Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti ilyen esetben befogadnátok...

Ti ilyen esetben befogadnátok a sógorotokat?

Figyelt kérdés

Van egy 10 hónapos lányuk és a felesége a tudta nélkül újra teherbe esett (azt hazudta, tablettát szed).

Egyrészt megértem, hogy elhagyja, másrészt viszont nagyon sajnálom a feleségét és a kislányát.

Köszönöm

2012. jún. 24. 13:37
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
52%

ad.1. Mint tudjuk, a nemkívánt terhesség egyetlen biztos ellenszere, ha valaki nem él nem életet. Ha nem is túl gyakran, de valóban megtörténk, hogy valaki a tabletta ellenére terhes lesz. ( hányós, hasmenős fertőzés, vagy olyan gyógyszer szedése, ami gyengíti a fogamzásgátló hatását.)

ad.2. Ha becsúszik a nemkívánt terhesség, akkor erre a problémára egy normális házasságban a terhesség "létrehozóinak" kell megoldást találnia, ami nem az, hogy faképnél hagyja a férj az állapotos feleségét egy már meglévő gyerekkel, aki nem tehet semmiről, és akinek szüksége van az apjára (is).

ad.3. Egy ilyen konfliktusban én nem fogadnám be egyik felet sem a lakásomba, max ha bármelyikük élete lenne veszélyben a másiktól, amiről itt vélhetően szó sincs. Ettől nem fog megoldódni semmi, legfeljebb ti lesztek egy békülő-, vagy válófélben lévő házaspár szemében később a bűnbakok.

ad.4. Aki egy ilyen helyzetben képes elhagyni a családját, az megtette volna egyébként is, csak eddig nem volt rá ürügye. Én ebben nem nyújtanék segítséget neki. Ha menni akar, akkor menjen oda ahova akar, és oldja meg az életét, ahogy akarja. Lehet, hogy a felesége több segítséget, és együttérzést érdemel, akár megtartja a babát, akár kénytelen lesz úgy dönteni, hogy elveteti inkább.

2012. jún. 24. 16:44
 12/39 anonim ***** válasza:
63%

11-es!

Igen, lehet azzal jönni, ha a férfi nem akar gyereket, védekezzen maga. De itt egy házaspárról beszélünk, akiknek már gyereke is volt. Szerintem itt a fórumon is van épp elég nő, aki fogamzásgátlót szed. Nyilván azért választották ezt a párjukkal, mert nekik ez a megoldás megfelel. A férfi és a felesége is így volt. A férjnek, mivel megbízik a nejében, még kósza gondolatként sem juthatott eszébe, hogy a párja majd így él ezzel vissza.

Úgyhogy őt aztán senki nem hibáztathatja, hogy gyanútlanul teherbe ejtette a nejét.

Nyilván a feleség színt vallt, innen tudja a férj, hogy miként fogant meg a baba. És ezek után -joggal- úgy érezhette, ha ilyen fontos döntést a tudta nélkül meghozott a felesége, akkor nem bízhat meg benne, teljesen érthető, hogy besokallt és el akarja hagyni. Ki akar olyannal együtt élni, akiben nem lehet bízni?

2012. jún. 24. 16:49
 13/39 anonim ***** válasza:
28%

"Semmi oka elhagyni?

Elég nagy szemétség azt hazudni, hogy védekezik és közben mégse..."

Milyen házasság az, ahol lehet erről hazudni? Milyen férj az, akinek hazudni kell erről? Milyen alapon tiltja meg a férj a feleségnek, hogy még egy gyereket vállaljon, ha akar. Ezt a hazugságot megelőzte valamiféle "lelki terror"... és az asszony valószínűleg nem talált más kiutat. Biztos meg volt az oka rá, hogy ezt az utat választotta.

Én tuti nem tudnék hazudni a védekezésről a páromnak... egy egészséges kapcsolatban a védekezés közös dolog, nem az asszony terhe.

De ha a férj emiatt lelép, akkor szerencsés az asszony, hogy időben megszabadult tőle.

Mindenesetre ismerni kellene a körülményeket.

