Nagyon nagy anyagi különbségre lehet hosszútávú párkapcsolatot építeni, főleg ha ez az egyik felet igazán zavarja?
"Nagyon nagy anyagi különbségre lehet hosszútávú párkapcsolatot építeni"
Igen.
"főleg ha ez az egyik felet igazán zavarja?"
De így már nem.
Attól függ milyen felállás.
Gazdag pasi csóró nő az működik simán, fordítva viszont csak nagyon ritkán.
Alapból nem kellene, hogy ez megzavarja a párkapcsolatot. De eleve úgy szól a kérdés, hogy az egyik felet ez igazán zavarja. Ez esetben a válaszom: nem!
Nekem volt régen egy pasim, aki igen csóró volt. Kutatóként dolgozott, PhD-ösztöndíjból élt, lakáshitele volt. Tényleg meg kellett fognia a pénzt. Engem ez egyáltalán nem zavart. Mikor megkérdezte, nem zavar-e engem, hogy ő csóró (sic!), mondtam, hogy dehogyis.
Én is diák voltam akkoriban, szintén volt PhD-ösztöndíjam, de nekem az kb. zsebpénz volt, mert a szüleim támogattak is ezenkívül. Szóval ahhoz képest, hogy diákoskodtam, nem szűkölködtem anyagiakban akkoriban. Nem mondom, hogy nagyon takarékoskodtam, de azért nem is szórtam el a pénzt h*lyeségekre. Amire szerettem költeni, az max. kaja, édesség volt.
Párommal szemben soha nem volt semmilyen elvárásom. Nem nyávogtam neki, hogy menjünk ide-oda, vigyen el étterembe vacsorázni stb. Igyekeztünk olcsó programokat csinálni. Nekem volt bérletem Pesten, neki nem (távkapcsolat volt), mégis gyalogoltam vele Újbudáról Zuglóig, mert ő sajnálta a jegyre a pénzt. De még ez is belefért nekem.
Értitek, maximálisan szolidáris voltam, soha nem kérkedtem a jobb anyagi helyzetemmel, miért is tettem volna, hiszen alapból ugyanannyi jövedelmem volt, mint neki, csak mondom, nekem ott volt a szülői támogatás, ami viszont nem az én érdemem. Páromon látszott, hogy dühíti ez. Főleg az, hogy én készültem közben elkezdeni egy másik sulit, jövedelmemet ezért félretettem, hogy abból fizessem majd a tandíjat, hogy legalább ezt ne a szüleimmel kelljen fizettetnem.
Nekem nagyon sz*rul esett, hogy emiatt éreztem a párom neheztelését. Vége is lett nemsokára a kapcsolatnak, főleg erre hivatkozott ő. Hogy mi mennyire más anyagi helyzetben vagyunk, és ez problémát okozhat.
Utólag belegondolva sztem ez csak kamuduma volt, de akkor elhittem. Szerintem ez h*lyeség. Ha annyira szeretett volna, nem zavarta volna mindez. Főleg úgy, hogy hangsúlyozom: nem az a hülye, nyávogós p*csa voltam, extra igényekkel.
27/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!