Létezik ilyen? Olyan búcsúztató szövegre lenne
szükségem amit a pap olvassa fel, amikor a halottat
búcsúztatja a családjától?
Figyelt kérdés
Római katólikus szertartás lesz és havasztás!
Találhatok ilyen szöveget valahol?
Köszi ha valaki ír!
2012. máj. 9. 21:12
1/9 anonim válasza:
Papámnál a pap csak annyit kért, hogy írjuk le a neveket, hogy kiktől búcsúzik a halott. A szöveget ő mondta hozzá. Eddig úgy tudtam, hogy hozzátartozó által írt szöveg csak polgári temetésnél van.
De minden ember más, vannak ugyan általános szófordulatok egy ilyen szövegben, de egyéni jellemzőket is szoktak beleírni. Egyébként még én se találkoztam olyannal, hogy a pap szöveget kér, mert általában ők ugyanazt szokták elmondani.
2012. máj. 9. 21:31
3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen nektek a segítséget !Nálunk kéri a pap a személyes búcsúztatót családtagoktól, csak most olyan tanácstalan vagyok gondolkozni se tudok ezért írtam ki ide!Apukám halt meg!:((
2012. máj. 9. 21:36
4/9 anonim válasza:
Sajnálom :(
Nem kell belefeccölni minden energiát. Szerintem elég azt leírni, hogy búcsúzik ettől és attól. Az embernek ilyenkor teljesen le van zsibbadva az agya a megrázkódtatástól.
2012. máj. 9. 21:41
5/9 anonim válasza:
Érdekes,hogy a pap kéri,mert a katolikus szertartáshoz nem tartozik hozzá a búcsúztatás. Felénk nem is szokás.
Ja valaki még is kéri,akkor a család által megadott személyektől búcsúztatja el a halottat.
Értelmetlen dolognak tartom még ezzel is növelni a család bánatát.
Részvétem apukád halála miatt.
2012. máj. 9. 22:00
6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!Próbálom összeszedi a gondolataimat!:((
2012. máj. 9. 22:22
7/9 anonim válasza:
Nálunk szokás, hogy a család írja a búcsúztatót tőmondatokban ás a pap formálja át szép egészre. Papám nem rég halt meg a karjaim közt:S és én írtam meg a búcsúztatóját:S leírtam benne az élete fontos állomásait. Mikor született, mit dolgozott, mamával mikor kötött házasságot, hány gyermek van mennyi unoka. csak a legfontosabb dolgokat a végére pedig, hogy ki búcsúzik. Nem írtam bele, hogy a kezeim között halt meg, de a pap belemondta, akkor teljesen összeomlottam, úgy hogy a többire már csak homályosan emlékszem.
2012. máj. 10. 09:20
8/9 anonim válasza:
Utolsó vagyok: kérlek fogadd őszinte részvétem Édesapád miatt:S
2012. máj. 10. 09:21
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ én is így írtam szedtem össze a mondatokat!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!