Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek visszakérjem tőle...

Szerintetek visszakérjem tőle ezt a pénzt?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok, a barátom 25, 2 éve vagyunk együtt (nem élünk együtt). Én suliba járok, de mellette dolgozok, bár nem keresek sokat, de azért meg tudom venni magamnak amire szükségem van. Ő dolgozik, nem tanul. Nemrég kölcsönkért tőlem 5000ft-ot, mert otthon felejtette a tárcáját, és nem tudott volna fizetni a boltban. Adtam neki nyilván, de aztán elfelejtette visszaadni. Mivel ez már 1-2 hete volt, nem hiszem hogy eszébe fog jutni, elég szétszórt. Abban is biztos vagyok, hogy tényleg csak elfelejtette, tehát nem szándékosan nem adta vissza, csak neki nem olyan fontos a pénz, mert van neki, nem sokat agyal ilyenek. Nekem viszont 5000 ft-nak sokkal nagyobb értéke van, mivel suli mellett havonta max 25-30ezer ft-ot tudok keresni, abból veszek bérletet, meg ilyeneket. De azt is tudni kell, hogy ha elmegyünk valamerre, sosem engedi hogy én fizessek pl egy fagyit, üdítőt vagy ilyesmit. Szerintem nem kérek vissza tőle, majd valahogy kigazdálkodom azt az 5000 ft-ot. Ti mit tennétek?
2012. jún. 6. 09:44
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
49%

Én visszakérném és legközelebb én fizetném a fagyit / vacsit. Mindenkinek jobb ha nincsenek "elvarratlan szálak" és mindent meg lehet beszélni egy jó kapcsolatban. Tapasztalat. ;)

44/F

2012. jún. 6. 10:18
 22/32 Theorba ***** válasza:
33%

Érthető, hogy alaposan megakadtál, mivel eddíg nem kerültél ilyen helyzetbe.

A félelmed jogos: csak nehogy egy csepp méreg is kerüljön a pohárba, mert a dolog annál többet ér neked.

Ha javasolhatnám, mindenképpen gazdálkodd ki a hiányzó összeget, s majd amikor ettől megkönnyebbülve, a problémától nem terhelve, felszabadultabb állapotba kerülsz, akkor egy szerencsésebb pillanatban próbáld meg a dolgot szóbahozni.

De semmiképpen sem a helyzet visszamenőleges(!) tisztázásának szándékával, hanem a jövőbeli miheztartás végett.

Addig a bizonyos beszélgetésig viszont érezhetően fogd vissza magad az elfogadott fogyasztásokban.

2012. jún. 6. 10:28
 23/32 cirmos62 ***** válasza:
80%
Ha valóban szükséged van a pénzre, mert pl. nem tudod megvenni a bérleted, akkor nyugodtan juttasd eszébe a kölcsönt. Ha normális ember és még szeret is, emiatt nem haragudhat meg, legfeljebb saját magára, mert megfeledkezett róla. Igazán becsülendő az, hogy Te tanulás mellett igyekszel munkával megkeresni a legfontosabbakra valót és Te igazán nem használod őt ki azzal a néhány fagyival, üdítővel, amire időnként meghív. Ha pedig igazán KÖLCSÖNÖSEN! szeretitek egymást és mindkettőtök egyformán ragaszkodik a másikhoz, nyugodtan engedd meg, hogy néha állja a közös programok költségét is, ha ő ezt megengedheti magának. Talán neki is hiányoznak az együtt töltött, kapcsolat színesítő programok, és szívesen áldozna rá.
2012. jún. 6. 10:28
 24/32 anonim ***** válasza:
93%

hA NAGY Szükség van a pénzre akkor kérd vissza!Vagy célozz rá!De egyébként ha nekem valaki ad 100ft-ot nekem még az is eszembe lenne nemhogy 5ezer!

Másrészröl,ha mindig ö fizet akkor elég pofátlanság lenne vissza kérni!De hát ha szükség van rá...akkor nincs mit tenni!

