Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Régi család - új család?

Régi család - új család?

Figyelt kérdés

Hosszú lesz, de érdekes.

Megözvegyültem, majd nem sokkal rá új kapcsolatom lett, ami tartósnak bizonyul.

Az elhunyt feleségem szüleivel értelemszerűen jó viszonyom volt,és a haláleset után is elég sokat telefonáltunk, személyesen is találkoztunk, még akkor is, amikor már az új párommal éltünk. Páromat is rábeszéltem egyszer-kétszer, jöjjön fel hozzájuk, bár ő hadakozott. Ő olyan ember, hogy ha vmihez nincs kedve, hát nem lehet erőltetni neki. De eljött többször is. Egy idő után azonban megelégelte, hogy esténként akár hosszan is beszélek ezekkel az emberekkel, ha arra jártunk beugrottam, és kért, hogy kicsit vegyünk vissza ebből a találkozás- és beszélgetésmennyiségből. Ez érthető is, megtettem, mire a szóban forgó idős emberek azt képzelték, vmi bajom van, amiért "eltűntem". Írtak egy levelet, amit nem a közös lakcímünkre küldtek, hanem anyukámhoz, hogy a párom ne tudja meg, és megkértek, ne is mondjam el neki. A levél tartalma szűken: a lány nem hozzám való, mert merőben más, mint az ő azóta halott lányuk, engem kihasznál, a gyerekekkel is csak én foglalkozom, nem vezeti a háztartást, mellesleg egyértelmű, hogy csak a szex miatt vagyunk együtt, mert a nőn látszik, hogy ilyen mentalitású, s annak idején utaltak is rá, hogy "illett volna megvárni a gyászévet". Hát mi nem vártuk meg. Végezetül leírták, hogy a lány szerintük maga a gonosz, és a halott volt feleség is azt akarná, hogy szakítsunk. Megoldásként azt ajánlották, jelentsem ki a lakcímemről, végülis van saját lakása.

Én ezt a levelet megmutattam a páromnak, persze kiabálás, veszekedés... hiába mondom neki, hogy csak a fájdalmukon nem tudnak úrrá lenni, és hogy légbőlkapott rágalmak, amiket írnak, és azért írják, mert nem ismerik őt. Ha találkoznának többet, megismerkednének, nem mondanánkak ilyeneket. De a párom hajthatatlan. Nem akar velük találkozni, és azt mondja, nem állok ki mellette, ha ezek után ugyanúgy folytatjuk, mitha mi sem történt volna.

Ti mit gondoltok? Igazam van, hogy nem szabad ezzel foglalkozni, meg kell bocsátani a szülőknek, vagy jogos a felháborodása, és értető, hogy nem akar kapcsolatban maradni velük?

Köszönöm, ha végigolvastad és válaszolsz!

2012. ápr. 27. 10:20
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%

Egy ilyen levél után én sem akarnék ezekkel az emberekkel találkozni.

Nagyon bántó, hogy ismeretlenül gonosz dolgokat írnak.

2012. ápr. 27. 10:26
 2/27 anonim ***** válasza:
100%
A párodnak van igaza és ha igazán szereted vedd is el feleségül! Ne hagyd hogy az exed szülei megmérgezzék a viszonyt. Én se ménnék ezek után!durva dolgokat írtak és sose fog megvaltozni a vélemnyük hidd el!,
2012. ápr. 27. 10:26
 3/27 anonim ***** válasza:
100%
A szülőket is megértem, és az új feleségedet is. Ne erőltesd a találkozást, és nézz bele jó mélyen a dolgokba, hogy igazuk van e az öregeknek, hogy tényleg nem vezeti a háztartást, hogy tényleg nem foglalkozik a gyerekekkel? Stb...Csökkentsd a telefonbeszélgetést, és a látogatást. Havonta 1x elég mindez. Új családod van. Neked kell döntened, hogy szereted e az új feleségedet?
2012. ápr. 27. 10:29
 4/27 anonim ***** válasza:
100%
* barátnődet
2012. ápr. 27. 10:31
 5/27 A kérdező kommentje:

Valami kimaradt. Nekem van egy lányom, akit nagyrészt én neveltem, anyuka nem foglalkozott vele sokat, tehát ő az elhunyt párom előtt született egy másik kapcsolatból. Nekünk nem volt közös gyerekünk sajnos. Bár az exem próbált kedveskedni a lányomnak, ő kamasz lévén úgy viselkedett, ahogy, amit az exem nem bírt elviselni, és elpanaszolta a szüleinek.

Mire szintén született egy levél, mi szerint a lányomat küldjem inkább az igazi anyjához lakni, mert ez a kamaszkori viselkedés meg fogja mérgezni a kapcsolatomat az ő lányukkal.

Na most a jelen párom ezt a levelet is ismeri, és állítja: ez durvább, mint ami róla szól, mert hogy lehet egy apától elszakítani a gyereket. (Ő nagyon durván gyerekközpontú.)

Viszont én ezt is megbocsátottam, mert ugyan a lányomat én szeretem, ők meg az ő lányukat szeretik...

2012. ápr. 27. 10:34
 6/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem szeretnék senkit megítélni, főleg ismeretlenül nem.

Azt gondolom, hogy nagyon szomorú dolgon mentél keresztül, elvesztetted a feleséged. Ez önmagában elég nagy tragédia.

Az remek dolog, hogy a szüleivel tartottad a kapcsolatot, hiszen sokat jelentett mindkettőtöknek a feleséged, aki nekik a lányuk volt. Szerintem ezen nem kell változtatni. És azt gondolom, hogy az új párod sem várhatja ezt el tőled.

