Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Bolond az apám? Kilinccsel...

Bolond az apám? Kilinccsel közlekedik, mondván kilincs nélkül nem tud bemenni a lakásba a betörő. Egyik nap beállított egy L-es férfikabáttal˙ (én 150 cm vagyok) mondván neki nem kell, mi lenne, ha én hordanám. Mit tegyek? Szerintem nem normális.

Figyelt kérdés
Mindenkinek azt meséli, hogy milyen jó apa és mindenét nekem adja, közben azt sem tudja, mikor van a szülinapom és a túlméretezett kabáton kívül az elmúlt két évben még ennyivalóra se adott pénzt.
2012. jún. 16. 23:56
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

Sikerült elvégezned az egyetemet, ehhez azért vagy ő segített hozzá, és akkor elmondhatod, hogy mégiscsak segített és nem is kicsit.

Ha pedig önerőből, munka mellett tanultál, és úgy végezted el, akkor minden elismerésem a tied. A továbbiakban is tartsd meg a munkahelyedet, közben keress a végzettségednek megfelelő munkát. Lesz saját pénzed továbbra is önmagad ellátására. A papát pedig hagyd, hagy élje a saját életét.

Ő is felnőtt, te is felnőtt, ha eddig is megvolt, ezután is meglesz.

2012. jún. 17. 07:25
 22/29 anonim ***** válasza:
96%

Én megértem a kérdezőt, viszont akik kiröhögik nekik mondanám hogy éljenek egy hétig egy ilyen emberrel, akkor rájönnek, hogy ez igen is probléma.

Én a helyedben elmennék valami rokonhoz, vagy albérletbe az apádtól minél messzebb.

Aki szerint egy arclemosó luxuscikk... pedig az egy alap dolog egy nő fürdőszobájában.

2012. jún. 17. 10:21
 23/29 anonim ***** válasza:
79%

Felnőtt nő vagy. Vedd meg magadnak, amire szükséged van.

Miért nem költözöl el?

Az aláírás hamisítás bűncselekmény, és egy szakértőt nem lehet vele becsapni.

Az arclemosó mióta luxuscikk? Jézusom!

2012. jún. 17. 10:25
 24/29 anonim ***** válasza:
21%
Nem, nem luxuscikk, de ezért senkit nem fognak bolondnak nyÍlvánÍtani, mert az egyetemista lányának nem vesz ajándékot, vagy, mert egy túlméretezett kabátot ad neki.
2012. jún. 17. 10:38
 25/29 anonim ***** válasza:
96%

Milyenek vagytok...? Miért nem lehet normálisan válaszolni ennek a szerencsétlen lánynak? Kiforgatjátok minden szavát, amikor idejön, hogy tanácsot kérjen. Az anyja meghalt, az apja bolond, ti meg kötekedtek vele...

Kérdező: már nem vagy tinédzser, így sokkal egyszerűbb a helyzet. El kell kezdened dolgozni és külön költözni apádtól. Valószínű, hogy nem fog neked ehhez semmiféle segítséget nyújtani, és mivel egyedül vagy, nagyon nehéz lesz, de meg lehet csinálni. Vállalj el egy olyan állást, amiből már fenn tudsz tartani egy albérletet (nem muszáj egyedül laknod, beköltözhetsz 1-2 lány mellé, és így olcsón is megúszhatod), és legyél a magad ura. Apukád meg onnantól kezdve azt csinál, amit akar.

Fordulhatnál a gyámügyisekhez is, vagy más hivatalos szervhez, de gondolom ez hosszadalmas és fárasztó munka lenne, ráadásul apukádat is jól magadra haragíthatnád.

Szerintem a külön költözés és önállósodás a legjobb megoldás. Előbb-utóbb úgyis eljött volna ennek az ideje, lépd meg.

Az kicsit bosszantó, hogy apád elherdálja az örökségét, te pedig nem kapsz belőle semmit, de szerintem ezzel nem érdemes foglalkozni, mert ha belemész egy ilyen hercehurcába, az hónapokat, talán éveket is elvesz, és mondom, szerintem apukád kikelne magából.

Hagyd a fenébe, és éld a saját életed.

