A szüleim nem engedik, hogy költözzek. Mit tegyek?
20 éves vagyok,egyetemista.Hétfőtől péntekig Szegeden vagyok,mert 120 km van az egyetem és az otthonom között.
Ha itt vagyok,akkor anya nővérénél lakom.Szeretek itt,meg minden,de önállóságra vágyom.
Ha megemlítem a szüleimnek,hogy egy saját lakásba szeretnék költözni,akkor anya elkezd hisztizni,hogy milyen bajok történhetnek velem,nem tudok fent tartani egy lakást(ami nem igaz),stb.Apa szerintem még bele is menne a dologba,de gondolom nem akar veszekedni anyával.
Tudom,hogy elmúltam már 18 és hogy egyedül is dönthetek...De nem akarok konfliktust a szüleimmel,nem akarom,hogy anya idegeskedjen.
Hogy próbáljam megértetni anyával,hogy a saját lakás jó ötlet?
Ha úgy tudnád fent tartani, hogy ők fizetik, akkor nincs sok választás. Ha költözöl, nem fogsz kapni több zsebpénzt.
Ha magadnak tudnád fizetni, akkor költözz. Még sok ideig nem fognak beleegyezni, mindenképpen vita lesz belőle. Inkább legyetek túl rajta minél előbb :-(
Szerintem is költözz.
Esetleg ha ő is "korán" kirepült, akkor utalhatnál neki erre is.
2. válaszoló voltam
Dolgozol az egyetem mellett?
Mennyi a beveteled? Egy lakas sok penzzel jar foleg ha nem sajat hanem alberlet. Alberlet koltsege, rezsi, kaja, egyebek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!