Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mernétek vállalni így még...

Ti mernétek vállalni így még egy babát?

Figyelt kérdés

32éves vagyok,van egy 20hónapos lányunk.Átlagosan élünk,mindig van arra amire kell,de nem költünk felesleges dolgokra,viszont nem is szűkölködünk.Viszont sok segítséget kapunk a szülőktől minden téren.Családi házban élünk, amit ha bevállalnánk a kis tesót bővítenünk kéne.Ez nem is lenne gond van egy telkünk amit eladnánk és abból építkeznénk.De és ez a problémám, attól még a havi bevételünk nem lenne több, félek nem jönnénk ki a pénzből. Szeretnénk még egy babát, aki egyébként úton is van,de most nagy dilemma előtt állok.Félek, hogy nem tudok meg adni mindent két gyereknek, félek hogy nem fogok tudni újra majd munkát találni, viszont később már nem akarok szülni, ha esetleg ezt a babát nem tartjuk meg.

Döntenem kell és teljesen tanácstalan vagyok!

2012. jún. 8. 13:31
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
73%
Ha már úton van a baba,akkor jusson eszedbe a már meglévő gyermeked,mennyire szeretted már a pocakodban is.Jó lesz neki,egy testvér,a mai világban csak a családjára számíthat az ember.Én a helyedben megtartanám.
2012. jún. 8. 13:54
 12/46 anonim ***** válasza:
78%

A mi babánk nem volt tervezett, és akkor mikor teherbeestem (védekezés mellett) mi is dilemmáztunk (én szerettem volna, a férjem az anyagiak miatt nem). Anyum azt mondta, hogy: Ha azon veszünk össze a férjemmel, hogy cipő kell a gyereknek, vagy ennivaló, akkor ne tartsuk meg, mert arra rá fog menni a házasságunk.

Végül aztán szerencsésen alakultak a dolgok, férjem jobb munkához jutott és megtartottuk. Életünk legéslegjobb döntése volt.

Tudom, hogy nagyon nehéz a döntés. Viszont én megtartanám a helyedben. Sok minden változna ez biztos, lehet hogy néha kevesebb jutna nektek, de ha ez a kisbaba élni akar (mert elég volt egy alkalom és megfogant) akkor had éljen köztetek.

Illetve, ha most elvetetitek, akkor lehet megromlana a Kedveseddel a viszonyotok, hisz te ezt a babát szeretnéd és lehet hogy az elveszítése utáni fájdalmat rajta vezetnéd le.

A lényeg, hogy bárhogy is döntötök a baba sorsa felől, maradjatok meg egymásnak szeretetben.

2012. jún. 8. 14:00
 13/46 anonim ***** válasza:
63%

Az egyetemen szerintem azért nem éri meg most gondolkodni, mert 18 év alatt még sok minden történhet. Meggazdagodhatnak, elszegényedhetnek, stb.

Olyan is előfordulhat, hogy valaki lerokkan - akkor az épp gimnazista gyereket "abortálják"? Mert ilyen hosszútávra elég nehéz tervezni, sok váratlan dolog közbejöhet, pozitív és negatív is.

Mondom ezt úgy, hogy nincs gyerekem és terhes se voltam soha.

2012. jún. 8. 14:07
 14/46 A kérdező kommentje:

Kedves 13:49-es. Hol olvastad azt, hogy nem szeretnénk a babát?Miért lennénk felelőtlenek?

A többieknek köszönöm a válaszokat.

Sajnos azért kicsit össze tettebb a dolog,csak nem akartam ennyire részletezni.Szóval a lányom előtt volt egy babánk akit 20hetesen el kellett vetetni,mert beteg volt.A kislányommal amikor terhes lettem ezért végig rettegtem,millió vizsgálatra elmentem, mert féltem.A születésénél is voltak komplikációk, mert az oxitocin miatt fájásgyengeség lépett fel, így sürgősségi vákum kellett,lélegeztetni,inkubátorba volt,méhen belül fertőzést kapott.Szerencsére egészséges,tündéri baba lett.De félek még egy ilyen szülést,terhességet végig csinálni, plusz az említett kételyek amik miatt vacillálok.

2012. jún. 8. 14:14
 15/46 anonim ***** válasza:
54%

Nem vagyok egyke, és nem is vagyok az egykeség híve, ha a szülők megfelelő körülményekkel rendelkeznek.

Az is igaz, hogy bármi történhet 18 év alatt, de már most alapból hátrányból indulnak.

2012. jún. 8. 14:15
 16/46 A kérdező kommentje:

14:03

Én is ezeken agyalok,pont mint te.Lehet sokaknak hülyeség, de én is próbálok ennyire előre látható lenni,bár annak is igaza van aki azt írja bármi történhet még.Lehet meggazdagszunk vagy elszegényedünk.

2012. jún. 8. 14:17
 17/46 anonim ***** válasza:
29%

És majd az esküvő, lagzi, egyetem, lakhatás megoldása?

nekem sem tett anyukám a fenekem alá semmit,mégis lett egyetem,lakás,esküvő. ez hülye hozzáállás.

kérdező: azon kár agyalnod h vajon 20 év mulva mi lesz,ráadásul ott a baba a pocakodban.

nekünk mindenünk hitelből van,mégis a 3-at várom. kijövünk,megoldjuk,később ha dolgozom még könnyebb lesz.

2012. jún. 8. 14:19
 18/46 anonim ***** válasza:
31%

utoló vagyok: nyilván több kisautója lenne a fiamnak ha nem lenne a lányom,de mennyivel jobb neki h ott a tesója! imádják egymást,a tiéd is rajongani fog a piciért és nagyon helyesek amikor nagyobb korban közösen 1000 féle dolgot-játékot-meglepit eszelnek majd ki.

a szerencse forgandó ugyebár,nem tudsz előre nézni ennyire. van házatok,telketek,segítséged. tanulj valamit amig otthon vagy és akkor könnyebb lesz munkát találnod

2012. jún. 8. 14:22
 19/46 anonim ***** válasza:
45%
Bizonytalanra nem szülnék.Ha úgy látom (konkrét üsszegeket nem tudunk,a költségvetéseteket te tudod),hogy ennél lejjebb már nem lehet adni és nem is akarjátok,akkor neveljétek fel azt a gyereketeket normális körülmények között,mint kettőt,de olyan gyerekkort és életet biztosítva,amit nem akartok.Nem lehet arra számítani,hogy megnyeritek a lottót és majd minden jó lesz.Azt kell mérlegelni,hogy most mi van és hogy érzitek,tisztességesen élnétek négyen vagy csak éppen hogy.Sajnos mostanában bárki elveszítheti a munkáját,nem árt,ha az ember félre is tud tenni,mert nem biztos,hogy pár hét alatt lesz másik,a munkanélkülisegélyből pedig nem lehet megélni.
2012. jún. 8. 14:26
 20/46 anonim ***** válasza:
60%
Ha már elindult, akkor akkor min töprengsz? Szerintem te ezt már eldöntötted magadban.
2012. jún. 8. 14:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!