Hogy vigasztaljam meg a lányomat? Diák munkán van, most hívtak, hogy nincsenek megelégedve a mai első napjával.
Egyébként szerintem is ferdített a kiscsaj, bocs, ha ezt mondom. Az előző hozzászólóhoz hasonlóan én is sokféle diákmelón voltam már gimis koromban illetve főleg az egyetem alatt. Soha, semmilyen panasz nem volt rám, még a gyárban sem, pedig el lehet képzelni, milyen lehetett egy 18 éves lánynak a júliusi kánikulában egy szocreál épületben szó szerint a gőzben válogatni a zöldséget. Sose felejtem el. Nekünk sem szabadott ülni, mert a futószalag mellett csak állni lehetett. Ha ülünk, kevésbé lett volna hatékony a munkavégzés, mivel nem fértünk volna úgy hozzá a cucchoz. Valamit nagyon elcseszhetett a lányka, ha így leoltották. Emlékszem, amikor a konzigyárban melóztam, egy csajt osztottak le nagyon, de őt azért, mert tényleg nem csinált semmit, csak a körmét piszkálta. Pedig elég kemény rabszolgahajcsárok voltak a munkafelügyelők. Én azt mondom, hogy igenis csinálja végig legalább a júliust. A hátfájáshoz hozzá fog szokni 1 hét alatt, maradandó baja nem származik belőle ennyi idősen. Azt viszont legalább kőkeményen megtanulja, milyen is kulimunkát végezni. Én nem pátyolgatnám a helyedben, főleg, mivel -ahogy te is írtad- nem azért hajtottad el dolgozni, mert máskülönben nem kerülne ennivaló az asztalotokra.
26 N
Én érdemben mást mondani nem tudok, mint az előzőek, csak megerősíteni, hogy nincs munka...
és azt még hozzátenném, hogy NEM DIÁKSZÖVETKEZETEN keresztül szerzett munkája van a lánynak, így nem tudhatjuk, mik a követelmények, azért a diákmelónál vannak szabályok, amik nem biztos, hogy a fólia alatt is működnek.
Paprikaszedéshez nem lehet széket használni,ilyet még nem is hallottam.Nehéz meló és be kell jönni az biztos.
Nem hiszem hogy vigasztalgatni kellene hanem megmondani neki hogy vagy komolyan veszi a melót vagy hagyja ott.Ha lássák rajta hogy kinlódik ugyis ki fogják tenni,vesznek fel helyette olyat aki igyekszik.
ha előbb megtanítod neki, hogy pénz nem fán terem, akkor most nem kéne ott szopnia a paprikákkal. de nem baj, majd az élet megtanítja rá.
egyetem elején gondoltam elmegyek tescoba melózni, mert csak ez volt. 2 napot bírtam. a melót rendesen elvégeztem, arra nem volt panasz, de az, h kb lekrvaanyáztak, azt nem tűrtem. pláne, hogy elvégeztem, amit rám bíztak.
kiléptem, és találtam egy olyan helyet, ahol emberszámba vesznek, és nem a 8 osztályt kisegítőben végzett kis minihitlerek ugatnak az embernek, hogy ezt csináld, azt csináld. jobban is kerestem vele.
Hát tudod, én bemennék ahhoz a tetves főnökhöz és megmondanám neki, hogy görnyedjen ő ott és aztán pofázzon!
Mégis, mit vár egy 16 évestől, aki először dolgozik??
Amelyik gyereket dolgoztat, az a legmocskosabb kizsákmányoló!
Szerintem dicsérd meg a lányodat, amiért ennyit is bírt és
az ő érdekében ne engedd, hogy ott maradjon gürizni.Még növésben van, összeszedhet akár valami gerincproblémát is.A stressz ártalmairól nem is beszélve.Inkább keressen normálisabb diákmunkát.
Utána kéne nézni, a főnöknek, mert valószínű szabálytalankodik.A dolgozó kényelmét biztosítania kellene.Ha elvileg lehetne ülve végezni a munkát, csak a főnök ezt nem engedi, akkor akár fel is jelenthetitek!
16 évest hétvégén is bejáratna?Szabálytalan!Nézz utána kérdező a diákmunkára vonatkozó szabályoknak.ez egy közönséges csicskáztató!A kutyámat nem küldeném oda dolgozni!
A lányod jó lenne, ha tudná, hogy azért nem barátkoznak vele, mert fáradtak, az ő tökük is teli van, örülnek, hogy élnek, diskurálni már sajnos nincs erejük.ez az átlag melóhelyeken sajnos így van.Mindenki sík ideg.Persze az irodákat kivéve, mert ott az idő 90% -ban traccspatti folyik munka helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!