdtem tornászni. Reggel kelek 5-kor, lefejem a reggeli tejet és megyek 6-ra. Fél 8-kor találkozunk a villamosnál, párom megy dolgozni én pedig a babával haza. mindezt heti 3x.
Most azt mondta, hogy ez neki sok, neki ez így nem jó. A lányunk f7-7 között kel, át kell pelenkázni, felöltöztetni, megetetni a lefejt tejjel és babakocsiban tolni 15 percet.
Azt szeretné, ha délután-este járnék, amikor ő hazaér, vagy (szerintem minden nap) áthívja az anyukáját. De én akkor már elég fáradt vagyok, nem tudnám rávenni magam.
Elég sokat piszkált a túlsúlyom miatt, ráadásul sajnos a szoptatás alatt is híztam, pedig a legtöbben fogynak. Tudom, hogy mennem kéne, ő is tudja és akarja, de nem akar benne támogatni :-(
Ti mit tennétek?
Nem gondolod, hogy durva, hogy te csinálsz mindent a házban+körül+dolgozol+még szép is legyél??? Férj meg gépezik, ha otthon van????? Én még b.szogat????
Hát tudod, szülés után EGY ÉV kell, hogy visszaálljon az alakod!! Én pl. 55 kg voltam szülés előtt és után is, de az alakom nem volt ugyanolyan. Ahhoz kizárólag IDŐ kellett, hogy visszaalakuljak. Hiába a torna, igaz, segít, de ne várj azonnal csodát. A férjed meg igazán nem szépen viselkedik, már bocs.
A férjed stílusán is volna mit csiszolni.... Ha komolyan azt gondolja, hogy ez csak úgy megy, hogy ha az ember nem akar, nem hízik. De ez alkatfüggő is. Lehet, hogy a kolléganő olyan alkat, hogy bármit ehet, nem hízik. De nem mindenki ilyen.
Őszintén. Én nem takarítottam minden nap, amikor a gyerek elkezdett kúszni, mászni. Nem kell sterilen tartani a lakást, mert a gyerek kúszik. Semmi baja nem lett a lányomnak. Miért takarítasz minden nap? Olyan koszt hordtok be, hogy muszáj?
Főzni miért nem főzöl 2-3 napra? Senki ne mondja azt nekem, hogy a másnapos kaját nem lehet megenni. Semmi baja nem lesz, nem azt mondom, hogy 1 hétig kell enni ugyanazt, de mi 2-3 napig simán eszünk egy főzésnyi kaját. Így már egy csomó időd felszabadulna, talán nem lennél fáradt délután tornázni.
Én úgy gondolom, te tornázol, a férjed igazodik hozzád, addig átveszi a feladataid, így neked kellene alkalmazkodnod ahhoz, hogy neki mikor jó. Most ne jöjj azzal, hogy a férjed akarja, hogy tornázz, mert ez a te érdeked is, hogy újra fitt és karcsú legyél.
Anyósoddal van egyébként bajod vagy csak annyi, hogy akkor nem a férjed pesztrálná a kicsit?
Akkor beszélj a férjeddel, hogy kaját rendeljetek heti 2szer, akkor felszabdul heti 2szer fél órád. Na akkor, tudsz tornázni otthon DVDre főzés helyett. Vagy este mikor már leadtad a munkát, és lefektetted a picit, vagy esti fürdetést a férjed csinálja. 30perc mozgás elég heti 3szor, főleg, hogy kertimunkázol is. Ha meg a férjem ilyet mondana, hogy: "bezzeg x.y csinosabb" akkor mehet hozzá. Nem értelek...egy kicsit olyan,mintha kifogásokat keresnél és kompromisszumra nem lennél képes. Én sem értem,miért nem jó, hogyha anyós vigyáz a gyerekre. Minden anyukánál ez van,ahol pici a gyerek. Mi lenne ha 2gyereked lenne? Akkor nem főznél? Nem értem.
Amúgy meg a férjednek is kell a kikapcsolódás, gondolom azért gépezik. Neked a torna a kikapcsolódás. Ezzel szerintem nincs baj.
Futni járj, ne tornázni. Úgy indulj neki a futásnak, hogy fél 7-re otthon legyél. Mindenki örül.
Én ugyanezt csinálom, fél 6-kor már kint vagyok a parkban, futok, fél 7-7 között van nálunk is az ébredés, addigra le is tusolok.
Magamtól nem járnék. Nem zavar, hogy van rajtam pár plusz kiló, nem éri meg ilyen áron leadni. Ez nekem nem kikapcsolódás. A sétálás, olvasás, mozi, színház, beszélgetés a barátnőkkel az.
Igen, az zavarna hogy ő egész nap kb 10 percet van a gyerekkel. Semmi bajom anyósommal.
En nem igazan ertem, hogy miert lenne tul nagy keres az, hogy a ferj heti haromszor egy oraval korabban ebredjen es ezt a heti harom orat a gyerekkel valo munkaval toltse. Harom ora melo pluszban a heti kb negyven oras munkaidejehez.
Szerintem ez nem nagy keres.
Most meselem a ferjemnek, o sem erti, hogy ez miert nem vallalhato...
Nagyon sokan ezt csinaljuk szinte egesz nap, mellette dolgozunk es ez is teljesen normalis, nem kell erte sajnalni.
A kerdezo is dolgozik a gyerek mellett, raadasul kozvetlenul mellette.
Ennyi erovel bejarhatna mar dolgozni is, akkor meg apukanak munkan kivul meg orakat kellene a babaval is "dolgoznia", ahogyan a felesegneknis jutna ennyi. Es azt is birni kellene.
Most tenyleg nem ertem, hogy mi ebben olyan nehez. Mi pl kulfoldol elunk, par honapra vissza kellett mennem dolgozni a fiam het honapos koratol es teljesen egyertelmu volt, hogy a ferjem van a gyerekkel munka elott/utan/szabadnapjan, en meg szinten kb ennyit, mert igy tudtunk minden napszakot lefedni.
Es egy rossz szava nem volt, de nekem sem, pedig nekem pl kb napi harom oraval hosszabb volt a munkaidom es en csinaltam tovabb ugyanugy a hazimunkat, napi fozest is. Megsem purcantunk ki egy honap alatt.
Szoval nem, nem gondolom, hogy egy felnott embernek egy honap alatt ki kelleme attol keszulnie, hogy heti haromszor koran reggel egy-egy oran at el kell latnia a gyermeket, mert a tarsanak mas dolga van.
Csoppet kenyelmesnek tunik az apuka.
Es nem tudom, hogy mi lenne, ha mondjuk a kerdezonek fel ev mulva vissza kellene mennie dolgozni es a ferjnek kellene mondjuk minden reggel bolcsibe vinnie a gyereket, vagy epp delutanonkent hazahozni, bevasarolni vele, foglalkoztatni amig az anya hata nem er.
Akkor azt hogy birna?
Csak mert ez nem abszurd elkepzeles, igen sok hazaspar osztja meg igy a gyerek koruli teendoket munka miatt, megsem purcannak ki...
Off. 27-es. Mi a gond a 19-es válasszal? Jól osztja be az idejét. A reggeli séta a gyerekkel (amikor gondolom foglalkozik is vele közben) az ő tornája, mert kocog.
Azért, mert dolgoznia kell, nem hinném, hogy hibáztatható. Ha muszáj, muszáj. Amikor az apa hazajött, írja, hogy közös vacsi, közös séta (meg gondolom játék, ha nem lehet menni sétálni). Szóval foglalkozik ő a gyerekével, nem tudom hol olvastál te olyat, hogy nem..... :O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!