Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mernétek vállalni így még...

Ti mernétek vállalni így még egy babát?

Figyelt kérdés

32éves vagyok,van egy 20hónapos lányunk.Átlagosan élünk,mindig van arra amire kell,de nem költünk felesleges dolgokra,viszont nem is szűkölködünk.Viszont sok segítséget kapunk a szülőktől minden téren.Családi házban élünk, amit ha bevállalnánk a kis tesót bővítenünk kéne.Ez nem is lenne gond van egy telkünk amit eladnánk és abból építkeznénk.De és ez a problémám, attól még a havi bevételünk nem lenne több, félek nem jönnénk ki a pénzből. Szeretnénk még egy babát, aki egyébként úton is van,de most nagy dilemma előtt állok.Félek, hogy nem tudok meg adni mindent két gyereknek, félek hogy nem fogok tudni újra majd munkát találni, viszont később már nem akarok szülni, ha esetleg ezt a babát nem tartjuk meg.

Döntenem kell és teljesen tanácstalan vagyok!

2012. jún. 8. 13:31
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
48%
Tartsd meg, valahogy kibÍrjátok azt az időt és utána mehetsz dolgozni.
2012. jún. 8. 14:58
 32/46 anonim ***** válasza:
48%
Mivel nem nélkülöztök, szerintem mindenképp tartsd meg! Nem lesz rosszabb élete a gyerkőcnek attól, ha esetleg nem mindenből a legjobbat kapja meg.
2012. jún. 8. 15:07
 33/46 Elvi86 válasza:
34%

én VÁLLALNÁM a helyedben!!! Ahogy már mások is mondták: egy tesónál nem adhatsz többet a már meglévő gyermekednek! Hidd el! Mi hárman vagyunk, bizony voltak szűkös esztendők és ha 25 éve a szüleim kalkulácó alapján dönöttek volna, akkor tuti, hogy nem gondolták volna, hogy mindhármunknál lesz pénz egyetemre járni..most meg van. Nem érdemes 20 évre előre gondolkodni és nem is lehet szerintem. Főleg a mai világban.Inkább zsíros kenyéren élnék életem hátralevő részében, csak a tesóim legyenek, éljenek! Jó úgy élni, hogy tudom, hárman mi mindig számíthatunk egymásra. Bármi baj ér bennünket!!!

Annyira nem tűnik szörnyűnek a helyzetetek, úgyhogy szerintem ne sokat gondolkodj! Vállald be, főként ha szeretnél még babát!!! Hát megérkezett! :)

2012. jún. 8. 15:10
 34/46 anonim ***** válasza:
52%

Én inkább egy tükröt szeretnék tartani Neked a helyzeted látatlanban történő elemezgetése helyett. A szavaidból nekem az jön le, hogy már eldöntötted, szereted ezt a kölyköt és meg akarod tartani. Tehát ha nem félnél a komplikációktól (szülés, anyagi helyzet), azt hiszem, nem volna kérdés számodra, hogy megtartsd. De ezt persze nem akarom beléd szugerálni, egyszerűen csak ezt érzem abból, ahogy és amit írsz.

Szerintem nem érdemes a félelmeken rágódni. Bármikor bármi megtörténhet, jó is, rossz is, én ezt tapasztalom. Most is leéghet a lakásod, kirúghatnak Téged vagy a férjed, mégis tudod, hogy az élet menne tovább, valahogy eltartanád a már meglévő gyermekedet is.

Ha csak a félelmekre alapoznánk, be kéne zárkózni a szobába, de az nem élet.

Az élettől most kaptál még egy életet. Bíztatlak rá, hogy végy erőt magadon és mondj rá igent.

Nálunk lakás nélkül, szülőkkel lakva jött az első gyerek. De vállaltuk. Végül lett jobb fizetésem, feleségem is nem sokára dolgozni kezd, lakás is lesz nemsokára.

Ezeket meg lehet oldani, csak akarni kell.

Hajrá!!! :)

Miki

2012. jún. 8. 15:11
 35/46 anonim ***** válasza:
36%
Tarsd meg.Hidd el,minden jó lesz,ki fogtok jönni anyagilag is.
2012. jún. 8. 15:17
 36/46 anonim ***** válasza:
57%

Könnyű más f@rkával verni a csalánt. "Minden rendben lesz"... vagy mégsem, de az már a válaszolókat hol fogja érdekelni? Mi itt 3 óra alatt meggyőzünk a megtartásról, de meg a következő 20 évben oldd meg.

Másik jó szöveg: "majd csak kibírjátok". hát mi a jó abban, ha nem boldogságban élnek, hanem csak "kibírják valahogy" a mindennapokat?

inkább legyen egy gyerek, aki megkap mindent, és boldog marad a család, mint nyögni 2 gyereket, csomószor nemet mondani neki, és erre rámehet még a házasságod is.

