Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek visszakérjem tőle...

Szerintetek visszakérjem tőle ezt a pénzt?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok, a barátom 25, 2 éve vagyunk együtt (nem élünk együtt). Én suliba járok, de mellette dolgozok, bár nem keresek sokat, de azért meg tudom venni magamnak amire szükségem van. Ő dolgozik, nem tanul. Nemrég kölcsönkért tőlem 5000ft-ot, mert otthon felejtette a tárcáját, és nem tudott volna fizetni a boltban. Adtam neki nyilván, de aztán elfelejtette visszaadni. Mivel ez már 1-2 hete volt, nem hiszem hogy eszébe fog jutni, elég szétszórt. Abban is biztos vagyok, hogy tényleg csak elfelejtette, tehát nem szándékosan nem adta vissza, csak neki nem olyan fontos a pénz, mert van neki, nem sokat agyal ilyenek. Nekem viszont 5000 ft-nak sokkal nagyobb értéke van, mivel suli mellett havonta max 25-30ezer ft-ot tudok keresni, abból veszek bérletet, meg ilyeneket. De azt is tudni kell, hogy ha elmegyünk valamerre, sosem engedi hogy én fizessek pl egy fagyit, üdítőt vagy ilyesmit. Szerintem nem kérek vissza tőle, majd valahogy kigazdálkodom azt az 5000 ft-ot. Ti mit tennétek?
2012. jún. 6. 09:44
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
98%
én nem kérném.Ismerem a "fajtáját" az én párom is ilyen, majd egyszer a fejéhez fog csapni,hogy "jesszus én nem adtam meg amit kértem", mert valamiről eszébe jut. Akkor jót nevethetsz rajta és mondhatod, hogy Semmi gond, vedd úgy, hogy én fizettem egy vacsit.
2012. jún. 6. 10:03
 12/32 anonim ***** válasza:
94%

Kedves Agentha!

Nem értem,hogy hogy lehet így bármilyen kapcsolatot is kialakítani,hogy egyből úgy állsz hozzá a másikhoz,hogy biztos, hogy direkt nem adta vissza, ki akar használni, teljesen természetes, hogy a ffi fizessen a nőnek mindent... Miért természetes? Ingyen élő vagy? Persze, illik meghívni egy italra, kinyitni neki az ajtót stb... De én nagyon kellemetlenül érezném magam,ha ő állna mindent. Persze mindenben vannak kivételek, itt is. Pl. ha a lány tanul, a ffi dolgozik, akkor előfordulhat,hogy a ffi többet fizet. De szerintem amint tudja a lány, "visszafizeti". Legalábbis egy normális kapcsolatban szerintem.

Bocsi az off-ért, de ez feldühített.

Amúgy én abban az esetben nem kérném vissza, ha tényleg sokszor meghív, fizet. Viszont ha most nagyon szükséged van arra az 5000 Ft-ra,akkor kérd.

2012. jún. 6. 10:04
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

Én nem kérném vissza. Ha nem enged fizetni, akkor nyílván ő sokkal több pénzt költött már bele a kapcsolatotokba. Nálunk is úgy van, ha lemegyek a boltba, barátom kéri, hogy hozzak neki cigit, vagy valamit, veszek neki, nem kérem, hogy adja oda az árát. De ha nekem kell valami ugyan ez van fordítva is. Én is 30ezret kapok kb havonta, kollégista vagyok szakmát tanulok, bár ha nagyon elfogy a pénzem apáék tudnak általában még küldeni. Ha a bérletre nem lenne pénzed, vagy valamiért megszorulsz, akkor kérj kölcsön te is. De szerintem egy két éves kapcsolatban, bunkóság csak úgy visszakérni a pénzt. Szerintem 2 év alatt (nem tudom hol jártatok mit csináltatok, randik ilyenek) simán összejött a részéről 5ezer amit rád költött. Legalább is én így fogom fel. A párom is adna pénzt ha valamire hirtelen nem lenne elég, és én is adnék neki. Meg lehet az is, ha kérnél tőle bérletre x forintot, eszébe jutna a ötezresed

