Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mondjam el anyának, hogy...

Hogy mondjam el anyának, hogy barátom van?

Figyelt kérdés

4 hónapja együtt vagyunk a barátommal,de a szüleim még nem tudják.

Először talán jobb lenne anyának elmondanom,mert ő valamivel megértőbb és az a helyzet,hogy szükségem is lesz a segítségére.Azért,mert a barátommal régen nem olyan volt a viszonyom,mint most.

Osztálytársak vagyunk 8 éve és az első 7 évünk nem volt valami felhőtlen...Bántott fizikailag és lelkileg is majdnem naponta,utáltam suliba járni,mert féltem,hogy ő és a "hódolói" hogy teszik tönkre a napomat és tavaly majdnem

öngyilkos lettem miatta.

De 8.-ban nagyon jóban lettünk,aminek a szüleim már akkor sem örültek,pedig akkor még csak barátok voltunk.

Apa a szüleit sem szereti,mert szerinte minden gazdag szemét és csak ahhoz értenek,hogy hogyan semmizzenek ki másokat.A barátom családja pedig elég gazdag és apa ismeri a szüleit valahonnan és utálja őket.

Az sem segít sokat,hogy a barátom bmx-es és anya szerint az az elmebetegek sportja,mert épeszű ember ilyeneket nem csinál.Meg meséltem neki,hogy a barátomnak a szülei(persze neki úgy mondtam,hogy "az egyik osztálytársam szülei...")építtettek a srácnak egy fedett bmx pályát és ott lesz egy buli a jövő héten és engem is elhívtak.Anya erre csak annyit mondott,hogy nem mehetek,mert nem akarja,hogy jóban legyek velük.Szóval anya sem szereti.

De én viszont már nem akarok többet hazudozni nekik és kicsit ciki,hogy én szinte egész délután a barátoméknál vagyok,de ő csak akkor jöhet hozzánk,amikor senki nincs itthon.

Mit tanácsoltok,hogy mondjam el nekik?

14L

2012. jún. 13. 21:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Te akkor is szeretni fogod őt, ha a szüleid azt mondja, hogy "nem"?

Akkor pedig miért ne mutatnád nekik be, hogy "anya, apa, ő itt a barátom, ismerkedjetek meg" :):)

2012. jún. 13. 21:20
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem szoktam a szülők pártját fogni, de most azt tanácsolom, hogy hallgass a szüleidre!

Eleve, aki majdnem kicsinál, azt el kell kerülni jó messzire, nem összejönni vele.

Tudom, hogy még csak 14 éves vagy és biztos dúl a szerelem, meg biztos menő srác a barátod, de inkább szakíts vele. Használd ki, hogy vége a sulinak, gondolom szeptembertől gimi, ott jön majd el az "igazi", a nagy Ő. :)

2012. jún. 13. 21:21
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a srácot sürgősen hagyd ott, mert az aki bánt, megaláz egy másik embert, nem érdemli meg hogy szeresd és újra meg fogja tenni amikor majd nem lángol már olyan vadul a love, és hidd el, egy idő után már nem fog.
2012. jún. 13. 21:45
 4/13 A kérdező kommentje:

A szüleim így is utálják,mégis szeretem.Szóval az ő véleményük olyan sokat nem számít,inkább azt szeretném elkerülni,hogy ne a ballagáson tudják meg valakitől(tanárok,szülők,stb.) vagy esetleg együtt lássanak vele valahol és hogy ne legyen balhé.

Már megváltozott,bocsánatot kért és tökéletesen megvagyunk együtt.Nagyon szeretem már igazából évek óta,de sosem voltam képes elmondani neki.Most viszont együtt vagyunk és mindennél jobban szeretem,nincs olyan érv,amiért tönkretenném a boldogságunkat.A gimiben osztálytársak leszünk és a nyarat is együtt töltjük.Nem érdekel a múltja,mindent elmondott,hogy miket csinált és kikkel,de tiszta lappal kezdtünk mind a ketten,nem az fogja meghatározni a kapcsolatunkat,hogy mit csináltunk az előző éveinkben.