2012. jún. 6. 10:36
 25/32 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem ne kérd vissza!Egyáltalán milyen az,hogy egy pár vagytok és kölcsön kell kérni egymástól?Kölcsönkérni a barátoktól szoktak.A párok adnak egymásnak csak úgy minden szó nélkül.Nem értek egyet evvel a modern felfogással,hogy a párok teljesen külön vannak anyagilag.Ha majd együtt fogtok élni esetleg a felesége leszel majd külön főztök és a kaját becsomagolva név szerint tartjátok a hűtőbe.Mindenki csak a nevére szóló kajából ehet,vagy mi?2 év alatt azért mélyülhetett volna annyit a kapcsolatotok,hogy ne kelljen ilyenen gondolkodni.
2012. jún. 6. 10:47
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

21-es válaszomat kiegészíteném azzal, hogy szerintem SOKKAL fontosabb az, hogy tudjatok erről (és barmi másról is) gátlások nélkül beszélni egymással, mint az, hogy konkrétan most szükséged van-e arra a pénzre vagy ki tudod gazdálkodni? Nekem például sokkal rosszabbul esne, ha később valahogyan kiderülne, hogy Te, akit nagyon szeretek, nem mertél szólni nekem e miatt az összeg miatt, inkább a szőnyeg alá söpörted. Haragudnék magamra, mert elfelejtettem, és haragudnék Rád is, mert gyáva voltál, nem bíztál meg bennem és a kapcsolatunk erejében annyira, hogy szóba merted volna hozni. Aztán persze kiharagudnám magam és ezzel elmúlna, de akkor is kinek hiányzik ez? ;)

Ui.: Persze, jól tudom, hogy más az én korom igazsága és más a tizen- húszon- éveseké. Tedd, amit helyesnek tartasz!

2012. jún. 6. 10:48
 27/32 anonim ***** válasza:
40%
Kérdező ha ilyen anyagiasan fogod a fel a dolgokat, akkor te tartozol rengeteg pénzzel a barátodnak, mert a 2 év alatt sokmindenre meghívhatott.
2012. jún. 6. 11:05
 28/32 anonim ***** válasza:
87%
Én nem kérném vissza. Mi is hasonló korúak vagyunk, 3 éve vagyunk együtt, igaz, már együtt élünk, de sosem kértem vissza 1 forintot sem, ahogy ő sem.
2012. jún. 6. 11:11
 29/32 anonim ***** válasza:
Nyugodtan kérd vissza! Az én párom is néha elfelejti visszaadni (a helyzetünk hasonló, mint a tiétek, az én párom nagyon jól keres, nekem meg ösztöndíjam van csak), akkor azt mondom neki, hogy remélem nem gond, de szükségem lenne arra az ötezresre, amit múltkor adtam, mert hétvégén mennék bevásárolni. Aztán egyből veszi elő a tárcáját, és már adja is, meg bocsánatot kér, de mindig mondom, hogy felesleges, már én is majdnem elfelejtem, hogy odaadtam. Sose volt ebből gond, tisztában van az anyagi helyzetemmel. 25N
2012. jún. 7. 02:29
 30/32 anonim ***** válasza:
Alap esetben nem kérném vissza csak ha szükségem lenne rá. A bérlet pedig elég nyomós indok, nem ruhára vagy egyéb kencére költöd. Az pedig ,hogy jól keres nem zárja ki azt, hogy nincs rá szüksége, ha én kölcsönkérek valamit lehetek akármilyen szétszórt se felejtem el. Szerintem direkt nem adta vissza, gondolta úgysem szólsz érte. Általában az a legzsugoribb aki nem szorul rá. Tapasztalat. Na meg, hogy lehet úgy elmenni egy boltba, hogy nem visz pénzt? Alap dolog, hogy bepakolom a tárcám ha tudom, hogy vásárolni indulok.. Na és most le lehet pontozni. :))
2012. jún. 7. 06:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!