Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyum lenne túl engedékeny,...

Anyum lenne túl engedékeny, vagy ez a normális felfogás? Nagyon érdekelnének a vélemények!

Figyelt kérdés

Azért kérdezem, mert megdöbbent néhány szülő hozzáállása.

Először elmesélem nálunk hogy mennek a dolgok (Apám nincs veünk):

- Ha valahova el szeretnék menni (barátnőkkel, barátommal, stb.), annyit kell mondanom hogy hova megyek, és mikor jövök haza. Ha nem bulizni megyek, akkor azért szereti, ha fél 10 körül otthon vagyok, ha messzire megyek. Ha ide a szomszéd házba, akkor végülis mindegy, csak mondjam meg mikor, és akkor pontosan érjek haza, ne késsek, mert akkor harap és elkezd aggódni. /Soha nem kések./

- Ha bulizni szeretnék, akkor odaállok Anya elé, mondom neki hogy ide és ide mennék, és jövök reggel hatra. Megkérdezi hova megyek, kikkel, és rábólint. Este azért felhív, hogy minden rendben-e.

- A szexről is lehet vele beszélni, tök természetes dolog mindkettőnknek, hogy megbeszéljük ezeket a dolgokat. Sokaknál ez is tabutéma. Még anno a szüzességem elvesztését is megbeszéltük, hogy mire vigyázzunk meg minden, nem ellenezte.

- Ha valami bajom van, bármit el tudok mondani neki, meghallgat, nem néz hülyének, próbál segíteni. És érdekli is amit mondok.

Szóval nagyon közel állunk egymáshoz, mintha barátnők lennénk, nagyon szeretem. És nem használom ki, hogy ilyen.

Akkor most beszélek a barátnőim szüleiről:

- Nekik már az sincs nagyon megengedve, hogy fényes nappal találkozzanak az ismerőseikkel, vagy csak hosszas győzködés után, akkor is "8-ra itthon vagy!"

- Bulizásról itt már ne is nagyon beszéljünk, mert az már tabu... vagy elég necces. Ja, vagy csak úgy mennek el, hogy a szülei nem tudnak róla.

- Néhány barátnőmnek a szexuális felvilágosítás is elmaradt. Nem beszélnek róla. Holott, szerintem azért egy 16 éves lánynak kéne tudnia, melyik a hüvelye... Teljesen alap dolgokat nem tudnak. A szüzesség elvesztéséről akkor már ne is beszéljünk. A szülő tudta nélkül megy az egész.

- És ők nem tunak megbeszélni semmit velük. A gondjaikat, hogy mi bántja őket, mert lehet olyan dologgal kapcsolatos, ami miatt letépnék a fejét.Így nem mondhatja el. Pedig azért néha jobb elmondani egy szülőnek, mint a barátnőnek, mert mégis tapasztaltabb jó pár évvel.

Ez lenne a jó? Akik így nevelnek, egy idő után azt fogják elérni, hogy teljesen eltávolodik tőle a gyerek és hazudik nekik össze-vissza. Ez miért jó nekik? Nem értem őket. Én nem tudnám elképzelni, hogy ne mehessek el oda ahova szeretnék (jó bizonyos kereteken belül).

És hogy Anyum így nevel, nem vagyok egy "elfajzott" lány, nem vagyok ribanc, se semmi.

Ti hogy látjátok ezt? Anyum és a többiek pont a két véglet? Vagy melyik a normális?

16/L Honey

2009. júl. 5. 14:50
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
86%

Szerencsés helyzetben vagy. Anyukád és közted lévő kapcsolat egy olyannak hangzik, amilyennek lennie kéne egy normális családban.

Az a helyzet, hogy a szexuális felvilágosítás elmaradása, vagy a szexuális témáktól való tiltás, elvonás nem fogja eltántorítani a gyerekeket a szextől, sőt a tiltás sokszor kívántabbá is teszi, viszont a legtöbb gyereknek nincs annyi esze, hogy hiteles forrásokból, magától nézzen utána a biztonságos és jó szex hogyanjainak.

Barátnőktől, szóbeszédekből próbálnak tájékozódni, ha egyátalán valahogy és ilyenkor jönnek a nem kívánt terhességek, vagy a balesetek, amiket a szőnyeg alá söpörnek, mert nem mernek a szüleikkel karöltve elmenni egy esemény utáni tablettáért, ha egyátalán tudják, hogy létezik.

Amit anyád csinál az "normális", legalábbis ennek kéne normálisnak lenni, de az átlag szülő nem így viselkedik.

Az éjszakai kiruccanásokkal meg vigyázz, azt lehet anyukád túl könnyedén veszi.

Sajnos igenis vannak rossz emberek a társadalmunkban, vagy olyan emberek, akiket az alkohol megfoszt a rendes gondolkodástól, szóval mindig úgy járj az éjszakában, hogy van kire számítanod és valaki vigyáz rád. Hidd el nem rossz ötlet, ha van nálad egy gázspré.

Próbálj ne lerészegedni.

Az USAban bejelentett nemi erőszakos esetek 60%-ában a nők ittasok voltak és 98%ában ismerős követte el a bűncselekményt.

