Férfiak, ti ugyanúgy szeretnétek a kislányotokat, mint a fiatokat?
A férjemmel első gyermekünket várjuk, kiderült, hogy lány lesz. Én nagyon örülök, mert imádok nő lenni és örömmel tölt el, hogy a lányom talán hasonló beállítottságú lesz, szeret majd öltözni, ízléses nő lesz belőle. Mindegy, szóval nagyon boldog vagyok.
A férjem apja zongorista, a férjem modellkedett, de mellette ő is zenét tanult és most szintén zongoratanár. Az apósom szerint így, hogy kislány lesz, nem megy tovább a család férfivonala ezen a művészeti területen és ez mennyire rossz. Kicsit rosszul esett, mert ez nem olyan dolog, amit befolyásolni lehet, a férjemnek meg az apja a példaképe, félek, hogy emiatt nem fogja szeretni a kicsit.
Szerintetek jogos az aggodalmam?
"Az apósom szerint így, hogy kislány lesz, nem megy tovább a család férfivonala ezen a művészeti területen és ez mennyire rossz."
Micsoda butaság ez!!! Egy lány nem zongorázhat?
A bátyámnak egy fia meg egy lánya van, egyforma rajongással imádja mind a kettőt. Ma már szerintem nem olyan nagy divat különbséget tenni a nemek szempontjából, így a férjed nem biztos, hogy követi az apja ósdi szemléletét.
Egy nő is lehet modell,és sikeres zongorista is. Fischer Anni világhírű zongoraművész volt.
A férjed pedig biztosan szeretni fogja a lányát is.
Én is úgy gondolom, hogy egy lányból is lehet művész, nem is értem, hogy miért gondolkodik így. Azért érte akkora csalódás, mert a férjem bátyja nem akar gyereket és úgy gondolja, hogy mi vagyunk az egyetlen esélye, mert az ő családjukban ezt tovább kell vinni..
A férjem pedig régebben szintén azt mondta, hogy ha lesz fia, majd biztos magas, sportos, intelligens pasi lesz felnőttként. Tehát ebből ered a félelmem, nem nagyon tud bánni a kislányokkal, az unokatesója lányát se bírja.
Előre sajnálom a kislányt, hogy ilyen hímsoviniszta apja meg nagyapja lesz :S
Itt is miféle "vigasz" az, hogy "lehet még fiatok"? A lány is ugyanolyan értékes gyerek, és ugyanúgy lehet belőle zongoraművész. (Már ha a nagyapja nem azt vallja, hogy f.ütyivel kell zongorázni.)
Remélem, majd Te legalább erősíted az önbizalmát. De legalább a érjed fejével elbeszélgethetnél, hátránnyal fog indulni a gyerek a munkában és a magánéletben is, ha "megtanulja" hogy ő kevesebbet ér, mert nő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!