2012. jún. 8. 15:35
 37/46 anonim ***** válasza:
60%

Én az általad leírtak alapján szerintem nem vállalnék több gyereket. Az anyagi hátterünk kb. hasonló (családi ház, mindenre van pénz, de csak középkategóriás cuccokat veszünk, nem veszünk semmi feleslegeset, és szórakozásra se nagyon költünk). Egy gyereket tervezünk, és ha ne adj isten, teherbe esnék egy másodikkal védekezés mellett is, én elvetetném, mert kb. hármasban még tűrhetően tudunk élni, tudunk félretenni, hogy legyen tartalék stb. De egy újabb gyerek mellett már borulnának a dolgok (pláne, ha más nemű, meddig örököl cuccokat, két éves koráig? az iskola és az egyetem, meg úgy a hétköznapi élet nem két fillér...). És én ilyen értelemben vagyok önző (nélkülöztem épp eleget), hogy nem vállalok úgy több gyereket, ha annak valamilyen formában kárát látjuk (nincs elég pénz normális ruhára, kajára, tisztálkodószerekre stb.).

Szóval a mi álláspontunk vőlegényemmel, hogy inkább legyen egy gyerekünk, és éljünk együtt viszonylag jó színvonalon és boldogan, mint hogy erőn felül vállaljunk, és az felőrölje a családot. Azon felül nem utolsó szempont, hogy gyerek mellett több idő jutna kettőnkre is.

Mondom mindezt úgy, hogy imádom a gyerekeket, és nem támogatom az "agyba-főbe abortuszt".

Csak épp a te tested, a ti életetek, a ti házasságotok, vagyis a TI dolgotok dönteni erről, nem másé (ítélkezni meg nem az embereknek van joga).

Neked a férjeddel közösen kell döntened, bár azt nem írtad, hány hetes terhes vagy. Időben vagy még egyáltalán?

2012. jún. 8. 15:53
 38/46 anonim ***** válasza:
43%

Annyival, hogy abortuszt fel lehet dolgozni, idővel jobb, az ember bánja, persze, de sokszor belátja, illetve úgy tartja jónak, hogy így döntött. A gyerekből nem érze semmit, nem is ismeri, csak a tudatában van az, hogy terhes, de ebből semmit sem érez. De idővel túl lesz rajta.

Ha örökbe ad egy gyereket, az viszont egész életében kísérti. Azt a gyereket kihordja, megszüli, érzi, látja. Egész életében végigkíséri az,. hogy van egy gyereke, milyen lehet, hova került, minden szembe jövő gyerekben azt nézi, nem az övé-e. Borzalmas, ebbe bele lehet őrülni, pláne, ha a gyerek egyszer felkeresi és számon kéri (nézz csak meg itteni kérdéseket, hogy vélekednek az örökbefogadottak a szülőanyjukról. Nem épp megköszönik, hogy megszülte őket, hanem azt nem tudják megbocsátani, hogy lemondott róluk. ). Röviden az anya és a gyerek élete is eléggé el lesz rontva.

A gyerek nem egy kiskutya, akinek szerető új gazdit keresünk..

2012. jún. 8. 16:10
 39/46 Orsi_ válasza:
56%

Kedves Kerdezö!

én biztosan megszülném a babat a helyedben!

2 gyerek messze nem jelent dupla költséget, egy csomo mindenre van szükség a gyerekek miatt, amiböl aztan nem kell kettö.

Ennivalo sem kell sokkal több, ha 3 helyett 4en vagytok, egy csöppel többen.

A jövöröl meg alig tudunk valamit, barmi történhet jo is, rossz is. De ha nem tartanad meg a babat, mikor szeretnel meg egy gyereket, ahogy irod, es aztan a mostaninal, hogy minden rendben meg van, meg jobbra fordul a sorotok, csak banni fogod, hogy akkor milyen jo lett volna megszulni. A masodikkal mar nem fogsz biztosan annyit aggodni, mint az elsovel, rutinosabb ugyesebb leszel, ez teljesen egyertelmu. A gyerekeknek, a nagynak es a kicsinek is az egyik legjobb segitseg a fejlodesehez, ha testvere szuletik. Ettol pl a jovendo parkapcsolata is biztosan jobb lesz, mert tudja mi az hogy megosztani, kivarni, elfogadni stb Alkalmazkodni tudni, es kozben megis ervenyesulni ez nagyon nagy kincs, es ez legjobban a testver altal tanulhato meg, akivel egyenrangu es ezt tudja gyakorolni.

Miota gyerekekkel foglalkozom teljesen egyertelmuve valt szamomra, hogy a legjobb csapatjatekosok, a legkreativabbak kozossegben azok, akiknek minel tobb testveruk van. Erzelmi intelligenciajuk is sokkal fejlettebb, konnyebben jutnak elöre.

En megtartanam a kistestvert!

Orsi

2012. jún. 8. 16:50
 40/46 A kérdező kommentje:

14:58

nem mondtam, hogy bűn örökbe adni egy babát.Igen nagyon szép cselekedett, és van aki alkalmas rá, de én nem lennék képes erre, hogy kihordom megszülöm és oda adom valakinek.Nem tudnék élni a tudattal, hogy van egy gyerekem akit szeretek és nem ismerhetem.

2012. jún. 8. 17:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!