Szerintetek mindig rá emlékezne, ha a gyermekünket úgy neveznénk el, mint az egyik régi "riban*át"?
Feljött a gyermekvállalás témája, s ezzel együtt természetesen a névválasztásé is.
A lány nevek közül nekem is és neki is nagyon kevés tetszik csak.
Mondta, hogy neki melyik lánynév tetszik a legjobban, és tudom hogy az egyik régi ribijét is így hívták, akivel még előttem volt egy egyéjszakása (vagy lehet hogy több is, ezt nem tudom).
Viszon mi még csak 1 éve vagyunk együtt, és ez a csaj kb másfél éve volt neki, szóval nem rég.
Szerintetek nem emlékeztetné mindig a kicsi erre a csajra, ha ugyanaz lenne a nevük?
Nem gondolom, hogy ez akkora trauma. Én megkérdezném, hogy azért akarja ezt a nevet, mert csak szimplán tetszik a név csengése, vagy mert társítja hozzá azt a lányt is, és ezért.
Nekem sem szimpatikus, hogy leribized a lányt, bár ez gondolom senkit nem érdekel, pláne téged:)
ha ilyen a név hogy Alexandra vagy Vivien, ami minden 2. lánynak a neve, akkor szerintem ne akadj fenn rajta, mert biztos van még vagy 15 ilyen nevű lányismerőse.
Ha viszont ilyen extrémebb hogy pl. Afrodité, akkor mondd el neki az aggályaidat, hogy téged zavarna.
az én apám is olyan nevet javasolt nekem ami anyu előtti csajáé volt de anyu megmondta hogy szó sem lehet róla és közösen választottak egy másikat.
1723-nak
Sarka Kata Hajdú Péter felesége, és náluk is ez volt a legnagyobb gond, hogy olyan legyen a gyerek neve, amilyen nője nem volt még Petikének. Nos, úgy látszik, Noémi nevű nője nem volt, mert az lett a lányuk neve.
Ha téged már most a tervezésnél ennyire zavar pont az az egy név, akkor húzzátok ki a listáról. Ezer valahány női keresztnév van, azért lenne miből választani.
Az pedig elég perverz lenne, ha egy apának a lányáról egy "ribi", vagy az azon az egy éjszakán történt jutna eszébe. "Milyen szép a lányom, Afrodité, és milyen jót kufircoltam egy másikkal." - hmmmm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!