Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy nevelitek/fogjátok...

Hogy nevelitek/fogjátok nevelni a kislányotokat? Kényesre, vagányra stb.

Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm aki a 2 éves kislányát "trendin" öltözteti, elhalmozza hercegnős meg Hello Kitty-s cuccokkal, rózsaszínbe öltözteti kb mindig. Azt mondja "Ő egy igazi hercegnő" meg hogy "Már most igazi nő mert kényes" (Mert tényleg van már most egy olyan kényes tartása meg viselkedése). Másik ismerősöm meg vagányul neveli az 5 éves lányát: görkoriznak, fociznak, úsznak stb.
2012. jún. 25. 14:12
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
67%
Nem a Hello Kittytől meg Eperkétől lesz egy kislány kényes, hanem a neveléstől......ezt azért nem árt tudni.
2012. jún. 25. 14:27
 12/28 A kérdező kommentje:
Na jó igen, tényleg az a kislány lehet azért ilyen mert el van kényeztetve....Minden hülyeséget megvesznek neki. Csak szóvá tettem hogy miért van neki annyi különös játéka, meg egy vagon legója meg ilyesmi, mikor kb egy üres ásványvizes üveggel jobban eljátszik. Erre azt mondta az anyja hogy "Azt szeretném ha kiegyensúlyozott, boldog gyerekkora lenne, így mindent megadok neki, nem számít mibe kerül".
2012. jún. 25. 14:30
 13/28 anonim ***** válasza:
37%
MOndjuk azért az is elég illetlen dolog, ha más család anyagi helyzetét firtatod nyíltan. Mondjuk manapság divat más pénztárcájában túrni kétkönyékig, de nekem eszembe nem jutna megkérdezni egyik gyerekes ismerősömet sem hogy "miért van a gyerekednek ennyi holmija?"
2012. jún. 25. 14:39
 14/28 anonim ***** válasza:
55%
(off, de nem tudom mi van ma az emberekkel, talán a front, de itt, egy segítség-kérésre, probléma-megoldásra készült oldalon ez ma már kb. a 15. "beszéljük már ki léccike az ismerősömet mert tökre nem értek vele egyet, szerintetek?" típusú kérdés.)
2012. jún. 25. 14:40
 15/28 anonim ***** válasza:
56%
No lám, kibújt a szög a zsákból. Gondoltam hogy nem szimpla kérdésről van szó, csak a kérdező ki akar valakit vagy valakiket beszélni, aki szúrja a szemét. Jelen esetben egy család, aki sokmindent vásárol a gyerekének.
2012. jún. 25. 14:42
 16/28 A kérdező kommentje:
De nem....Én is anno egy olyan kislány voltam akinek minden hülyeséget megvettek, ha látnátok hogy hány zsák plüssöm meg Barbie babám van (mert mindet elraktam) tehát nem vagyok irigy. De kényes sem voltam. Engem anyukám nem nevelt kényesnek, azt meg főleg nem csinálta hogy még rá is tegyen egy lapáttal arra hogy "igazi kis nő" legyek. Jó mondjuk szoknyákban járatott, meg copfra csinálta meg a hajam kis csattal stb. de mellette jártam kosarazni (jó mondjuk akkor már 8-9 éves voltam) meg bicajoztunk egy csomót stb.
2012. jún. 25. 14:48
 17/28 anonim ***** válasza:
53%
Bocs, de más gyerekét nem te neveled. Mit szólnál, ha az említett anyuka a szemedre hányná, hogy te miért csak egy "vizespalckot" nyomsz a gyereked kezébe, hogy azzal játsszon? (A palackot csak azért írtam, hogy a példádnál maradjunk, nem szó szerint.)
2012. jún. 25. 14:49
 18/28 anonim ***** válasza:
50%
De akkor meg mi a probléma? Megvesznek neki sokmindent, amit helyeselsz, mert te is sokmindent kaptál gyerekkorodban. Akkor minden rendben, nem?
2012. jún. 25. 14:50
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

A saját példámat írnám le, a történetben én vagyok a gyerek (illetve voltam).

Pici gyerekként kevés, tartás nélküli hajam volt, úgyhogy rövidre nyírták, hogy erősödjön. Mire elértem a kb 2 éves kort és már döntésképes voltam, hogy nekem mi tetszik, kibukott, hogy eléggé fiús jellemem van. (Ez a mentalitás a mai napig megmaradt)

Amíg a nemi jellegek nem fejlődtek ki rajtam, mindenki fiúnak nézett. Felnyírt, két centis haj (nyáron kopaszra letolattam), fiús rajzfilmeket néztem, utáltam a rózsaszínt, a szoknyát, a harisnyanadrágot.

Évnyitókon szabályosan rám kellett térdelni, hogy rám adják a szoknyát és komoly hisztit levágtam, hogy nem veszem fel.

Anyám mindig is kislányt szeretett volna, habos-babos ruhákban, hosszú hajat fésülgetni. Viszont belátta, hogy ez homlokegyenest ellenkezik a személyiségemmel, úgyhogy fiús programokat szerveztek, fára másztak velem, görkoriztak, légpuskával lőttünk célba. A szomszédnak volt motorja, ő 11 évesen motorozni tanított az udvarban. 12 évesen apám egy elhagyott bekötőúton vezetni, meg kocsit szerelni, mert ezért nyaggattam.

Aztán jött a kamaszkor, elkezdtek érdekelni a fiúk és saját elhatározásból nőiesebb külsőre váltottam. Hajat növesztettem, befestettem (ebbe se szóltak bele, csak a színt meg kellett mutatnom, hogy ne álljon hülyén a bőrömhöz).

Szerintem jó munkát végeztek, egy-két esetre emlékszem csak, amikor rám erőltettek egy-egy olyan ruhát, amit nem akartam, de 99%-ban én dönthettem el, hogy mit szeretnék. Nem kaptam Barbie-kat, mert tudták, hogy én kisautót szeretnék és szerelőkészletet, meg játékkatonát, kisvasútat.

A mai napig emlékszem, hogy az 5. szülinapomra kaptam egy 5-ös rajtszámú hatalmas versenyautót (mármint kézbe véve öt évesen hatalmas volt) és ugráltam örömömben.

Ha adnak egy Hello Kitty-s valamit, szerintem egy hétig sírtam volna.

Szóval igenis függ a gyerek alapszemélyiségétől. Engem kislányosan akartak nevelni, de be kellett látniuk, hogy csak erőszakkal menne, azt meg nem akarták.

2012. jún. 25. 14:51
 20/28 anonim ***** válasza:

Nekem fiam van, de már jó lenne, ha lenne egy kislányom is :) Hát ha abból indulok ki, hogy én milyen mintával szolgálok majd, akkor vagány kislány lesz, de valójában minden gyereknek már megvan a maga személyisége. Ismerek én vagány szülőket nyafka gyerekkel, mert ő egyszerűen ilyen, nem erre nevelték, csak hát olyan a gyerek, hogy már attól sikít, ha poros lesz a keze :)

Na, visszatérve az én majdani lányomra, igyekszem, hogy talpraesett leányzó legyen, de azért nem fogom úgy nevelni, mint egy fiút. Mondjuk nekem ez nem azt jelenti, hogy nem fogok vele "koszosabb" játékokat játszani.

Az mondjuk fix, hogy az én lányom nem lesz ilyen "hercegnő", ettől rosszul tudok lenni. Normális, lánynak való, de nem kényes-csicsás ruhákban fogom járatni.

2012. jún. 25. 15:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!