Van pénz de mégsincs?
HA meg volt beszélve, hogy X napon visszafizetik és ezt "elfelejtették", akkor teljesen jogos, hogy visszakéred. (Ami esetleg szemétség lenne, ha még a határidö elött kérnéd vissza, de ha nektek magatoknak hiányzik, még akkor is érthetö lenne valamennyire).
Amikor adtatok nekik, akkor ti SZIVESSÉGET tettetek NEKIK, most viszont ök nektek NEM szivességet tesznek, ha idöben visszaadják, hanem a KÖTELESSÉGÜKET teljesitik.
Szóval nyugodtan kérd vissza, ha valaki megsértödik, azzal nem kell törödni. Azt azért senki sem várhatja el, hogy ti azért éhezzetek, vagy kérjetek kölcsön, mert a másk, akinek szivességet tettetek, nem teljesiti, amit vállalt.
Abban meg a férjednek nagyon igaza van, hogy jobb, ha nem is adtok ezentúl kölcsön, mert sok esetben lehet hallani, hogy utána egyáltalán nem adják vissza a pénzt, és papir nélkül (mert ugye azt nem kér az ember ismerösöktöl, rokonoktól és kisebb összegekröl) semmi esélye visszakövetelni.
Felhivtam az egyik ismeröst akinek adtunk!Mondtam neki hogy nem kell az egészet visszaadni csak valamennyit mert nem lessz elég a pénzünk fizetésig!Azt mondta hogy hogy lehetek ilyen,hogy csak igy felhivom,mikor neki ott van a két gyereke és azt iskoláztatni meg ovodáztatni kell.Ök most nem tudják megadni,majd a következö fizetéskor mert most valmi ráfizetés jött ki nekik és arra kell a pénz!Meg hogy nem igy beszéltük meg!Mondtam neki hát igen nem igy beszéltük meg mert csak egy hónapra kértétek és már eltelt több mint 3 hónap!Ezzel rámtette a telefont!Hát erröl beszéltem!:(én vagyok a szar.
Beszéltem a barátnömmel és ö ad kölcsön nekünk fizetésig!Elég szomoru dolog,sajnos az ember ilyenkor tudja meg kik a barátai és kikre számithat,kikre nem!Saját pénzünk mellett,kölcsön kellett kérnem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!