Amúgy megértem őt is, féltékeny, hiszen olyan ez neki, mintha a volt feleségedet jobban szeretnéd, mint őt. A szüleit azonosítja a feleségeddel, érthető a féltékenység. Szerintem, nem tudatosan ugyan, úgy lehet a fejében ez az egész, hogyha nem találkozol többet a szülőkkel, akkor az azt jelenti, hogy a feleségedet is elfelejted, és már csak az övé vagy.

Az idős szülőket is megértem, hogy csalódtak, hiszen egykor befogadtak a családjukba, a leírtak alapján a fiuknak tekintettek, most meg nagyot csalódtak, hogy elhanyagolod őket.

Két tűz közé kerültél.

Én a helyedben leülnék beszélni velük. A barátnőddel azt kéne tisztáznod, hogy attól még, hogy találkozol ezekkel az idős emberekkel, attól még őt ugyanúgy szereted, de ne kérjen olyat, ami neked rossz, mert az semmi jóra nem vezet.

A szülőkkel meg azt kéne tisztáznod, hogy a halott feleségedet, aki az ő szeretett lányuk, mindig szeretni fogod, és megőrzöd az emlékét, de már van egy új párod, akit szeretsz és tisztelsz. Kérd meg őket, hogy ne áskálódjanak ellene, és ne ítélkezzenek fölötte úgy, hogy nem is ismerik.

Végezetül pedig közöld mindenkivel, hogy ne kényszerítsenek olyan helyzetbe, hogy választanod kelljen köztük. A legjobb az lenne, ha mindenkit összeterelnél egy semleges, esetleg nyilvános helyre, és ott beszélnétek meg a dolgokat.

A nyilvános helyet csak azért ajánlom, mert ott egyikőjük sem fog jelenetet rendezni, hiszen mások is látnák.

2012. ápr. 27. 10:42
 7/27 anonim ***** válasza:
100%

Már ne haragudj, de a volt párod szülei se teljesen normálisak. Mi az, hogy eleve küld el a kamasz lányodat, mert az ő lányuknak ez nem tesz jót, meg mérgezi a kapcsolatot. A kamaszok olyanok amilyenek, kinövik.

Ez a mostani is olyan, mintha manipulálni próbálnának, hogy vonulj remetelakba és ne legyél senkivel mert megsérted a volt párod emlékét. Felnőtt ember vagy, tovább akarsz lépni, ez érthető, élni az életed. Szerintem is ritkítsd a látogatások számát, vagy legközelebb mond el nekik, hogy te ezt a nőt szereted, vele képzeled a jövődet, és szeretnéd ha békesség lenne, szóval a közeljövőben hanyagolják az efféle leveleket.

2012. ápr. 27. 10:46
 8/27 anonim ***** válasza:
100%
nem lett volna szabad megmutatnod ezt a levelet neki soha. neki ezek az emberek nem jelentenek semmit, csak kellemetlen velejárói a multnak. a nőkben állandóan bennevan ez a rohadt versenyszellem, és mindig próbálnak jobbak lenni mint az ex, szerintem a nők nagyrésze pontosan tisztában van vele hogy ki volt a párja szerelme őelőtte és alkalmanként hasonlítgatja magát hozzá, a kapcsolat elején mindenképp. Itt meg ráadásul nem él már szegény exnejed, amitől őt már nem szabad bántani, viszont a jelenlegi párod nagyon is él és nagyon megbántotta az a levél. Én megértem, hogy nem tud és nem akar velük kapcsolatban állni most még, ne is erőltesd, majd később megbékél. A szülők sem lennének elragadtatva szerintem a gyakori találkozástól, mindig fájna nekik, hogy az a nő van a lányuk helyén és olykor mondanának elvakult dolgokat. Találkozz te velük, DE SOHA SEMMIT NE MONDJ VISSZA AMIT MONDTAK EGYMÁSRÓL! SOHA. majd idővel mindenki megbékél, nem kell erőltetni.
2012. ápr. 27. 10:46
 9/27 A kérdező kommentje:
Igen, én is így gondolom, el kell fogadnia, hogy nekem ők vannak. Elsősorban nem is az a baja, hogy megyünk, telefonálunk, azon akadt ki először, hogy miután alig jut időnk egymásra is, esténként én nemegyszer órahosszát beszéltem velük. Vagy ha utazunk, a gyerekek (mert azóta az is van, tehát tényleg komoly a kapcsolatunk) a kocsiban türelmetlenek, de én szeretnék felugrani a szülőkhöz. Itt a levél csak feltette a pontot az i-re.
2012. ápr. 27. 10:47
 10/27 anonim ***** válasza:
100%

Elég morbid elképzelés, hogy az új pároddal ismerkedjenek meg jobban az elhunyt feleséged szülei, ezt ugye te magad sem gondolod komolyan!?

A barátnődnek igaza van, kicsit engedni kell a kapcsolattartásból. Nem azt mondom, hogy mostantól szóba se állj velük, nyilván. Főleg, ha ők a gyerekeid nagyszülei (nem derült ki amúgy, hogy melyik kapcsolatodból származó gyerekekről van szó....), de ne akard így "összehozni" a két családot, abból csak ilyesmi fog kisülni!

Az új párodnak tartozol lojalitással elsősorban, ez már a ti életetek. Az elhunyt feleséged szüleivel szuper, ha jó a kapcsolatod, de ne hagyd, hogy az új életed rámenjen erre! Egyszerűen csak nem természetes az elképzelésed.

2012. ápr. 27. 10:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!