Mi a véleményetek egy olyan fiatal lányról (20-21 éves), aki bánatában egyből az alkoholhoz fordul?
A 20-21 éves lányok (és fiúk) kb. 80%-a ezt csinálja. Nincs ezzel semmi baj, életkori sajátosság, most próbálgatják a határaikat, pár év, és kb. a 90-95%-uknál elmúlik. A maradék meg úgyis született alkesz, velük úgysem lehetne mit csinálni. Már 10 éve is ugyanez volt. Én is ezt csináltam, és a barátaim, barátnőim nagyobb része is. Én egyetemistaként éltem így, de voltak szakmunkás barátnőim, rokonaim is, és ennyi idősen ők is ezt csinálták, vidéken és a fővárosban egyaránt. De külföldi ismerőseim is hasonlóként írták le a huszas éveik elejét. Sőt, mi több, már anyámék-apámék idejében is piáltak a fiatalok (csak akkor még a kocsmát presszónak hívták), és a lányok ugyanúgy benyomtak, mint a férfiak. Már jópár éve egyikünk se részegedik le, normális dolgozó, képzett emberek lettünk, többen családdal, de legalábbis párral, férjjel, feleséggel. Unokatesódnak még nem elég érett a személyisége ahhoz, hogy megbirkózzon a problémáival és ellenálljon a társaság nyomásának, mint ahogy a 20-21 évesek nagy részének nem az. Aki agresszívkodik, elvonóval fenyegetőzik emiatt, meg szánalmasozik vagy gyengeemberezik, az vagy nem normális, vagy fiatalként soha nem bulizott és otthon rágta egész nap a savanyúcitromot miközben másokra köpködött (ez aztán tényleg sokkal jobb, mint néhanapján berúgni fiatal lányként/srácként). Örülök, hogy az unokatesódat legalább a barátja megérti, ha már a környezetében mindenki más kibeszéli. Ha annyira érettebb és különb lennél, mint ő, segítenél neki megoldani a problémáit, beszélgetnél vele, és elfogadnád, hogy néha berúg (fiatalok általános társaságbeli megnyilvánulása), nem pedig álszánakoznál rajta és a szemedet forgatnád. Lehet, hogy egyszer neked is be kéne rúgnod, hidd el, nem érdemes ennyire fiatalon másokat kipletykáló asszonysággá válni.
31/n
"Mi a véleményetek egy olyan fiatal lányról (20-21 éves), aki bánatában egyből az alkoholhoz fordul?"
az, hogy ki fogja nőni. én is ilyen voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!