Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van pénz de mégsincs?

Van pénz de mégsincs?

Figyelt kérdés
Az a gondunk hogy nagyon sok pénzt kölcsön adtunk az elmult 4 hónapban!Rokonoknak barátoknak!Most pedig a párommal azon kaptuk magunkat ahogy tegnap számolgattunk hogy már a pénzünk nem lessz elég a hétre se!Senki nem adta meg a megbeszélt idöpontba,ahogy meg lett beszélve!A párom azt mondja valamelyiktöl kérjem vissza mert ö emiatt nem fog elöleget kikérni!Az én munkahelyemen meg nem is adnak elöleget!Elég patkány dolognak érzem ha valakitöl is viszakérném!Bár tényleg nem igy volt megbeszlve!Fizetés nekünk meg csak 23.-án van!Addig mi legyen?
2012. jún. 11. 06:01
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
100%

HA meg volt beszélve, hogy X napon visszafizetik és ezt "elfelejtették", akkor teljesen jogos, hogy visszakéred. (Ami esetleg szemétség lenne, ha még a határidö elött kérnéd vissza, de ha nektek magatoknak hiányzik, még akkor is érthetö lenne valamennyire).

Amikor adtatok nekik, akkor ti SZIVESSÉGET tettetek NEKIK, most viszont ök nektek NEM szivességet tesznek, ha idöben visszaadják, hanem a KÖTELESSÉGÜKET teljesitik.

Szóval nyugodtan kérd vissza, ha valaki megsértödik, azzal nem kell törödni. Azt azért senki sem várhatja el, hogy ti azért éhezzetek, vagy kérjetek kölcsön, mert a másk, akinek szivességet tettetek, nem teljesiti, amit vállalt.

Abban meg a férjednek nagyon igaza van, hogy jobb, ha nem is adtok ezentúl kölcsön, mert sok esetben lehet hallani, hogy utána egyáltalán nem adják vissza a pénzt, és papir nélkül (mert ugye azt nem kér az ember ismerösöktöl, rokonoktól és kisebb összegekröl) semmi esélye visszakövetelni.

2012. jún. 11. 07:59
 12/37 anonim ***** válasza:
100%
Kérd vissza mindenkitől, ne törődj a balhéval, mert itt nem neked kell szégyenkezned, és soha, senkinek ne adj kölcsön, mert még neked kell kuncsorognod a saját pénzedért! Én is jártam már így, kis összeggel, igaz, de azóta, ha jön a panaszáradat,h nincs pénz, adj kölcsön, én is elkezdek panaszkodni. Hamar lekopnak:))
2012. jún. 11. 08:02
 13/37 anonim ***** válasza:
100%
Inkább azok érezzék patkány dolognak, akik a megígért időre nem adták vissza a kölcsönt. Elhiszem, hogy nincs miből, de akkor meg ne ígérgessenek felelőtlenül. Akkor nekik volt szükségük pénzre, most nektek van, úgyhogy most ti kértek. Semmi rossz nincs abban, hogy visszakéritek, ami jár nektek.
2012. jún. 11. 08:03
 14/37 A kérdező kommentje:

Felhivtam az egyik ismeröst akinek adtunk!Mondtam neki hogy nem kell az egészet visszaadni csak valamennyit mert nem lessz elég a pénzünk fizetésig!Azt mondta hogy hogy lehetek ilyen,hogy csak igy felhivom,mikor neki ott van a két gyereke és azt iskoláztatni meg ovodáztatni kell.Ök most nem tudják megadni,majd a következö fizetéskor mert most valmi ráfizetés jött ki nekik és arra kell a pénz!Meg hogy nem igy beszéltük meg!Mondtam neki hát igen nem igy beszéltük meg mert csak egy hónapra kértétek és már eltelt több mint 3 hónap!Ezzel rámtette a telefont!Hát erröl beszéltem!:(én vagyok a szar.

Beszéltem a barátnömmel és ö ad kölcsön nekünk fizetésig!Elég szomoru dolog,sajnos az ember ilyenkor tudja meg kik a barátai és kikre számithat,kikre nem!Saját pénzünk mellett,kölcsön kellett kérnem.

2012. jún. 11. 08:50
 15/37 anonim ***** válasza:
100%
Hát engem nagyon felhúzott volna az az ismerős, akit felhívtál. Oké, hogy nincs pénze most megadni, de ezt meg lehet mondani normálisan is, nem hogy még téged állít be szemétnek és te érzed magad rosszul, amiért vissza merészelted kérni a pénzedet. Pofátlanság volt tőle. De legalább megtudtad, kikkel érdemes barátkozni és kikkel nem.
2012. jún. 11. 08:56
 16/37 anonim ***** válasza:
100%
Ja, a másik tanulság meg az, hogy papír nélkül ne adj senkinek kölcsön nagyobb összeget, még barátoknak se. Mindig legyen valami szerződés, hogy ha nem akarják megadni, letagadják, halogatják vagy eltűnnek, akkor is legyen valami esélyed visszaszerezni.
2012. jún. 11. 08:58
 17/37 A kérdező kommentje:
Hát engem is felhuzott de nagyon!Most ezek után melyiktöl próbáljam meg elkérni!Szerintem mindenki letámadna!Ezt irtam az elején is!Sajna ez van:( elég szarul esett!
2012. jún. 11. 09:03
 18/37 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy rosszul esik, de szerintem próbáld meg visszakérni a többiektől is, hiszen szükséged van a pénzedre. Ha nem állsz a sarkadra, akkor lehet, hogy a büdös életben nem fogják maguktól megadni. Nem kell törődni vele, hogy mit mondanak, teljesen jogosan kéred vissza a kölcsönt, és aki téged állít be szemétnek, az saját magát minősíti lefele.
2012. jún. 11. 09:34
 19/37 anonim ***** válasza:
100%
Ez gáz, hogy elszámoltátok magatokat, viszont a pénzeteket mindenképp kérjétek vissza a kedves ismerősöktől, ha túl vagytok a határidőn. Én az ilyenek miatt nem adok kölcsön senkinek, mert majd megadom, jajj a gyerek, most számla jött. NEM!!! Ne éljenek vissza a jószívűségeddel, mert neked is jön a számla és neked is enned kell. Ha azt mondják bunkó vagy, hát akkor bunkó vagy, ne érdekeljen a véleményük max legközelebb nem téged pumpolnak , ami neked csak jó. Mindenki oldja meg, ne te legyél a szeretetszolgálat, mert csak szaladhatsz a pénzed után.
2012. jún. 11. 09:52
 20/37 anonim ***** válasza:
100%
Jelenj meg az ajtójukban 2-3 kigyúrt kopasszal, hogy MOST kell a pénzed :D A hatás nem marad el :D
2012. jún. 11. 09:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!