Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tudok tenni ha ilyen egy...

Mit tudok tenni ha ilyen egy roh@dék az apám?

Figyelt kérdés

Szüleim ki költöztek Norvégiába, ott születtem. két éves koromban elváltak. 5 évekoromban apám újra házasodott gyerekük lett stb. mostohámat gyülültem utáltam.

9 éves koromban édesanyám meg halt egy autó baleset ben, és apámékhoz kerültem. anyukámtól örököltem nagyon sok pénzt, 12 miliót ami kamatozott volna a bankba mig 18 at benem töltöm...az elég sok lett volna.

De apámék mindig utaztak ide magyarországra, és kitalálta hogy ő azt a 12 miliót kiveszi a bankból, mikor 10 éves voltam és vesz egy lakást pesten belőle hogy ő nekeljen költenie hotelre.

jó ez megis történt. 15 évesen magyarországra költözünk, de egy másik lakásba, apám akart telket venni és házat építeni ezért ő hitelt vett fel az én pénzemből vett lakásomra, persze énis aláírtam de azt sem tudtam miről van szó és hogy ez mivel járhat, semmit nem tudtam! szóval az én nevemmel felvett 7 miliót!!!! ( és most 20 évesen úgy elvagyok adósodva,hogy elsem tudom mondani, és azt sem tudom mivan)

apám alig bírja fizetni. és nekem hazudott, hogy nincs kiadva bérbe de kivolt adva még mielött hitelt vett fel, égy ftot nem láttam belőle.

miskolcon lett egy barátom de csak msnen tudtuk tartani kapcsolatott mert, telefon drága, de mostohám megtiltotta hogy netezzek ezért sunyiba csináltam, lebuktam, ezért ő megvert engem . Akkor eljöttem onnan (18évesen) és most barátoméknál lakom, 20e ftal támogat apám havonta, ami 10 megy barátom szüleinek többi meg bérlet iskola cuccok, tisztasági szerek, szóval ez semmi.......

5en nyomorgunk egy kis lakásban míg apám, szentendrén egy gyönyörű nagy házban élnek 3man, plazma tv.minden kocsija van, és ő nem bír nekem többet adni.

rosszul érzem magam itt másik család nyakán, ha anyukám élne vele laknék barátommal mert itt nem jó alcoholista az apa és csak ordibálás van. de mivel anyukám nem él ott lett volna a pénz és tudtam volna mit kezdeni magammal, de apám elcseszte nekem. És el vagyok adósodva, nincsen pénzem, én ezt nem bírom! És még szépen is írtam ezt mind le, nem olyan durván ahogy igazából van!....:(

2012. jún. 19. 13:31
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
nem volt könnyű, folyamatosan mondogatták hogy mi érdekem lenne ebből? nem akarták hogy felvegyék a hitelt a, több helyen jártunk, nem sok sikerrel, aztán sikerült
2012. jún. 19. 14:02
 12/36 A kérdező kommentje:
bocsi még mindig nem vagyok tökéletes magyar néha néha rosszul fogalmazok
2012. jún. 19. 14:03
 13/36 anonim ***** válasza:
68%

A Norvég törvényeket nem ismerem, de mivel a magyar gyámügyben dolgozom, és itt vettek fel hitelt a nevedre. Ez a sztori nem történt meg.

Ki is hagynám azt a jogilag lehetetlen mozdulatot, hogy az elvált édesanyád bankszámlájáról a volt házastársa pénzt vegyen le, úgy, hogy az anya azt a gyermekére hagyta (egyébként sem tudná levenni)

Megnéztem és Norvégiában is van vagyonos kiskorúak nyilvántartás, csakúgy mint nálunk, ezen esetben eseti gondnokot (nálunk gyámot) jelölnek ki a gyermek pénzének kezelésére. DE a bankból kizárólag akkor vehető ki ha a gyermek megélhetése másként nem biztosított.

No de mint mondtam a feni nüanszot hagyjuk is, mert nem itt sántít legjobban ez a történet.

Kiskorú aláírása szerződésen semmis. Hitelt kiskorú nevére ma Magyarországon NEM LEHET FELVENNI. Lakás és egyéb vagyontárgy kerülhet a nevére, de eladósítani ne lehet. Tiltja a törvény és ezt a bankok is tudják. És te meg tuti nem írtál alá semmit, ha mégis akkor a kiskorúra kötelezettséget rovó szerződések semmisek.

2012. jún. 19. 14:10
 14/36 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem az a bizonyos nő, akit említessz, hogy járt hozzá apukád és segített, az oldotta meg, hogy fel tudja venni a kölcsönt, a pénzedet!Őt kéne előkeríteni, megtudnod, ki volt ő!Ha találsz régi papírokat, szerződéseket, előkerülhet a neve.

Minden megyében szoktak lenni ingyenes jogi fogadónapok, panasznapok a bíróságon ott is érdeklődhetsz a lehetőségeidről. Apukád mindenképpen kijátszotta a jogszabályokat.