2012. jún. 24. 17:15
 14/39 anonim ***** válasza:
71%

"Milyen alapon tiltja meg a férj a feleségnek, hogy még egy gyereket vállaljon, ha akar. " Milyen jogon kényszeríti rá a nő a férfire, hogy apa legyen a tudtán és akaratán kívül? A nőnek joga van gyereket vállalni, szüljön 10-et ha neki az a vágya, de csak olyannal van joga aki szintén ezt akarja.

Én mindenképpen befogadnám. A legundorítóbb dolognak tartom az ilyen nőket.

16:44: szerintem mindenki tudja, hogy egyes gyógyszerek, hányás, hasmenés gyöngíti a gyógyszert. Legalábbis én már tizenéves koromban tudtam... Aki így esik teherbe az nem véletlen hiba, hanem felelőtlenség. Én ha nem akarok gyereket hülye lennék védekezés nélkül lefeküdni egy hányás után. Szerencsétlen párja lehet nem is tudja, hogy a nő tegnap 5 perc 21 másodperccel a gyógyszerbevétel után hányt és máshogy is kéne védekezni. Tehát megintcsak a nő hibája ha nem figyel.

2012. jún. 24. 17:23
 15/39 anonim ***** válasza:
55%

11-es válaszoló tökéletesen leírta.

- Nem tudhatjuk a teherbeesés okát, lehet, hogy tabletta mellett esett teherbe (tehát nem hazudott),

- Nem Célszerű otthagyni valakit azért, mert teherbe esik (férj és feleség - vállalták együtt az életet - jóban-rosszban),

- Nem fogadnám be azt aki menekül (hacsak nincs az élete veszélyben - de itt nem az a helyzet).

Hogy én mit tennék? Fizetnék a sógoromnak kb 2 havi kaucióra, hogy tudjon szerezni magának albérletet (gondolom az albérletet fenn tudná tartani), de hozzám nem jöhetne lakni.

2012. jún. 24. 17:36
 16/39 anonim ***** válasza:
75%

"Milyen alapon tiltja meg a férj a feleségnek, hogy még egy gyereket vállaljon, ha akar."

És a férj véleménye nem számít? Azt mondd meg!!!!! Az, hogy becsapja a férjet, nem számít???

2012. jún. 24. 18:36
 17/39 anonim ***** válasza:
75%

"És a férj véleménye nem számít? Azt mondd meg!!!!! Az, hogy becsapja a férjet, nem számít???"

Látod, hogy itt mindig a nőnek adnak igazat....

Az a harcos amazonokban fel sem merül, hogy a férjnek is ugyanolyan döntési joga kéne legyen gyermekvállalás ügyileg, mint a feleségnek...

nem mellesleg 10 hónapos a gyerek és anyuka már terhes a másodikkal, ez sem túl egészséges..,ha megbeszélés helyett fogta magát és hazudott, hogy újra terhes legyen, akkor az csak annyit bizonyít, hogy leszarja a párja véleményét

2012. jún. 24. 18:40
 18/39 anonim ***** válasza:
75%

A feleség milyen jogon kényszeríti rá a férjére az újabb gyereket? Lelki terror. Ja, és erre az a megoldás, hogy átverem a páromat és teherbe esek? Igenis megérdemelte a nő, hogy elhagyták, egy számító, aljas dög.

Nyilván ha tabletta mellett esett volna teherbe, akkor az szerepelne a kérdésben, nem pedig az, hogy a "férje tudta nélkül újra teherbe esett, (azt hazudta, hogy tablettát szed)"

A kislányt én is sajnálom, főleg az anyja miatt.

2012. jún. 24. 19:02
 19/39 anonim ***** válasza:
18-as vagyok. Ez lemaradt: 23/N
2012. jún. 24. 19:03
 20/39 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Megértem, hogy így döntött, hiszen többször hangoztatták hogy 2-3 évet várnak a következő gyerekkel. Abba is bele kell gondolni, hogy ezek után hogy lesz: egész életükben gumival védekeznek, amit ő vesz és "rejteget" nehogy a felesége kiszúrja? Ennek a házasságnak már annyi, és ez nem a férj hibája.

Ő a férjem bátya egyébként. Anyagilag nem gond, külön szobája is lenne, nem is lenne útban. Csak azért rossz belegondolni hogy az a két gyerek fizet az anyjuk gerinctelensége miatt.

2012. jún. 24. 19:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!