Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan élnek azok a családok...

Hogyan élnek azok a családok ahol a féj és feleség már nem szereti egymást?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy nem pusztán a szerelem múlt el, hanem már eltávolodtak egymástól. Fontos! hogy nincs harmadik egyik fél részéről sem!( nem alkoholista egyik sem!) Csak egyszerűen már nem is egyformán gondolkodnak dolgokról. Mindez nem 1-2 év után, hanem mondjuk 15-20 év után. Vannak esetleg gyermekek. Viszont anyagilag nagyon szerény körülmények között élnek, a közös lakáson kivül semmi vagyonuk nincs, tehát elválni nem tudnak. ( vagy nem is akarnak? )

Hogy élik meg a szeretet hiányát? Főleg ha nem egyszerre következett be, amelyik félből kiszerettek, az hogy viselte ezt? És mennyi idő alatt szeretett ő is ki a másikból?

2012. jún. 20. 10:21
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Rengeteg olyan program van, ami nem pénzkérdés, sőt, azok tesznek a legjobbat egy kapcsolatnak, ami fillérekből megoldható: mondjuk egy közös fagyizás, utána séta a parkban... A fagyizás ráadásul opcionális.

De ha ez úgy zajlik, hogy a másik fél rád sem néz, és ha esetleg hozzáérsz, akkor szinte elugrik, akkor ott már gond van... nekem ezek a dolgok hozták meg a felismerést, hogy nincs jövője, nem tudjuk helyrehozni.

Meg nagyon-nagyon sok beszélgetés. Az első lépés nálunk is ez volt, hogy a férjem a fejemhez vágta, hogy én olyan érzelmeket várok el, ami ennyi év után már lehetetlen... aztán szépen, módszeresen végigbeszéltük (sok alkalommal) a kapcsolatunk buktatóit, és rájöttünk, hogy olyan kompromisszumokat kötöttünk meg, amiket nem kellett volna, lemondtunk mindketten számunkra fontos dolgokról, mert azt hittük, hogy ez jó... nem, nem az! Sérült a kapcsolatunk, már az alapoknál, és egyre mélyült köztünk a szakadék. Szőnyeg alá söpörtünk mindent, egyikünknek sem volt jó, de azt hittük, hogy egyszer majd felébredünk és rájövünk, hogy csak egy rossz álom, és majd valahogy megváltoznak a dolgok... nem változott semmi... gyűltek a sérelmek, a lemondások, a hiányok... és fényévekre távolodtunk egymástól.

Az én férjem sem akart hallani párterápiáról, úgyhogy utánaolvastam a dolgoknak, és elkezdtem otthon "bevetni" olyan gyakorlatokat a beszélgetéseink során, amikről olvastam, hogy párterápia során alkalmazzák. Az eredmény lesújtó volt. Akkor is rá kellett jönnöm, hogy ő már egyáltalán nem is kíváncsi rám, én már csak egy megszokott bútordarab vagyok számára. Ragaszkodik hozzám, ahogy az ember ragaszkodik az öreg foteljához, még akkor is, ha már itt-ott hepehupás, kényelmetlen, meg nem is tetszik neki - csak megszokta. Lehet, hogy egy kárpitos tudna belőle vadiújat csinálni, de az erőfeszítést igényelne... azért már tenni is kellene. Jó ez így, már megszoktam, és nem veszek újat, mert azt ki tudja, meg tudnám-e szokni hosszú távon... én ezt érzem, és nem csak érzem, hanem a beszélgetéseink során kiderült, hogy a férjem így tekint rám. A gyermeke anyjának, a családja részének, de NEM a párjának.

Pedig ez egy párkapcsolatnak indult valamikor, és meg is kellett volna maradnia annak...

Persze, tipikus pasi érv, hogy sokan élnek így. Nyilván igaz. Én is tudom, látok magam körül sok hasonló példát. Általában vagy a nő, vagy férfi, vagy mindketten belekényelmesednek a kapcsolatba. Én nem tudok. Komolyan sérültem benne. A férjemnek másfél évvel ezelőtt volt egy kis románca, ami szembesített azzal, hogy neki is szüksége van arra, hogy férfinak érezze magát - de nem velem. Én akkor próbáltam megmenteni a házasságunkat, de egyedül maradtam a küszködéssel. Nem volt partner, és azóta sem az. Ígérgetni tud, de változtatni nem...

Egy ideje már nem érdekel az egész, feladtam.

2012. jún. 20. 15:28
 22/24 A kérdező kommentje:

Mondanám, hogy Ti legalább meg tudtátok beszélni, de hát mint látom, ez sem segített.

Mi meg sem tudjuk beszélni a dolgokat, a férjem nem hajlandó rá. Azt mondja, teljesen fölösleges felszaggatni régi sebeket, és vádolni a másikat, ami elmult, az elmult.

Bár teljesen nyilvánvaló számomra, hogy mi (illetve ki)miatt romlottak el a dolgok. És minden bizonnyal a férjem is felismerte ezt, csak nem hajlandó beismerni, hiszen ő vett 180 fokos fordulatot egy számító rokon hatására. De telejesen kifordult magából, tényleg nem az az ember már, akivel egyébként 16 évig boldog házasságban éltem.

2012. jún. 20. 15:58
 23/24 A kérdező kommentje:
Bocsi, ebből a kommentből úgy jött le, hogy én mindenért a férjemet hibáztatom, szó sincs róla, természetesen mindenhez két ember kell. Én csak az én szemszögemből tudtam elmondani a dolgokat, hisz ő nem osztja meg velem az álláspontját. Az tény, hogy alapvetően más beállítottságúak vagyunk, de 16 évig így is működtek a dolgok, addig úgy tűnt, hogy ezáltal inkább kiegészítjük egymást.
2012. jún. 20. 16:03
 24/24 anonim ***** válasza:
Én azt tapasztaltam, hogy ha a vádaskodás, és a másik hibáztatása a téma, akkor tényleg nem lehet megbeszélni. A megbeszélés csak akkor működik, ha mindkét fél elmondhatja, hogy számára mi az, ami fontos, és a másik nyitott rá valóban. Mindkét fél hibás - ez a kiindulópont. Innentől lehet elkezdeni beszélgetni.
2012. jún. 20. 16:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!