Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vegyem el a kulcsot, vagy mit...

Vegyem el a kulcsot, vagy mit csináljak?

Figyelt kérdés

Bosszantó, hogy a 17 éves fiam állandóan bezárkózik a barátnőjével, és csendben szöszmötölnek. Régen elvettem tőle a kulcsot, de valahogy megtalálta, és most mindig viszi magával, nem tudom elvenni. Nappal is zárja a szobáját, nagyon ritkán tudok bemenni, pedig az én házam. Idejön a barátnője, látom, hogy bevonulnak, be akarok menni, és durr, zárva az ajtó. Mondom, hogy nyissák ki, akkor oké, benézhetek, de ki tudja, mit csinálnak bent, félek, hogy képesek összehozni egy gyereket a végén. Mindig azt mondja a fiam, egyedül akar lenni a barátnőjével, meg csak tanulnak együtt, de akkor minek zárja be az ajtót?

Hiába mondom neki, hogy ez az én házam, akkor is zárja.

2012. jún. 3. 23:14
1 2 3 4 5
 31/47 tetro ***** válasza:
Én is anyára gondoltam, de valójában ez semmit nem változtat. Az sem, hogy nem a vér szerinti fiad. Gondolom a fiadnak érzed, nem? Az hogy 17évesen van szexuális élete teljesen természetes. A ház meg valóban a tiéd, de az ő otthona is. És nem hiszem, hogy a el akarnád zavarni a fiadat, akkor viszont a saját szobája legyen az övé. Nem a tulajdon, hanem az intim szféra miatt. Mert ha ennyire ragaszkodsz az anyagi javakhoz, akkor őt lényegében az életétől fosztod meg. A házad meg nem lesz attól attól swinger klub, hogy a barátnője ott van nála. Gondolom te is szexelsz néha. Hagyd őt, ne rombold le azt ami köztetek van, csak úgy dacból.
2012. jún. 4. 13:45
 32/47 anonim ***** válasza:
Nem beszélgetsz eleget a fiaddal.
2012. jún. 4. 13:50
 33/47 A kérdező kommentje:

A fiam édes gyermekem, az anyjával harmonikus házasságban éltünk, nem tudom, honnan jön, hogy nem lenne az enyém.

Nem, én nem élek szexuális életet, még mindig gyászolom a feleségem, bármennyire hihetetlen. Itt viszont most nem ez volt a kérdés. Egy óra múlva jön haza a fiam, akkor elbeszélgetünk, és igyekszem majd vele több közös témát találni.

2012. jún. 4. 14:10
 34/47 anonim ***** válasza:

Igen, beszéld át vele, mint olvastam neki már csak te "meg a barátnője" vagytok, neked sem jó ha magad ellen fordítod, valószínűleg szűkséged lesz még a segítségére.

Mi több 17 éves a gondjai az életében kb csak most fognak igazán előjönni,neked kell mellette állni, kell akihez fordulhasson tanácsért, de ne dönts helyette. Tiszteld a magánéletét, ne járj a nyakára mert nem fog tudni egészséges kapcsolatot élni, gondolom nehéz neked is azért megtudlak érteni. De fölös az aggodalmad.

2012. jún. 4. 14:41
 35/47 tetro ***** válasza:
onnan, hogy azt írtad "az anyja, a feleségem". és valahogy ebből logikusan azt gondoltam, hogy ha ezt így ki kell emelni, akkor övé volt a gyerek. mindegy. én értettem félre.
2012. jún. 4. 15:33
 36/47 anonim ***** válasza:
28%
Írj majd ,kérlek,h mire jutottatok a beszélgetés folyamán,mert nagyon érdekelne.
2012. jún. 4. 17:24
 37/47 anonim ***** válasza:
100%
sajnálom,h feleséged meghalt 8éve...de ideje elengedned őt,nem jó magadhoz láncolnod..csak megfosztod magad..és tényleg irigy vagy,h fiad szexuálist életet fog élni,és te meg nem,úgyhogy jobb lenne tiszta lappal kezdeni,új életet kezdeni új nővel..ne haragudj,8év nagyon sok gyászolni..de 1-2év ok,de nem 8évet...
2012. jún. 4. 19:48
 38/47 anonim ***** válasza:
Igen, irj hogy alakult beszelgetesetek a fiuval,sok sikert!
2012. jún. 4. 20:03
 39/47 A kérdező kommentje:

Addig írok, amíg hazakíséri a barátnőjét.

Hazajött 5kor, addigra összeütöttem neki egy uzsonnát. (Rokkant nyugdíjas vagyok, van időm) Mondtam neki, hogy utána egy komoly dologról kéne beszélnünk. Leültünk, férfiasan, egy-egy pohárkával, hogy induljanak meg a szavak. Csak azért merem ide leírni, mert anonim oldal, de a végén mindketten sírtunk. Ő kifejtette, hogy kegyetlennek tart, és kiöntötte a lelkét az anyja hiánya miatt (nagyon szerették egymást), akkor már én is sírtam, mert a feleségem volt az egyetlen nő az életemben. Lehet, ez hatotta meg, mert még sosem látott sírni, de mikor a zárra terelődött a szó, felpattant, és odahozta a kulcsot. Megegyeztünk, hogy én nem zavarok, csak ha muszáj, ő pedig iszonyúan vigyáz. Szégyenlem, hogy ennyire nem bízom benne, pedig én nevelem. Kiderült, még nem is kerítettek sort szexuális együttlétre, még csak tervben van náluk, és kért is tanácsot bőven. Mikor épp kezdtünk erről beszélni, már mindketten megkönnyebbültünk, megérkezett a barátnője. Minden nap itt van pár órát, amikor nem a fiam megy hozzájuk. Leültünk 3-ban is beszélgetni, láttam rajta, hogy nagyon fél, de a végén már öleléssel búcsúzunk el. Még magamon is csodálkozom. A fiam még odasúgta, mikor ment elkísérni a barátnőjét, hogy reméli, nem vagyok beteg, vagy ilyesmi, de olyan, mintha nem is velem beszélgetett volna.

Lehet, pont a ti, a válaszolók kellettetek ahhoz, hogy rájöjjek, túl mélyen vagyok, szigorú apa és tüskés az élethez.

Igaz, a gyászomon nem tudok változtatni, mert nem bírom elfelejteni a feleségem, de a fiammal ezentúl mindent megbeszélek.

Köszönöm nektek.

2012. jún. 4. 20:13
 40/47 tetro ***** válasza:
77%
Hmm. Gratulálok őszintén, úgy tűnik ez egy hatalmas lépés volt jó irányba. Ritkán olvasni itt ilyet, hogy valami képes lépni is, túllépni magán. Ez elég reménykeltő.
2012. jún. 4. 20:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!