2009. júl. 5. 16:16
 12/27 anonim ***** válasza:
86%
Én a te anyukáddal értek egyet.
2009. júl. 5. 16:24
 13/27 anonim ***** válasza:
89%

mintha a saját történetemet hallanám..van egy bnőm akinek azért nincs kifúrva a füle mert az anyukája attól fél hogy valami fontos ideget átfurnak..meg ha felhivom lányokat dvd-zni akkor a csajszi csak 14 óráig maradhat...:S

13/l

2009. júl. 5. 16:33
 14/27 A kérdező kommentje:

15:44-nek: eléggé elszomorító. Csak olvastam és teljesen ledöbbentem... De nem érti meg, hogy felnőtt vagy? Még jó, hogy külön életet szeretnél élni! Nem szidni akarom anyukádat:)Van egy barátnőm. 20 éves. Vele is ez a helyzet. Bulizni sem mehet sehova. Bár nem mintha ő próbálna valamit tenni ez ellen. Pedig már dolgozik meg minden...

13/L-nak: emlékszem én 13 évesen tinidiscoba jártam, este 17 órától 22-ig és jöttek értem kocsival:D:D

2009. júl. 5. 16:41
 15/27 anonim ***** válasza:
90%

Nagyon nagy szerencséd van, hogy ilyen Anyukád van, pontosabban, hogy ennyire jó a kapcsolatotok!

Ahogy elkezdtem olvasni amit írtál, még arra gondoltam, hogy ez hogy elenged mindenfele, csak tudja mikor hova kivel és meddig, meg megejt egy telefont, ez nem vészes, szerintem még átlagnak is mondható. Csak máshol nem állandó a dolog, mert olykor (akár különösebb ok nélkül is) bepöccennek a szülők, és máris rövidebb a póráz...

De hogy mindent ilyen könnyen meg tudsz beszélni az Anyukáddal, érdeklődik is és segít, barátként, ez fantasztikus dolog, és elég ritka, már csak a generációs különbségekből adódóan is. És a sok probléma, felelősség is rugalmatlanabbá teszi a szülőket. Sokan nem képesek igazán mélyen és egyenrangú félként elbeszélgetni a gyermekükkel. Jó lenne, ha mindenkinek ennyire jó lenne a kapcsolata az Édesanyjával! Becsüld ezt meg!

2009. júl. 5. 16:43
 16/27 anonim ***** válasza:
87%

Szia! Az én Anyukám is ugyanilyen kedves volt, mint a tiéd! Sőt, mivel nővérem 2 évvel idősebb nálam, én még "szerencsésebb" voltam a többi társamnál, mert én már 14 évesen egész éjjelre el voltam engedve nővéremmel. Mi sem használtuk ki az engedékenységét, de azért voltak húzásaink, mint sok más fiatalnak...

Ráadásul 39 év van Anyukám és köztem, tehát még "furcsább", hogy a világ legjobb Anyucija volt ilyen téren. Azért írom múlt időben, mert már 22 vagyok, tehát már nem nagyon érint ez a téma.

Amúgy biztos, hogy én is így fogom majd nevelni a gyerekeimet, mert tudom, hogy milyen kapcsolat alakul ki így a szülő és a gyerek között. Az állandó tiltás nem vezet jóra! Tegyük össze a kezeinket, hogy ilyen tündérke Anyuciaink vannak...:-)

2009. júl. 5. 16:44
 17/27 anonim ***** válasza:
81%
hát a te anyukád nem túl szigorú az biztos, persze nem tud mnidig vigyázni rád, de muszály kicsit elengednie, örökké nem foghatja a kezed, a saját bőrödön kell megtapasztalni a dolgokat. Mondjuk 16 év alatt jobban utána néznék a odlgoknak, felette már csak elég felnőtt a lány, h ne hivogasság minden percben. De senki sem lehet elég óvatos. De ettől függetlenül még anyukád jó szülő. Amit itltanak azt úgyis kipróbálják a fiatalok általában.
2009. júl. 5. 16:50
 18/27 anonim ***** válasza:
88%
Nálunk is ugyanígy működött, és szerintem ez a normális. Ha anyukád úgy látná, hogy elkallódhatsz, vagy nem lehet bízni benned, akkor nem lenne ilyen engedékeny. Egyébként ma az átlag szülő sajnos csak a dolog kellemes részében akar jelen lenni a kellemetlenségeket (pl. felvilágosítás, gyerek letolása, stb.) inkább kerülik, pedig ezzel csak ártanak.
2009. júl. 5. 16:57
 19/27 anonim válasza:
95%
Természetesen a Te anyukád a rendes szülő. De sajnos a rokonokat nem lehet megválogatni, így a barátnőd/barátnőid nem tehetnek róla, hogy ilyenek a szüleik. Az ő szüleik azért ilyenek, mert más neveltetést kaptak. Ahány ember: annyi szokás. Ha te ilyen jól látod a dolgokat: próbálj meg te jó tanácsokat adni szegény barátnőidnek! És becsüld meg az anyukád, mert remek anya!:)
2009. júl. 5. 17:53
 20/27 anonim ***** válasza:
92%
Egyetértek Anyukáddal, az Enyém is ilyen:D nagyon jófejek:) mi még néha úgy is megyünk koncertekre hogy jön Velünk.:D Néha hívogat dehát megértem hogy pesten félt....
2009. júl. 5. 19:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!