Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Régi család - új család?

Régi család - új család?

Figyelt kérdés

Hosszú lesz, de érdekes.

Megözvegyültem, majd nem sokkal rá új kapcsolatom lett, ami tartósnak bizonyul.

Az elhunyt feleségem szüleivel értelemszerűen jó viszonyom volt,és a haláleset után is elég sokat telefonáltunk, személyesen is találkoztunk, még akkor is, amikor már az új párommal éltünk. Páromat is rábeszéltem egyszer-kétszer, jöjjön fel hozzájuk, bár ő hadakozott. Ő olyan ember, hogy ha vmihez nincs kedve, hát nem lehet erőltetni neki. De eljött többször is. Egy idő után azonban megelégelte, hogy esténként akár hosszan is beszélek ezekkel az emberekkel, ha arra jártunk beugrottam, és kért, hogy kicsit vegyünk vissza ebből a találkozás- és beszélgetésmennyiségből. Ez érthető is, megtettem, mire a szóban forgó idős emberek azt képzelték, vmi bajom van, amiért "eltűntem". Írtak egy levelet, amit nem a közös lakcímünkre küldtek, hanem anyukámhoz, hogy a párom ne tudja meg, és megkértek, ne is mondjam el neki. A levél tartalma szűken: a lány nem hozzám való, mert merőben más, mint az ő azóta halott lányuk, engem kihasznál, a gyerekekkel is csak én foglalkozom, nem vezeti a háztartást, mellesleg egyértelmű, hogy csak a szex miatt vagyunk együtt, mert a nőn látszik, hogy ilyen mentalitású, s annak idején utaltak is rá, hogy "illett volna megvárni a gyászévet". Hát mi nem vártuk meg. Végezetül leírták, hogy a lány szerintük maga a gonosz, és a halott volt feleség is azt akarná, hogy szakítsunk. Megoldásként azt ajánlották, jelentsem ki a lakcímemről, végülis van saját lakása.

Én ezt a levelet megmutattam a páromnak, persze kiabálás, veszekedés... hiába mondom neki, hogy csak a fájdalmukon nem tudnak úrrá lenni, és hogy légbőlkapott rágalmak, amiket írnak, és azért írják, mert nem ismerik őt. Ha találkoznának többet, megismerkednének, nem mondanánkak ilyeneket. De a párom hajthatatlan. Nem akar velük találkozni, és azt mondja, nem állok ki mellette, ha ezek után ugyanúgy folytatjuk, mitha mi sem történt volna.

Ti mit gondoltok? Igazam van, hogy nem szabad ezzel foglalkozni, meg kell bocsátani a szülőknek, vagy jogos a felháborodása, és értető, hogy nem akar kapcsolatban maradni velük?

Köszönöm, ha végigolvastad és válaszolsz!

2012. ápr. 27. 10:20
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy gondolom, senkinek semmi köze ahhoz, hogy kit választasz párodnak. Tehát a volt anyósodéknak sincs. Azért mert párszor találkoztak a pároddal, merész és nem szép dolog ilyen véleményt alkotni róla. Az mondjuk tény, elég ritka, hogy a házastárs halála után nem sokkal már új kapcsolata van valakinek, nem is az illendőség miatt, hanem az ember általában nagyon nehezen tud ilyet feldolgozni, ebben az időszakban pedig véleményem szerint a legritkább esetben gondol új kapcsolatra.
2012. ápr. 27. 12:21
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
21-es vagyok. A kommentjeid olvasva már érthető számomra a viszonylag gyors párkeresés miértje.
2012. ápr. 27. 12:24
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
Már megbocsáss, de miért akarod az elhunyt feleséged szüleivel összebarátkoztatni a jelenlegi párod? Ha nekem párom ilyet csinálna... sikítva rohannék el tőle. A párodnak semmi köze az exed szüleihez! 1-2 tali még oké, de hogy haverok is legyenek?? Hát kizárt...
2012. ápr. 27. 13:53
 24/27 A kérdező kommentje:
Igen, talán elrontottuk az elején... Csak én azt gondoltam, megoldható, és nem akartam velük "szakítani". De a kettő együtt nem megy.
2012. ápr. 27. 13:55
 25/27 Snapette ***** válasza:
100%

Elnézést, nem olvastam végig az egészet, úgyhogy bocsánat, ha ismétlek valakit.

Szerintem létezik erre megoldás, és kevés kompromisszum szükséges a felek részéről. Pároddal beszéld meg, hogy többet nem erőltetsz semmiféle barátkozást, de nézze el neked, hogy még feljárogatsz az öregekhez, inkább értük teszed, és ha ki is maradsz majd hosszútávon, szeretnéd, ha lassacskán lehetne ezt megtenni, és nem egyik napról a másikra. Persze abban az esetben, ha te még szeretnél beszélni velük.

Az öregeknek pedig el kell mondani, hogy tiszteled és szereted a lányuk emlékét, azért is szeretnéd fenntartani a viszonyt velük, és hogy nem értesz egyet a véleményükkel a párodat illetőleg, de hát "majd meglátjuk", nem kell föltétlen bizonygatnod nekik, hogy jól vagytok, nem az ő dolguk, csak hallgasd meg őket, és kész.

Ne várd el a párodtól, hogy kapcsolatban akarjon maradni velük, a legtöbben eleve bele sem mentek volna, de kérd meg, hogy nézze el neked a kapcsolatot, hiszen nem ártasz vele neki, meg nektek sem, az őszinteséged melletted szól, hiszen megmutattad neki a leveleket. Az öregeket is meg lehet érteni, ők rajtad keresztül élik meg a lányuk emlékét, persze, hogy fáj nekik, hogy 'lecserélted' holott valószínüleg nem is tudják, hogy mi olyan rossz nekik az új kapcsolatodban.

2012. ápr. 27. 14:41
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
Érződik hogy te jót akarsz meg békességet, de ezt okosan kell csinálni. Én a helyedben nem mutattam volna meg azokat a leveleket, főleg ha szeretted volna hogy jó legyen a kapcsolat közöttük. A levéllel teljesen elrontottad a lehetőséget. Ne haragudj, de én megértem a párod. Nem lehet a múltban élni, és úgy csinálni mintha minden a régi lenne. Most a jelenlegi párod az életed, de ha te órákig beszélgetsz volt anyóssal apóssal amikor amúgy is kevés időt tudtok együtt tölteni, az nagyon nagy hiba szerintem. Mintha a múltban élnél, és nem is akarnál onnan elszakadni. Összpontosíts a jelenlegi párodra, mert az öregek ki tudja mikor elhunynak, és majd azt veszed észre hogy senki nincs melletted, mert nem becsülted meg azt aki megosztja veled az életét. Az öregek igen hajlamosak csupa jóindulatból zsarolni és "megmondani a tuti igazságot" de te légy észnél és ne dőlj be nekik, és főleg ne akaszd a párod nyakába ezt a terhet. Jogos ha nem akar kapcsolatban maradni velük a párod, én sem akarnék, és örülnék neki ha nem az öregeket védenéd ebben a szituban, mert nem ez a te dolgod.
2012. ápr. 27. 15:30
 27/27 anonim ***** válasza:
Bizony nagyon kenyes egy dolog ez.
2012. ápr. 27. 17:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!