Kiskorúként félrevezettek téged.Azért nem akarták, hogy tudj ilyen dolgokról, hogy visszaélhessenek a tájékozatlanságoddal.Az nem számít, hogy 10 évesen mibe egyeztél bele.Azt egyetlen hivatal sem veszi figyelembe.

Vannak olyan oldalak a neten is, ahol ügyvéd válaszol ingyenesen.Ezzel a lehetőséggel is próbálkozz.Én látok esélyt arra, hogy ha kitartó leszel és nyomozol az ügyedben, akkor visszaszerezheted ami téged illet.

2012. jún. 19. 14:11
 15/36 A kérdező kommentje:
a hitel az otp-ba lett felvéve, nem édesanyám bankszámlája volt hanem az enyém, és én bele eggyeztem, Norv égiába, azt hogy hogyan énsem tudom. mondom nem voltam már kiskorú!!! 18!!!azt írtam is hogy elfelejtettem oda írni. Az én nevemen van de apám is lakhat ott nem emlékszem mi a neve ennek, és neki is van 10% pénze a lakásba
2012. jún. 19. 14:18
 16/36 anonim ***** válasza:

Nézzétek most őszintén KI az, aki börtönt +visszafizetési kötelezettséget kockáztatna banki, vagy egyéb hitelező cég dolgozójaként, azért, hogy más megkerülje a jogszabályokat? Ez csalás, közokirat hamisítás, hivatallal való visszaélés, és egy ügyész biztos még ráhúzna pár ilyen bűncselekményt erre az akcióra.

Másrészt teszem is megtette. Egy 10 éves gyermek a hitel igénylője (mivel a nevére vették fel a hitelt) Szerintetek a rendszer nem jelzi? Hogy 2010-ben született nevére (mert fel kell vinni az adatokat) nem lehet hitelt felvenni 2012-ben???

vagy ha meghamisította a születési dátumot/nevet a rendszerben (illetve minden más adatot, mert a rendszer nézi az adatok egymáshoz illőségét) akkor az a hitel már nem is annak az embernek a nevére szól. Hiszen pl Tóth János is van 51 000 az országban, amitől születési dátum, anyjuk neve, szül. hely stb különbözteti meg őket hivatalosan.

Azaz az eredeti születési dátumával hitelt nem lehetne felvenni, más születési dátumával akkor nem az ő nevére vették fel. Ez így kivitelezhetetlen.

2012. jún. 19. 14:19
 17/36 A kérdező kommentje:
és az meg a bajom hogy ígérgeti nekem hogy vissza kapom így is úgyis a pénzt, mert most jobb helyre fordul a helyzetük, én meg várom, csak kitudja meddig, és hogy, és mostanában is írtam neki a problémám, rövid válasza az hogy nem szabadott volna felvenniük akkor azt a hitelt, csődbe húzta őket is tanultak ebből, de mást nem tud csinálni, nyugodjak meg mert szeret stb.... de hát meddig legyek nyugodt?
2012. jún. 19. 14:22
 18/36 anonim ***** válasza:

Ellentmondásba keveredsz állandóan.

Mi az hogy a te bankszámlád volt, "nyukámtól örököltem nagyon sok pénzt, 12 miliót ami kamatozott volna a bankba mig 18 at benem töltöm...az elég sok lett volna. " ezt írtad. Az az anyukád bankszámláján rádhagyot pénz. Nem vehetted ki 18 éves korodig és senki más sem.

Mi az, hogy nagykorú voltál amikor hitelt vettél fel? Mert ezt írtad:"15 évesen magyarországra költözünk, de egy másik lakásba, apám akart telket venni és házat építeni ezért ő hitelt vett fel az én pénzemből vett lakásomra, persze "

Miért hazudsz?? Ráadásul igen sz@rul.

2012. jún. 19. 14:22
 19/36 A kérdező kommentje:
amúgy szerintem nem történt hamísitás , mikor hitelt vettek fel elmúltam 18!! ezt elfelejtettem le írni!, szóval megtörténhetett ez simán, de kitudja...annyit tudok hogy munka helynek apám vállalkozását írták nekem és egy összeget hogy havonta mennyit kapok hogy biztosak legyenek hogy tudjam majd fizetni,de ez nem volt igaz, nem dolgoztam nem kaptam fizetést! de szerintem más nem volt!
2012. jún. 19. 14:25
 20/36 anonim ***** válasza:
Azt a pénzt amit örököltél, apád nem piszkálhatta volna. A barátnőm épp ezért van jó nagy kakiban. Édesanyjánál él, a férje meghalt, és egy hitellel terhelt házat hagyott a gyerekre. A bíróság 8millára becsülte fel, viszont annyit nem ér a mai piaci árakon. Így nyögi a hitelt, hogy a lánya öröksége megmaradjon.
2012. jún. 19. 14:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!