2012. jún. 17. 11:05
 26/29 anonim válasza:
0%
Bocsi kérdező, de te se vagy normális!! Apukád beteg ha nem vennéd észre! És te háborogsz? Ülj le vele és beszélj! Nem ide kéne kiírni hanem neki mondai! Ok, megbántottalak, kövezz meg te és aki akar, viszi magával a kilincset mert ne menjen be a betörő... legalább félti az otthonát. Azért mert nem kapsz egy arc lemosót istenem, lehet ami neked kéne az drága és nem akarja meg venni, + az apukák ebben teljesen sötétek a kozmetikai cikkekben, és ha olyat vesz amitől allergiád lesz? akk megint ő a bolond, hogy megakar téged ölni? nekem anyám apám alkohlista havi 50 ezer megy el bagóra + a pia, és nem is mondok többet, de én meg örülnék a te apádnak lehet
2013. márc. 7. 20:00
 27/29 A kérdező kommentje:
12 eve beszelek vele es ez alatt a helyzet csak romlott. nem megy orvoshoz, pszichologushoz, szerinte engem valaki manipulal es csak a penzet akarom, ami mar reg nincs. az adobehajtok jarnak a nyakara. nem lakom vele mar jo ideje, mert csak ufokrol es pedofil papokrol hajlando beszelni. hazajartam hozza, hogy levagjam a hajat, hogy kimossam a ruhait es a kapun bemaszva kozlekedtem. nem kaptam tole romlott eteleken kivul tobbet. nem volt szive kidobni, hat nekem adta a lejart szavatossagu ennivalot. az arvaellatasomat elvette. amikor bementem a nyugdijfolyositohoz kerni, hogy tegyenek valamit es utana bankszamlara lett utalva, apam kozolte, hogy megloptam. nem lakom otthon, probalok az apamon segiteni, de nehez nem furdik, teljesen elhagyta magat. egy gyenge pillanatomban irtam ide. hiba volt. te jo eg! mennyi rosszindulati embert bevonzott ez az uzenet. nincs senkim. tenyleg nagyon bolond lehetek, mert probalom az eletem rendbe tenni... nincs tamaszom, a baratok csak addig voltak baratok, amig a jegyzeteim kellettek az egyetemen. kedves utolso hozzaszolo, sajnalom, hogy ilyen csalad jutott neked.
2013. márc. 8. 10:13
 28/29 A kérdező kommentje:
Ha valakinek tovabbi velemenye lenne, inkabb tartsa meg maganak! Nem kerek az ilyen rosszindulatu hozzaszolasokbol!
2013. márc. 8. 10:15
 29/29 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Most bukkantam rá a kérdésedre. Sajnálom, hogy olyan szörnyen ostoba válaszokat kaptál, amikor neked komoly problémád volt. Sajnos itt (is) mindig ez van, akárhányszor kértem segítséget az alkoholista apám miatt mindig kiragadtak egy-egy dolgot és azon nevettek, értetlenkedtek, azt mondták ilyen nem történhet mindent csak kitalálok mert unatkozom (ja, apám összevert, csupa vér voltam, rendőrt nem hívhattam mert anyám öngyilkossággal fenyegetőzött, ha kihívom, többi családtagom és a szomszédok nem törődtek velem, gyerekként nem tudtam mit tegyek, de ilyen helyzetet felnőttként se lehet kezelni - szóval nyilván csak unatkoztam). Ráadásul pont az ilyen kérdéseknél hordott el a sok hü.lye mindennek, olyanok akik még értelmezni sem tudták a szöveget. Szóval együttérzek veled, én is nagy nehezen összeszedtem magam, hogy leírjam valahová a problémákat, amolyan utolsó szalmaszálként, erre ezt kaptam...

Jó ideje nem is írok ki ilyen jellegű kérdést, semmi értelme. :)

Apukád nem skizofrén véletlenül? Egyszer olvastam a skizofrénia egyik fajtájáról, totál ilyen tüneteket írtak. Talán paranoid skizofrénia, de nem biztos - régen olvastam róla. Akkor pszichiáter kell, mert a pszichológus bölcsész szakot végzett, nem írhat fel gyógyszert.

Örömmel olvasom, hogy sikerült elköltöznöd. Tudom rossz lehet apukádat így látni és nem bírod ki, hogy ne segíts neki, de egy bizonyos pontnál erősen el kell gondolkodni, hogy érdemes-e ezt tenned. Ha csak megkeseríti az életed akkor sokszor jobb, ha lezárod a múltat. Ettől senki sem lesz rossz ember, nem te tehetsz róla.

A barátokról pedig annyit, hogy a legtöbb ember az ilyen problémákkal nem tud mit kezdeni. Én is hiába mondtam még tinikoromban a barátaimnak, hogy micsoda cirkusz van nálunk, senkit sem érdekelt, vagy csendben voltak, vagy témát váltottak. De olyan is volt, aki kinevetett és nevetségesnek nevezte ami nálunk megy (hogy apám vert engem). Igen, sajnos ennyire hü.lyék az emberek.

Ne add fel, neked legalább már az egyetem megvan! ;)

Amúgy milyen aláírást hamisított alá és azt hogy tisztáztad vagy mi történt végül? Mert anyámnak is mániája volt egy időben aláhamisítani az aláírásom (persze nem tettem semmit, mert általában nem voltak belőle komoly ügyek és nem akartam, hogy őt esetleg lecsukják és apámmal maradjak. A pénzbüntetést pedig én szívtam volna meg, mert nem jutott volna kajára).

2013. máj. 12. 18:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!