Hogy mondjam meg a rokonoknak, hogy nincs szükségem semmire?
22 éves vagyok, egy nagyon egyszerű lány. Nem szeretem a giccseket, a feltűnő dolgokat, nem szeretek vágott virágot kapni, a cserepest nem tudom hová tenni, kozmetikumot nem használok, csak szappant, nem sminkelek, nincs divatos táskám, ruhám, egyszerűen nem igénylem. Az évek folyamán minden olyat megkaptam, amire szükségem volt, vagy én vettem meg, vagy ünnepre kértem. Pár éve már rettegek minden szülinaptól, mert hiába kérem, hogy ne vegyenek felesleges dolgot, akkor is megveszik. Elsőre még nem is mondtam, hogy hülyeséget adtak, mosolyogtam. Aztán már szóltam, hogy ez az, aminek nem fogom hasznát venni. Erre mondták, adjam tovább. Na jó, de akkor minek adtak ki érte pénzt? Nem értem őket. Most volt a szülinapom, kaptam egy porcelán meztelen nőt és egy mini sminkes tükröt, amit sosem fogok majd használni (olyan, mint egy kis smink-pad, apró reteszekkel). Minden évben vesznek valamit, amiről biztosan tudják, hogy vagy a padlásra megy, vagy szeretet-csomagba, mégis vesznek, mikor mindig elmondom, hogy nekem az a legnagyobb öröm, ha megölelnek, és kész. Tényleg nem vagyok anyagias.
A nagynénim fogta fel egyedül, aki tavaly beállított egy élelmiszer- csomaggal a kedvenceimmel, de a többieknek hogy mondjam meg, hogy ha már hoznak, mert nem tudják megállni, hogy ne hozzanak... próbáljanak gondolni arra, hogy az ajándékozott mennyire örül neki?
Én azt mondanám hogy gyűjtök valamire, és a legjobban a pénznek örülnél ( ha már annyira adni akarnak). Ebből nyithatnál egy betétszámlát, amin kamatoztatod és csak akkor veszed ki ha venni akarsz belőle valamit.
Elég nagy vagy hozzá hogy ez ne legyen ciki ajándék, nekik meg nem probléma többé hogy mit vegyenek.
Tavaly, mikor megkaptam a csomagot,(édesség és sós ételek is voltak benne) minden színészkedés nélkül kijöttek a könnyeim, hogy végre valaki hasznosat adott. Akkor még mondtam is, hogy ilyen csomag mindig telitalálat, akár pár darab pástétom van benne, vagy egy fürt banán, kolbász, csoki, akármi...
Idén viszont senki sem vette a lapot, hiába mondtam akkor. Előre nem kérdeznek, és félek szólni, olyan illetlenül hangzik, hogy én rendelek :/
Nem tudom, lehet, elfelejtették... mert amit vettek, az minimum került annyiba, mint egy csomag étel.
Nagynénim mondjuk idén még nem jött, kíváncsi vagyok, ha jön, mit hoz. Annak örülnék legjobban, ha csak magát hozná :)
Igen, nagyon szeretem a könyveket, kész könyvtáram van otthon, de manapság a könyvek is olyan drágák, mármint amit élvezet olvasni, nem szeretném őket nagy költségbe verni.
17 évesen mondtam is, hogy -ezt a kötetet szeretném- de azóta sem kaptam meg, sajnos. Pénzt sosem adunk ajándékba a családban, tudom, ez reális lenne, de nálunk tabu, mióta az eszem tudom.
néha ejtsd el nekik, h szereted az X csokit, vagy a kesudiót, vagy épp melyik a kedvenc szappanod, ilyesmi.
jó eséllyel veszik a lapot, és olyat kapsz, aminek örülsz.
Ezt a könyvutalványos dolgot majd megemlítem nekik fél év múlva... amikor még biztosan nem vettek semmit, és már nem lesz idejük felejteni.
Parfümöt sem használok, abból is kaptam 2.őt, nem kéne még egy a polcra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!