Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mondjam meg a rokonoknak,...

Hogy mondjam meg a rokonoknak, hogy nincs szükségem semmire?

Figyelt kérdés

22 éves vagyok, egy nagyon egyszerű lány. Nem szeretem a giccseket, a feltűnő dolgokat, nem szeretek vágott virágot kapni, a cserepest nem tudom hová tenni, kozmetikumot nem használok, csak szappant, nem sminkelek, nincs divatos táskám, ruhám, egyszerűen nem igénylem. Az évek folyamán minden olyat megkaptam, amire szükségem volt, vagy én vettem meg, vagy ünnepre kértem. Pár éve már rettegek minden szülinaptól, mert hiába kérem, hogy ne vegyenek felesleges dolgot, akkor is megveszik. Elsőre még nem is mondtam, hogy hülyeséget adtak, mosolyogtam. Aztán már szóltam, hogy ez az, aminek nem fogom hasznát venni. Erre mondták, adjam tovább. Na jó, de akkor minek adtak ki érte pénzt? Nem értem őket. Most volt a szülinapom, kaptam egy porcelán meztelen nőt és egy mini sminkes tükröt, amit sosem fogok majd használni (olyan, mint egy kis smink-pad, apró reteszekkel). Minden évben vesznek valamit, amiről biztosan tudják, hogy vagy a padlásra megy, vagy szeretet-csomagba, mégis vesznek, mikor mindig elmondom, hogy nekem az a legnagyobb öröm, ha megölelnek, és kész. Tényleg nem vagyok anyagias.

A nagynénim fogta fel egyedül, aki tavaly beállított egy élelmiszer- csomaggal a kedvenceimmel, de a többieknek hogy mondjam meg, hogy ha már hoznak, mert nem tudják megállni, hogy ne hozzanak... próbáljanak gondolni arra, hogy az ajándékozott mennyire örül neki?

2012. jún. 4. 18:46
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
ezt a sértődéses dolgot akkor írtad mikor már leírtam a vaterásat.. Bár nem hiszem hogy ellenőrzigetni fogják hogy megvan-e még az a sminkcucc vagy az a táska amit vettek:) De így neccesebb
2012. jún. 4. 19:20
 22/27 A kérdező kommentje:
Megvárom, míg eltelik egy kis idő, lehet, tényleg feldobom a Vaterára jelképes összegért. Azért nem akarok keresni olyanon, amit kaptam...
2012. jún. 4. 19:21
 23/27 anonim ***** válasza:

Nagyon lelkiismeretes vagy, talán túlzottan is. Gondolj bele: te még azzal sem akarod megbántani őket hogy a felesleges cuccokból pénzt csinálj vagy elajándékozd őket, esetleg megmondani nekik hogy erre neked nincs szükséged.

A másik oldalról úgy látom, hogy a rokonaid bizony nagyon figyelmetlenek veled szemben, ha nem érdekli őket a te kívánságod. A másik lehetséges ok, hogy nem közlöd velük mi a helyzet, így abban a hitben vannak hogy ez így jó neked.

Na szóval, szerintem túl tapintatos vagy velük, nem hiszem hogy megbántod őket azzal ha finoman célzol rá hogy mire lenne igazából szükséged. Ők úgyis venni akarnak neked valamit ( szerintem kár is erről lebeszélni őket), és lehet hogy örülnének ha segítenél nekik. Ők sem gondolatolvasók.

2012. jún. 5. 09:35
 24/27 anonim ***** válasza:
Kicsit olyan érzésem van, mintha az élet valamit meg akarna neked tanítani ezzel, csak még nem látom pontosan, hogy mit. De egészen addig kapod a haszontalan dolgokat, amíg... Nem is tudom, talán amíg ki nem állsz magadért?!
2012. jún. 5. 11:32
 25/27 anonim ***** válasza:

Szerintem te tipikusan az az ember vagy akinek nincsenek barátai, se kutyája, se macskája és már csak azért sem állsz ki magadért vagy mondod meg a véleményedet mert attól félsz, elfordulnak tőled és egyedül maradsz.

Attól még senkit nem gyűlöltek meg mert az ementáli sajtot kért születésnapjára/karácsonyra. (Csak hülyének nézték de az más tészta..)

2012. jún. 5. 13:11
 26/27 anonim ***** válasza:
Jaj, abból nehogy már gondot csinálj, hogy rendes árért adod el azt, ami neked nem kell. Hiszen aki vette neked, azt a pénzt rád szánta, más kérdés, hogy nem olyat vett, amit értékelni is tudnál, de ettől még ajándékot akart neked adni. Add el rendes áron, aztán a bejött pénzen vegyél magadnak igazi ajándékot :)
2012. jún. 5. 14:55
 27/27 A kérdező kommentje:

Vannak barátaim, igaz, nem sok, de azok nagyon közel állnak hozzám.

Állatot nem tudok tartani, a munkám (mellette suli) miatt, nem tudnék velük törődni.

2012. jún. 5. 15:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!