Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyibe kerül még egy név...

Mennyibe kerül még egy név felvétele?

Figyelt kérdés
Régen amíg el nem törölték, rengeteg embernek, családnak volt a családneve előtt még egy betű. pl T. Nagy <keresztnév> vagy akármi. Én meg szeretném újra felvenni azt a betűt amit az őseim nem véletlenül kaptak még régesrég

2012. jún. 6. 20:38
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Névváltoztatás illetéke 10 000 Ft, függetlenül attól, keresztnév- vagy vezetéknév változása.

[link]

Bocs, csak Dunakeszi honlapján találtam infót, de országosan ugyanaz van.

Egybetűs névelem csak akkor lehet egy névben, ha az őseid bizonyíthatóan viselték, ehhez be kell szerezned az ő irataikat is. Ezt nem tudom pontosan, hogy kell, de anyakönyvi hivatalban biztos meg tudják mondani (ha azt mondják, nem lehet, kérdezd meg még pár anyakönyvi hivatalban, mert sajnos nem mindig naprakészek a saját munkájukból...)

2012. jún. 8. 05:07
 2/4 Tündianya válasza:
100%
Plusz az összes iratodból kell másikat csináltatni és azok is pénzbe kerülnek. Személyi ig., lakcímkártya, jogsi stb.
2012. jún. 8. 23:58
 3/4 adikahm3 válasza:
hmm. az én családom is T. Nagy :D
2012. okt. 31. 20:19
 4/4 A kérdező kommentje:
ez érdekes :)
2012. nov. 3. 23:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!