Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mondjam meg a rokonoknak,...

Hogy mondjam meg a rokonoknak, hogy nincs szükségem semmire?

Figyelt kérdés

22 éves vagyok, egy nagyon egyszerű lány. Nem szeretem a giccseket, a feltűnő dolgokat, nem szeretek vágott virágot kapni, a cserepest nem tudom hová tenni, kozmetikumot nem használok, csak szappant, nem sminkelek, nincs divatos táskám, ruhám, egyszerűen nem igénylem. Az évek folyamán minden olyat megkaptam, amire szükségem volt, vagy én vettem meg, vagy ünnepre kértem. Pár éve már rettegek minden szülinaptól, mert hiába kérem, hogy ne vegyenek felesleges dolgot, akkor is megveszik. Elsőre még nem is mondtam, hogy hülyeséget adtak, mosolyogtam. Aztán már szóltam, hogy ez az, aminek nem fogom hasznát venni. Erre mondták, adjam tovább. Na jó, de akkor minek adtak ki érte pénzt? Nem értem őket. Most volt a szülinapom, kaptam egy porcelán meztelen nőt és egy mini sminkes tükröt, amit sosem fogok majd használni (olyan, mint egy kis smink-pad, apró reteszekkel). Minden évben vesznek valamit, amiről biztosan tudják, hogy vagy a padlásra megy, vagy szeretet-csomagba, mégis vesznek, mikor mindig elmondom, hogy nekem az a legnagyobb öröm, ha megölelnek, és kész. Tényleg nem vagyok anyagias.

A nagynénim fogta fel egyedül, aki tavaly beállított egy élelmiszer- csomaggal a kedvenceimmel, de a többieknek hogy mondjam meg, hogy ha már hoznak, mert nem tudják megállni, hogy ne hozzanak... próbáljanak gondolni arra, hogy az ajándékozott mennyire örül neki?

2012. jún. 4. 18:46
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
add nekem azt a tükröt! Nekem meg senki nem vesz semmit mert csórók :/ :P
2012. jún. 4. 19:03
 12/27 anonim ***** válasza:
Biztos van valami amire szükséged van. Nem tudom, hogy otthon laksz-e még de olyanok, hogy turmixgép, kávéfőző, mikró fognak kelleni ha elköltözöl.
2012. jún. 4. 19:04
 13/27 anonim ***** válasza:

Megértelek, de azért te is megértheted őket, hogy nem kolbászt szeretnének adni a születésnapodra.

Szerintem azzal hiába próbálkoznál, hogy nincs szükséged semmire. Inkább gondolkozz mi az aminek örülnél, és hintsd el nekik:)

2012. jún. 4. 19:07
 14/27 anonim ***** válasza:

Persze,meglehet beszélni,hogy neked ilyesmi "haszontalan" dolgokra nincsen szükséged,azonban a dolognak oda-vissza működnie kell,neked is meg kell velük beszéljed,mire van szükségük és mire nem.

Mi már idén nem is fogjuk egymást megajándékozni,fölösleges pénzkidobás mindenki részéről,de mi közösen döntöttünk.Csak a gyerekek kapnak ajándékot!

2012. jún. 4. 19:10
 15/27 anonim ***** válasza:
De hát írta a kérdező, hogy a könyveket szereti, annak nagyon is örülne. Ezt kell szépen megmondani a rokonoknak, és akkor nem lehet arra hivatkozni, hogy ha semmire nincs szüksége, akkor is kell valamit adni.
2012. jún. 4. 19:14
 16/27 A kérdező kommentje:
Én minden alkalommal megkérdem őket, mire van szükségük, és azt kapják. Az a baj, hogy ők nem kérdezek engem, nekem meg nagy merészség kell ahhoz, hogy beköpjem a "rendelést".
2012. jún. 4. 19:18
 17/27 A kérdező kommentje:
Adaadnám a tükröt, de abból sértődés lenne... Hiába mondják, hogy add tovább, ha nem tetszik, mert ha tovább adom, akkor jön a sértődés. Ezért vagyok tele a számomra semmi haszon dolgokkal.
2012. jún. 4. 19:19
 18/27 anonim ***** válasza:

előttem már mindent leírtak hogy mit kérjél és mind hasznos!

Másik meg hogy kezdj el vaterázni! Rakd fel ezeket a cuccaidat vaterára és bejön egy szép összeg,főleg úgy hogy nem is használtad még őket,kapni fognak rá!

Írtad hogy minek veszik hogyha adhatod tovább őket? Mert nem minden ember ötletes és tud ajándékozni,valamivel le kell tudni még ha ez túl szigorúan is hangzik!

19/27 anonim ***** válasza:
Szerintem meg egyáltalán nem illetlen listát írni a kívánságaidról. Én mindig ezt csinálom, mert szeretném én is elkerülni, hogy vacakokat adjanak, csak azért, mert semmi nem jut az eszükbe. Néha bizony még az árát is odaírom, hogy fel tudják mérni, mennyi tételt választhatnak.
 20/27 A kérdező kommentje:
Bocsánat, ada = oda.
2012. jún. 4. 19:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!