2012. jún. 13. 21:52
 5/13 Shaddark ***** válasza:

Én előre sajnállak csillag-virágszálam, ez sajnos nagy csalódás lesz neked.

- Ne legyen igazam azt kívánom.

2012. jún. 15. 22:03
 6/13 anonim válasza:

Amint látom elég sokan úgy vélekednek erről, hogy ha régen bántott akkor újra fog, meg hogy nem érdemes vele járni ha már pl.öngyilkos is akartál lenni miatta de elmondanám hogy engem is régen sokat piszkált egy fiú(évfolyamtársam) viszont nem tudom hogy hogyan de nagyon jóban lettünk..ezt csak azért írom le hogy lássátok hogy igenis megváltozhat egy ember(persze nincs rá garancia hogy nem bánt majd meg újra..sajnos) és szerintem felesleges írogatni hogy csalódni fog. kitudja?! nem egy olyan párt ismerek, akikkel régen kb. hasonló történt/hasonló viszonyban voltak eleinte..és lám-lám most meg boldogan éldegélnek.

Szerintem először anyukádnak mondd el, aki majd később finoman beadagolhatja apukádnak is. Nem tudom hogy nálatok vannak-e olyan igazi anya-lánya beszélgetések de ha igen akkor én mindenképp azzal kezdeném hogy van egy fiú akivel elég jóban vagyunk stb..:)

sok sikert hozzá! :)

2012. jún. 16. 12:45
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Azért elég nagy különbség van a "régen sokat piszkált" és a "bántott sokat fizikailag és lelkileg is naponta (...) és tavaly majdnem öngyilkos lettem miatta" között...
2012. jún. 16. 13:11
 8/13 Shaddark ***** válasza:

Én igazából nem a miatt írtam mert régen bántotta, milliomos hülyegyerek aki az emancipációs készséget mint lenézendő rosz dolgot tanulja a környezetében nem fog változni jó irányba.

Valszeg "jó nő" lett a kérdezőből és most vele menőzik, de ez a fajta kis k...g abban a környezetben ahol lenéznek mindent és mindenkit nem fog változni.

Mert hogy a szokásos "gazdagék-féle" nevelést kapta az biztos, azért készítette ki régen.

Léleknélküli kis ember, őt még jobban sajnálom mint a kérdezőt, de biztos vagyok benne amint talál másik mutogatnivalót már el is dobja.

Ha nem így lenne a papája és a mamája sem lenne ilyen véleménnyel róla...

2012. jún. 16. 19:39
 9/13 Agnetha válasza:
Csatlakozom az előttem szólókhoz,jobban tennéd, ha hallgatnál a szüleidre,nagyon fiatal vagy még, nincs kellő élettapasztalatod.A szüleid biztosan jól ítélik meg a fiút és a családját,nagy csalódástól akarnak megkímélni Téged.Hallgass a jó szóra, tudom, nehéz lesz a döntés, de MEG KELL tenned, a saját, jól felfogott érdekedben.Annyi fiú jön még az életedben annyi szerelem vár, hidd el, nem ő az igazi számodra.
2012. jún. 17. 14:11
 10/13 A kérdező kommentje:

Bocsi,de nem fogok szakítani vele és tönkretenni a boldogságunkat,mert ismeretlen emberek ezt tanácsolják...Nagyon szeretjük egymást és már rengetegszer bocsánatot kért a múltban történekért.A velem való kapcsolata a leghosszabb,szóval tényleg megváltozott,régen 1-2 hétig,max. egy hónapig tartott nála egy barátnőm.

Anyáék azért vannak ilyen véleményen róla,mert nem ismerik.Jó,régen tényleg minden balhéját elmeséltem itthon,de megváltozott velem szemben,csak ezt a szüleim nem veszik észre.

Végre boldog vagyok annyi év után,aminek nagyon örülök.

2012. jún. 17. 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!