19/L

2012. jún. 6. 10:06
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
Agnetha a bizalom nagyasszonya..
2012. jún. 6. 10:06
 15/32 A kérdező kommentje:
Annyira azért nincs szükségem, köszi a válaszokat, én is úgy gondolom hogy előbb vagy utóbb úgyis eszébe jut, most is csak azért merült fel a visszakérés lehetősége mert azért lenne most hova költenem, de ha olyankor jut eszébe majd mikor nincs rá szükségem, akkor megmondom neki, hogy már mindegy :D Ja is az előző kommentem én is az Agetha nevű hozzászólnak írtam illetve arra reagáltam!
2012. jún. 6. 10:07
 16/32 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, én biztosan nem kérném vissza. Ha úgyis ő szokta állni a programokat, akkor bőségesen költött már rád annyit, hogy ez beleférjen, még akkor is, ha te nem keresel sokat. Sosem értettem, hogy milyen kapcsolat az olyan, ahol forint fillérre elszámolnak a felek. Meg nem is vagy vele őszinte, mert inkább azt mondod, nincs kedved a programokhoz, minthogy az igazat mondd, hogy kellemetlen, hogy ő állja a cechet. Szóval én úgy gondolom gazdálkodd ki azt az 5000 Ft-ot. Gondolom, ha azt látja, hó végére nincs pénzed (már ha beszélgettek őszintén), akkor kisegítene nem?
2012. jún. 6. 10:13
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

Én nem kérném vissza.

Másfél éve vagyok együtt a barátommal, aki dolgozik, de én diák vagyok, néha diákmunkát csinálok, ebből szedem össze a pénzem. Volt már olyan, hogy voltam a főtéren és vettem valamit a párom hobbijához pár ezer forintért. Ő ugyan vissza akarta adni, de én mondtam, hogy nem szükséges, nem fogadtam el. Ilyen fordítva is volt már.

Abban is biztos vagyok, hogy ha bármikor odaállnék elé és azt mondanám, hogy megszorultam rögtön adna pénzt és nem kérné vissza. Ha ő szorulna meg én is segítenék. Egy kapcsolatba ennek bele kell férnie.

Szerintem ne a pénzt kérd vissza, hanem ha nehezen fizetsz valamit, kérd meg, hogy segítsen.

Én 19/L, a párom 24/F

2012. jún. 6. 10:15
 18/32 anonim ***** válasza:
19%
Kérjél tőle kölcsön 5 ezer ft.-ot, és felejtsd el te is visszaadni.
2012. jún. 6. 10:16
 19/32 A kérdező kommentje:
Jójó már eldöntöttem nem kérem vissza :) Amúgy hó végén ha elfogy a pénzem inkább a szüleimtől kérek, sosem tőle.
2012. jún. 6. 10:16
 20/32 anonim ***** válasza:
100%
Az én kapcsolatom is 2 éves, és eleinte sose engedett költeni a párom, pedig taxival vitt haza az állomásról, moziba mentünk, ugye a hétvégi kaják is, azt mondta hogy "nem tart ott a kapcsolatunk hogy te is költhess :D"( Ami nagyon fura volt nekem, mert előző párom semmit se vett, azért rángatott általában boltba, hogy én vegyek neki mindenfélét.) De most már én is veszek neki ezt-azt, ha moziba megyünk mindig én fizetem a popcornt vagy taxit. Egyébként szerintem egy állatkert nem olyan drága, főleg ha ő találja ki én biztos mennék, max mondanám, hogy azért én is akarok beleadni valamit, az üdítőket vagy egy belépőt. Meg ha otthon élsz a szüleidtől nem tudsz kérni egy kis zsebpénzt? Nem panaszkodhatnak rád, ha mindig kijössz a saját kis keresetedből. Én néha szoktam kérni olyan ürüggyel, hogy nem akarom, hogy mindent a párom álljon.
2012. jún. 6. 10:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!